reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Jugosława - robiłam obiad, co prawda dziś szału nie robił bo na szybko kotleciki mielone z ziemniaczkami i surówka z czerwonej kapusty, już zjedzony :p no i po obiedzie zamarynowałam szynkę, jutro się upiecze i będzie na weekend (jak jutro na ciepło nie zeżrą mi chłopaki :)) i zrobiłam pasztet z kurczaka i warzyw i właśnie się piecze :) :-) posprzątałam po obiadku i można wreszcie chwilkę odpocząć :)

Julia - no miałam miałam :) ale mam fajną teściową, a mieszkamy na wsi to na zakupy musimy podjechać 5 km do miasta, a ona prawka nie ma, a autobusem nie pojedzie :p ale przy okazji swoje na spokojnie pokupowałam, a w 2 baby to lepiej zakupy robić, bo jak z chłopem pojadę to 30min i już się nudzi i marudzi :p

Przy okazji zapisałam się do fryzjera, ostatnio stchórzyłam i tylko 10 cm ścięłam :p a miałam prawie do pasa :p a teraz obetnę do ramion na boba, się odważę, a co! Zmiana fryzury trochę odświeży wizerunek :) a włosy mi szybko odrastają! A może z fryzurą zmieni się i coś innego w życiu :rofl2::rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Miss z ginekologiem?;-);-)
Kochana a ty niemialas dodatkow... do wyplaty? Na ciazowym biora srednia z calego roku, Czyli od sprzedazy? Bo troszke dziwne:/ wez zadzwon so kadr...a dzwonilas gdzies w sprawie umowy?

Julcia
Ciii ;-)
Czasem mialam po 1000 zl dodatku ale to w czerwcu i maju a od paru miesiecy planow nie robilam wiec bbyla mniejsza wyplata od dawna.... a teraz nagle tyle. Podstawy mam 2250 i zawsze dostawalam najmniej 1700 - 1800 no a teraz ledwo 1300 to dla mnie kosmos jakis...

Dobra juz chyba wszystko wiem. Tzn nie bardzo zrpzumialam ale wiem o co kaman. I plus taki ze na szczescie w poprzedniej wyplacie nie mialam wczasow pod grusza wiec luz :-) bo balam sie ze odjeli za opieke nad dzieckiem i dali wczasy a tak za wczasy za miesiac dostane to juz powinna byc normalna :-) a nawet ladna :-)

Boze zrozumiec te przepisy to trzeba poglowkowac :-)

Kornelia
Zmiany fryzu sa super :-) fajnie ze zakupy udane.

Wybaczcie ze post za postem ale nie moge edytowac

Jazza: no to teraz pozostaje nam czekać. Ja mam niestety 2 etapy rekrutacji. Nie lubię takich wieloetapowych. Kiedyś brałam udział w takiej co miała 5 etapów (o ile dobrze pamiętam). To jakiś koszmar. Mam nadzieję, że potencjalni pracodawcy zobaczą jakie jesteśmy super babki :D:D:D

Watpliwosci: przjmijmy, że to łagodny objaw depresji przez nadchodzącą jesień :) Każda z nas jest kobieca na swój sposób, trzeba to tylko odkryć. Zobaczyć co nam w sobie się podoba i eksponować to. I wcale nie muszą to być cechy fizyczne :) Co do luźnych ubrań to ja też mam tę tendencję :) Może zmień fryzurę? Pazurki pomaluj? Mnie zawsze manicure pomaga :D
Co do pogody to u mnie ładnie. Chłodno, ale słonecznie.

Kornelia: normalnie szalejesz kochana! Tyle rzeczy zrobić :D Super kobieta normalnie :D Natchnęłaś mnie na pasztet...ja mam chęć na sojowo-warzywny. Odpocznij sobie, bo to w pełni zasłużony odpoczynek :) Co do szynki to mnie od pewniego czasu kusi zamarynowanie surowego mięsa i zrobienie dojrzewającej. Ponoć pyszna wychodzi. Zmiana fryzury wychodzi na dobre - człowiek od razu promienieje :)

Kornelia zapodaj fotke jak juz sciachasz ...mi ti się marzy taki bob do ramion ale boje się ze juz nie zwiaze i lipa będzie ...a teraz rano zapodaje "samuraja" na czubku i jazda do pracy ;-) ...

Ja ostatnio dla poprawy humoru poszlam sie wygrzac na solarium .... a pazury to zawsze pomalowane .... na czerwono ... bo inaczej czuje się jakbym miala gole dłonie ;-) ....

Mychunia już gorki ... moj się urodzil 36/37tydz 3x10 dostał ponad 3kg ;-) ale to zlecialo zaraz 8 lat konczy ;-)

Miss a moze faktycznie tak zagral z ta umowa ... bo ja się kadrami zajmuje i calym szacunkiem umowa wyslana wcześniej coby ciągłość byla malo tego podpisana wiec klamka zapadla ... moga teraz sobie pogadac .... kiedy do gina?

Jula jak tam w pracy?
Ja to mam tyle na głowie w pracy ze juz zmęczenie systemu na maxa ... Lubie tam chodzic,klimat fajny ... ale jak nie wiem w co rece wlozyc to najchętniej bym zwiala .... no ale nikt mi wolnego nie da.niech @ przychodzi albo jak pozytywnie może zakończyć to niech się nie czai....

Jugoslawia,jazza kciuki za pracę ... kurcze teraz to chyba ciężko z praca .. grr ...

Wątpliwości uszy do góry! Zrob kochana cos dla siebie ;-)

Blair jak samopoczucie ?

Anna pieknie meza uswiadonilas ;-) ... posiedzisz tu z nami jeszcze czy ucuekasz na inny watek?

Asiu hop hop jak u ciebie? Jak Ignas ? Brzusio pewnie juz duzy ?

Gabiss,Anula, Kasik ... i pozostale brzuchatki zagladacie czasem ?

Ja juz w domciu od godziny ...piecho w kaluze sie wpakowal i w blocie zatopil ...grr kapanie zaliczone ....

A co do kobiecości ... mieliśmy ze starym "celibat" jakos się nie skladalo ... a wczoraj huhu ... nadrobione ... czuje się w pelni kobieco ;-) dziś powtorka a co ;-) ...

Anula jak nie zapomnę to wrzucę :) ja też lubię związać włosy, ale takie do ramion też da się w mini kitkę ścisnąć a jak nie to też nie przeszkadzają, bo krótsze :p ewentualnie wsuwki dadzą radę :)

Jugosława - dzięki :p ja też słyszałam o tej dojrzewającej, ale jakoś jeszcze nie miałam okazji wypróbować, ale ja wolę mięsa po obróbce termicznej jednak :)

Ostatnia edycja:
Kornelia a mi sie tak podoba

Załączniki

• uploadfromtaptalk1414599148465.jpg
    uploadfromtaptalk1414599148465.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 43
  • uploadfromtaptalk1414599161838.jpeg
    uploadfromtaptalk1414599161838.jpeg
    41,1 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Do góry