reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Opieke na dziecko zdrowe wzielam dwa tyg temu jak sie zle czulam a przed l4. Wiec to wykorzystalam. Z reszta to chodzi tez o to zeby kadry nie zauwazyly tego. Kumpel mi chce przedluzyc umowe ale juz tam jak idzie to dalej to nie ma wplywu na to. Zobaczymy kiedy bedzie mial mnie w komputerze. No nic sprobuje... a jak tylko bede sie zle czula to wyjde i juz. Na szczescie ma dniowke ze mna i z inna laska. Wiec jakos to bedzie. Boje sie ale sprobuje. Tylko juz by sie moglo mi to plamienie skonczyc bo oszalec mozna. Tez co innego jakbym miala 4 dni pod rzad i reszte urlop to bym wziela 4 dni l4 a tak to w ciapki raz praca dzien wolnego praca ..... i tak w kolko. A kurka zalezy mi na tej umowie zeby nie miec do porodu tylko przedluzonej.

mississ nie ma znaczenia kiedy umowa wchodzi w zycie , mozesz miec umowe podpisana na rok wczesniej i jest wazna, kadry tez nie maja nic do powiedzenia zwlaszcza jesli umowa jest podpisana przez dyra . jesli by ci cofneli umlowe z powodu zwolnienia na ciaze to podstawa do pojscia do sadu z powodu dyskryminacji z tytulu plci i macierzynstwa a na to firma zwlaszcza duza sobie nie pozwoli. im wieksza firma tym bardzirej musi podlegac kodeksowi pracy

Babydust
Ale czy ty jestes pewna na 100%? Bo ja sie boje ze oni mi powiedza ze to zatailam nie przynnoszac zaswiadczenia od lekarza. A w sumie l4 byly z kodem b... juz sama nie wiem :-( boje sie o umowe boje sie o ciaze i badz tu madrym... jeszcze wiem ze temu kumplowi jakbym podskoczyla to by mi juz dal popalic cos tak czuje. Chyba ze sie mysle. Zawsze moglabym wziac l4 na tydzien a pozniej mam urlop ponad tydzien akurat do 17.11. A 15 tego sie konczy stara... juz nic nie wiem zglupialam

Bo do mnie przyszla z oryginalnym podpisem dyrektora. I tylko ja musialam sie podpisac pod nia. U nas jest tak ze kiero wysyla wniosek do kadr o przedl. Umowy i tam jak dyro sie zgadza przygotowyja doksy i on podpisuje od razu i idzie do pracownika. Pozniej jest wysylane do wawy i tam zatwierdzaja i wklepuja do kompa. Ja juz bylam na l4 jak kiero wyslal wniosek...

reklama
Do góry