reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Miss &&&& za wizyte;-)

Blair to teraz za ktorym razem sie udalo?;-)

Jezzuuu jak jet zimno:/ ja mam 0 stopni:/ szyba do skrobania w aucie...musze rekawiczek poszukac!!!

Zouza ja jak w przyszlym tyg. Bede chodzic na rano tez zaloze zimowke czape i rekawiczki bo zimno o 5 rano bedzie:/

Moje dziecko tez sie smarka...no zobaczymy czy cos sie rozwinie:/

reklama
Jula &&& za zdrówko całej rodziny.
Zouza ty się nie ociągaj i szoruj na lipcówki. To piękny miesiąc na dzieciątko, lato z wózeczkiem :-)

no ja bardzo chętnie, nie wiem jak żołnierzyki
czy dały rade czy gdzieś nie spie..ły nie w te strone co trzeba :p

20. lipca urodziła sie moja Mama wiec prezent dla babci byłby idealny :-D

ja jestem z czerwca, choć miałam się urodzić w lipcu wiec akurat może :-D

chociaż nie wiem jak to kiedys liczyli, niby jestem wcześniejsza a ważyłam 4000 :tak:

Witajcie kochane :-)

Zouza, melka kciuki za owocne owulki :-)

Blair piekny bladzioszek i ciesze sie, ze dzis znowu wyszedl kochana zaciskam za Ciebie mocne kciuki :tak:

Missiiss piekny brzusio kochana i kciuki mocne trzymam za wizyte :-)

Julcia oj tak wczoraj kolejny dzien walczylam na wysokich obrotach hahah, a dzisiaj bedzie nie lepiej, bo kilku nauczycieli sie pochorowalo i jeszcze bede miala zastepstwa i to z 1 i 2 klasa hahahah wykoncza mnie jak babcie kocham, bo te dzieci to diabelki wicelone :-D

Watpliwosci witaj kochana :tak:

Blair kochana z facetami tak niestety jest, potarfia nas zranic slowem czasem to jest nieswiadome, ale ich meska duma nie pozwoli tak latwo przeprosic... przeszlam swoje to wiem i mam nadzieje, ze sie dogadacie kochana, trzymam za to kciuki.
Moj byly- nasz zwiazek byl bardzo skomplikowany i na moje nieszczescie razem pracujemy, a to jest prawdziwa meczarnia, bo rany sa rozdrapywane codziennie- tez kiedys powiedzial pare slow za duzo, wszystko sie rozpadlo, a ja nie wybaczylam, bo to co wtedy powiedzial bolalo... wiem, ze teraz zaluje, ale coz...teraz jest juz za pozno... dlatego mowie Ci, ze twoj G na pewno tez zaluje tych slow, a ja mam nadzieje, ze u was bedzie dobrze.

Kornelia super, ze przygarneliscie pieska, aj tez w te wakacje przygarnelam taka zblakana psinke i jest taki pocieszny, mam z niego mega radosc :-)

Julia zdrowka kochana ;-)

Missiiss a co do facetow to dobre hahaha ja uwazam, ze to oni by sobie bez nas nie poradzili, bo kto by im gotowal, pral, sprzatal i jeszcze te inne rzeczy z nimi robil? Hahaha marzyciele :-D:-D:-D

A ja teraz po @ to moj M ma przerabane :-D

Heheh milego dnia :-)

julia, patrząc na mojego brata to jakies 5kg :-D
a ona jeszcze mega długi był i jak mama szła to był brzuch brzuch długo brzuch i potem ona :-D
jak siedziała to kończył jej się na kolanach, kosmos :-D

a ja urodziłam się z zapaleniem pęcherza i pępowiną w okół szyi
i gdyby nie to że mama zaczela wrzeszczeć to by mnie zostawili bo się zagadali i jakoś tak nie zwrócili uwagi
a ja sina :szok:

Hej dziewczyny- sorki ze nie zagladam i nie jestem na biezaco ... mam maly problem :/

Przypomne sowja historie:
W tej firmie mialam staz przez 5 miesiecy z gwarancja zatrudnienia na 3 miesiace...
Po podpisaniu umowy o prace 1 pazdziernika bylo L4 przez kilka dni potem znow normalnie pracowalam i teraz chce isc na L4 ale juz do porodu ...

Straszy mnie ktos ze nic nie dostane - zadnych swiadczen bo moja umowa o prace moze byc potraktowana przez ZUS jako fikcyjna - bo ciaza zaraz na poczatku umowy no i L4.
A jak mam dowod na to ze nie jest fikcyjna bo staz mialam w tym miejscu i w umowie zawartej jeszcze przed stazem miedzy urzedem pracy a "pracodawca" jest zobowiazanie do podpisania umowy o prace na 3 miesiace ? czy to nie jest wystarczajacy dowod? Czy bylabym w ciazy czy nie - mialam gwarancje zatrudnienia?
No i jesli chodzi o L4 to jak mam udowodnic ze bylo potrzebne? czy jakies zaswiadczenie od lekarza ze bylo potrzebne - bo przeciez na L4 nie jest napisane z jakiej przyczyny:/ jak mam udowodnic ze L4 nie jest fikcyjne?

moze nie bedzie kontroli i moze nie bedzie zle no ale juz sie stresuje choc nie powinnam

AnnaMaria, nie masz sie czym przejmować, na prawde
wszystko jest ok i zgodnie z prawem

do nas np. przyszła dziewczyna - dostała umowe o prace na 3 miesiace i po tygodniu poszła na L4 bo ciąża ..

no i nie bylo jej rok, nikt do niczego sie nie przyczepił a kontroli mamy w firmie sporo

ofc przedłużenia po ciąży nie dostała :)

AnnaMsria nie martw sie na zapas, mzsle ze nie masz czym. umowa jest ok a informacje czy L4 bylo potrzebne nalezy sie od lekarza a on jak bedzie taka potrzeba to bedzie wiedzial co napisac zeby nie podwazyc swojego zdania. a poza tym ciezarna moze miec wiele dolegliwosci zacznij sie martwic dopiero wtedy gdy zajdzie taka potrzeba a teraz ciesz sie ciiaza i L4 :-)

reklama
Jazza
Haha no ba bo procz wszystkich ziemskich zwyklych rzeczy... sami loda by se nie zrobili :p:-D:-Dhahahahaha chyba ze niektprzy sa tak wygimnastykowani, io matko juz zaczynam sobie to wyobrazac :O :O :-D:-D
O kurka pracowac z bylym z ktoeym duzo cie laczylo... podziwiam. Milego dzionka :-) Ty jestes jak bomba pelna energii:-) dzisiaj mi dasz trosze?;-) no i dzielnej walki z dzieciaczkami ;-)

Zouza
Haha ty to jestes tez aparatka:-D kolezanka z pracy wczoraj do mnie dzwonila co tydzien wczesniej zrobila testa ode mnie i przyniosla l4 i ten sie jej pyta oj chora jestes co ty biedna zlapalas a ona do mnie mowi juz chcialam mu powoedziec ze sperme w miednice palancie :p a ja w brecht :-D agentka z niej tez. A ze kierownika pedalka mamy takiego prawdziwego potwierdzone to jego reakcja byla jak baby ;-)

Annamaria
Spokojnie. Ja bym sie nie przejmowala mialas prawo zajsc w ciaze i oni maja obowiazek przedluzyc ci umowe do dnia porodu i nie ma innej opcji. Jak beda chcieli skontrolowac skontaktuja sie z lekarzem. Moja mi mowila jak dawala mi pierwszy raz l4 ze musi wpisac w komputer leki dodatkowe i zalecenia zeby w razie kontroli nie przyczepili sie ze bezpodstawnie wystawia l4. Kochana jestes w ciazy nie mozesz sie denerwowac. Idz na l4 od tego listopada i niech cie w nos pocaluja :tak:. Chyba w pracy cie szef niczym nie straszy co?

Do góry