reklama
Miss łapie łapie zawsze mówiłam ze nie chce ciazy mnogiej, ale teraz mysle ze bym sie bardzo cieszyła, wiec łapie i na chłopca i na dziewczynkę
Julka wpisz mnie na 18.10
Anna gratulacje umowy
Z tymi wagarami to żartowałam, mam nienormowany czas pracy, bo pracując w labie ciezko ustalić godz pracy. Czasem mozna wyjsć wczesniej, a czasem zasuwa sie cała noc albo weekend. Moj rekord to 18h w labie a jesli chodzi o rodzicielstwo to mam o tyle komfortową sytuacje ze nikt mnie nie zwolni, macierzyński moge wziąć na rok nie tracąc nic z wypłaty i a po mam gdzie wracać bez strachu
Siedzę wlasnie w ikei i jem obiad a zaraz lecę na zakupki
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Julka wpisz mnie na 18.10
Anna gratulacje umowy
Z tymi wagarami to żartowałam, mam nienormowany czas pracy, bo pracując w labie ciezko ustalić godz pracy. Czasem mozna wyjsć wczesniej, a czasem zasuwa sie cała noc albo weekend. Moj rekord to 18h w labie a jesli chodzi o rodzicielstwo to mam o tyle komfortową sytuacje ze nikt mnie nie zwolni, macierzyński moge wziąć na rok nie tracąc nic z wypłaty i a po mam gdzie wracać bez strachu
Siedzę wlasnie w ikei i jem obiad a zaraz lecę na zakupki
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
missiiss1301
Kochamy Cię Antosiu :*
Blair
Lap lap lepsza dwojka niz nic
Anna
Teraz kuroniowka to 6 mies tylko????:O:O
Ja tez bym tak wlasnie chciala jak piszesz... tylko pytanie jest bo jak umowa sie konczy z dniem porodu to bedac na zasilku macierzynskim zalatwiamy go w zusie do dwoch tygodni od porodu? No i bedac na zasilku jestesmy bezrobotne wiec wtedy po macierzynskim bedzie nam przyslugiwala kuroniowka?? Nie ogarniam tego
Lap lap lepsza dwojka niz nic
Anna
Teraz kuroniowka to 6 mies tylko????:O:O
Ja tez bym tak wlasnie chciala jak piszesz... tylko pytanie jest bo jak umowa sie konczy z dniem porodu to bedac na zasilku macierzynskim zalatwiamy go w zusie do dwoch tygodni od porodu? No i bedac na zasilku jestesmy bezrobotne wiec wtedy po macierzynskim bedzie nam przyslugiwala kuroniowka?? Nie ogarniam tego
AnnaMaria89
Fanka BB :)
Jestesmy bezrobotne bedac na zasilku ale okres macierzynskiego zalicza sie do okresu do zasilku dla bezrobotnych wyczytalam na stronie mojego PUP no i u nas niestety tylko 6msc jest zasilku ale dobre i to i chyba juz do zusu sie wysyla ...
Ostatnia edycja:
missiiss1301
Wiem ze urlop macierzynski sie wlicza ale jak tak jest to git :-) kolezanka ostatnio wlasnie mowila ze zmniejszyli kuronia z roku na pol . Masakra jakas... ale dobre i tyle :-) a macierzynski sie w zusie zalatwia wtedy no nie?
AnnaMaria89
W Zusie - tak mysle - bo juz nie jestesmy pracownikami (moj maz tak zalatwial jak mial zasilek chorobowy po ustaniu zatrudnienia to juz w zusie)
tylko w PUPie jest napisane ze przysluguje macierzynski jezeli podstawa wymiaru zasilku to minimalna krajowa (i sie zastanawiam co mam myslec o tej podsatwie - chyba chodzi o te wynagrodzenie z ktorego potem wyliczane jest macierzynskie 100%, 60% lub 80%) ?? ja tak to rozumuje
no bo moj zasilek macierzynski bedzie liczony z minimalnej krajowej
tylko w PUPie jest napisane ze przysluguje macierzynski jezeli podstawa wymiaru zasilku to minimalna krajowa (i sie zastanawiam co mam myslec o tej podsatwie - chyba chodzi o te wynagrodzenie z ktorego potem wyliczane jest macierzynskie 100%, 60% lub 80%) ?? ja tak to rozumuje
no bo moj zasilek macierzynski bedzie liczony z minimalnej krajowej
missiiss1301
No pewnie tak. Musisz zarabiac minimalna krajowa czyli pelny etat tak ? Zeby dostacacierzynski... a jak wybierasz?? Ja chce 12 mies po 80% :-) ty maszna maj termin tak? Ja w ogole z usg mam na 28 maj :-)
AnnaMaria89
Ja mam 2 maj ale moze zakonczyc sie kwietniem moja mama miala termin na 31 grudzien a urodzila 17 mnie
ja tez wybiore 12 msc po 80%
na poczatku z usg byl 5 maj ale teraz jest 2 (tak tez mam wg okres)
ja tez wybiore 12 msc po 80%
na poczatku z usg byl 5 maj ale teraz jest 2 (tak tez mam wg okres)
missiiss1301
Ja licze na poczatek maja. Jasia urodzilam w 36 tc :-)
reklama
AnnaMaria89
Jak narazie wszystko mam ksiazkowo to licze ze i ksiazkowy bedzie porod heheheh) 2maj bedzie moj malz mial wolne od pracy