reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Mi lekarz wlasnie nie mowil ze bedziemy ten mocz czesto badac...
powiedzial mi tak ogolnie ze teraz zrobimy te badania i potem pare waznych jeszcze i koniec bo potem badania zrobimy jak ciaza bedzie starsza tak po krotce mi powiedzial...

Dziewczynki - mam w domu mase krowkowa... kupuje bo robie likier krowkowy z niej... no ale teraz nie zrobie bo nie bede smaka sobie robic na likier :)
co moge z niej zrobic - cos w miare prostego i dobrego:)

AnnaMaria ja bym zrobila muffinki krowkowe albo ciasto biszkoptowe z masa krowkowa i migdalami pychotka:-D slinotok.gif

Załączniki

• slinotok.gif
    slinotok.gif
    62,5 KB · Wyświetleń: 188
Ostatnia edycja:
Ja czesto z takich mas przrkladam wafla :-) ii tak sobie chrupiemy przekladanego :-)

Julka
Ale jest ciekawa u ciebie :-) tempka taka obiecujaca! Tak bym chciala ciebie jazze anule widziec na czerwcowkkach no !:-) a tymbardziej ze tempka taka obiecujaca :-) a co do moich wykresow to przyuwaz jak wyglada wzrost tempki od owu i od zagniezdzenia :-) identycznie wygladaja hehe :-) na kazdym wykresie to mam procz tych nie ciazowych :-) smieszne :-)

Kciuki trzymam zeby dom sie sprzedal anula i byscie mieli swoje gniazdko :-)

Ja chyba bede co miesiac dwa robila badanie moczu chyba ze bede czuje ze cos nie teges.

Dzwonil gin do mnie i przelozyl wizyte z 2 na 3 pazdziernika na 17 ehh o jeden dzieb dluzej bede czekac zeby zobaczyc moj pecherzyk czy jest na dobrym miejscu :-\ abuu
Dzisiaj tylko jade po recepte i nie sadze ze mnie na usg szybkie wezmie z reszta moze jeszcze nie byc nic widac. Ale tak bym chciala sprobowac....

reklama
Kochane no normalnie mufinki tylko zamiast nadzienia czekoladowego dac mase krowkowa:tak:
Ja robie tak muffinki:

Składniki:
2 szklanki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
2 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
1 duże jajko
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju roślinnego lub maslo

Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól do jednej miski. W małej misce połączyć jaja, mleko i olej, używając trzepaczki. Miksturę dodać do suchych składników i mieszać. Niezbyt dokładnie - bardzo ważne, żeby po prostu te suche składniki były ledwie wilgotne i wszystko nie za bardzo wymieszane. Przełożyć łyżeczką do formy - każdą foremke wypełnić lyzka masy potem dodac lyzeczke masy krowkowej i na to znow lyzka ciasta.Piec przez 20-25 min w piekarniku 180 stopni.

;-)

Mychunia kochana przepraszam za robienie smaka sama wciaglabym jakies ciasto problem w tym ze weny do pieczenia nie mam dzisiaj:-DNadrobisz kochana po porodzie nic sie nie martw:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry