reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Aschlee no.niestety tak bywa .. i bylam tam zawsze zeslana na najgorsza robote .. a po pieciu godzinach pracy zmeczona szlam na sniadanie na ktorym bezczelnie o mnie gadali .. no coz nie wyszlo i tyle .. chce zapomniec o tej firmie i tyle .. oczywiscie podalam w wymowieniu powod odejscia ... niech sie glupie krowy szefostwu tlumacza .. mi juz nic z tego nie przyjdzie ale nastepnym osoba moze zaoszczefzi to stresow i nie przyjemnych sytuacji .. bo ja mialam gdzie odejsc bo moglam wrocic do.malego .. a przyjdzie matka np ktora sama wychowuje dziecko i ja tam zgnoja ...
Tym bardziej ze tam jasno w biurze mowili ze jezyk niemiecki nie jest wymagany, a te dewotki to zwykle pracownice i nie powinny a raczej nawet nie moga tak traktowac ludzi...
Rozmawialam tam z polkami i mowily ze w sezonie tam jest taki przemial ze przewija sie nawet ponad 50osob .. pochodza dwa dni i odchodza z placzem .. wiec o czyms to swiadczy ..
A powiesz mi Aschlee jak tu jest z tym ubezpieczeniem?? Bo dalej sama.musze placic to wiem ale jakie badania sa w tym ubezpieczeniu??
jak pojde np do ginekologa to on mi ma wypisac skierowania na badania?? Czy i tak bede musiala placic??

Kochana wybierasz sobie Krankenkasse tam idziesz i mowisz ze chcialabys sie ubezpieczyc.Tam standardowo wypelniasz kupe papierkow...jak zawsze zreszta;) Tak ja mam normalne publiczne ubezpieczenie i jak ide do lekarki i mam skierowanie ns badania czy betaHCG nie place nic.Na karte czekasz kolo miesisca...jak idziesz do dentysty to za znieczulenia,plomby itp tez nie place nic.
Ja odkad sie ubezpieczylam robilam troche juz badan,morfologie,badania dermatologiczne,hormony,tarczyce,beta HCG,zeby i nie placilam nic a i na leki masz znizki Przy receptach a nie bulisz 100%

Ostatnia edycja:
Witam sie porannie :-)

Missiiss odnosnie obczyzny i zycia tam to powiem tak... ja nigdy nie bylam zzyta z rodzina ani z PL, wyjazd zagranice i otrzymanie tam stypendium traktowalam jako prezent od losu.. bylam w takim okresie zycia, po odwolaniu slubu z bylym narzeczonym i innych sprawach.. balam sie tego, ze bede tam kompletnie sama, ale w ciagu kilku dni poznalam mmase ludzi tak cudownie pozytywnych i co mnie wtedy trafilo to to, ze w ogole nie tesknilam.. potem wrocilam z powodow rodzinnych i zaluje... ale jak juz powiedzialam powrot dal mi mojego M :-)

Aschlee wszystko bedzie dobrze kochana ja to wiem :tak:

Majdaczek wiem, ze praca stresuje, ale postaraj sie bagatelizowac te przeciwnosci jak i ja robie w swojej.. nosisz pod sercem cud, a on jest szczesliwy jak Ty jestes pamietaj :tak:

Barbarka witaj i powodzenia :-)

Malenka kciuki za Ciebie zaciskam mega i mam nadzieje, ze ten infolic zdziala cuda :-)

Aschlee doczytalam wynik bety piekny :-D

Watpliwosci i bardzo dobrze, ze stamtad odeszlas.. tak trzymac, kazdemu nalezy sie szacunek :tak:

Tabasia kciuki mega za rozmowe w sprawie tej nowej pracy kochana ;-)

Anula to po cichu zaciskam mega kciuki ;-)

Missiiss za twojego bladziocha to wiesz, ze ja zaciskam mega kciuki ;-)

U nas zapowiada sie piekny sloneczny dzien ;-)
A poza tym to nic w tych sprawach nie slychac nowego, wiec nie pisze, bo nie mam o czym. Tylko Wam odpisuje i ciesze sie jak ktorejs sie uda, bo komus musi prawda?;-)
Wczoraj we mnie cos peklo i plakalam z tego wszystkiego, a jak ja placze to rzadkosc, ale jak peka we mnie to peka..ale o tym nie bede was zanudzac ;-)

Milego dnia :-)

Jestescie kochanne wszystki! Ale ja nie patrze na niego jak na tego co pozytywny bo to kurde bardzo wczesnie jest hmmm jest tylko jedna rzecz ktora mnie dziwi. Muli mnie od wczoraj a dzis jak wyszlam z masarni malo pawia nie puscilam na chodniku. Nie wiem czy to mnie czasem nie trzyma po tym golabku wczoraj. Albo jezeli produkuje duzo progesteronu i jeszcze lutke biore to tak dziala. Mam nadzieje ze bladzioch bedzie ciemnial. Ale tym pepino to ja srednio ufam bo tanie. Ale maja czulosc 10. Na bete mi sie nie chce iac bo jutro jak pojde bede wynik miala w piniedzialej a to bez sensu. Jak bedzie bladzioch ciemnial to juz bedenpewna ;-) dzieki za kciuki i jeszcze o nie prosze :-)

Julcia
Tak o tej samej porze i bez wstawania z lozka :-) uda nam sie we wrzesniu zobaczysz!

Jazza
Najwazniejsze ze sie poznaliscie :-) los ci wynagtodzil to ze wrocilas :-D

No wlasnie wiec narazie sie nie napalam. Szczerze ta watpie ze mnie to szczescie spotka skoro tak dlugo czekam no ale zobaczymy. Czas.... mi tylko pozostal.

Babydust
Nie no fote wkleje jek jutro bedzie ciemniejszy to dwa wkleje ale jak jutro bedzie taki sam albo nie bedzie to wiadomo. Wtedy moze dopiero w niedziele zrobie.

Dzień dobry wszystkim :)

Mississ - potęga spokoju i moc ściągania na siebie pozytywnych myśli i rzeczy, nadzieje zawsze trzeba mieć :)

reklama
Do góry