reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Shawty
Ty wiesz najlepiej ale ztcze ci zebys sie mylila :-)

Watpliwisci
Tak dokladnie!!! :-)

Julia
No ja to cykle mialam w rozpietosci id 3-9 miesiecy.... porazka. I zazwyczaj wywolywane luteina albo dupkiem. Bo jak sama dostawalam okresu po 6-8 miesiacach to myslalam ze sie wykrwawie to raz a drugie tak mnie brzuch bolal ze nie wnikam bbrrr. Takie wywolane sa lightowe u mnie bo mnie nic nie boli :-) tylko dzien przed mam wzdecia i leciutko czuje brzuch ale to na tyle. Jak nie masz jak iac do gina zeby podejzal to jak masz lutke to mozna wywolac ale ja zawsze chcialam podejrzec czy aby owu sie nie przesunela ba czy w ogole moze jest. Moze u ciebie tak jest ze sie przesunela jak wczesniej mialas regularne :-)

Miss kochana a po lutce kiedy powinna wystapic? Kurde w niedzielw lecimy....
Kochana a mogla dopiero jajexzka produkowac po 17dc?bo ten dzien cyklu pusto bylo....Czy jest to mozliwe?
Dola juz lapie, a ta lutka taka dowcipna ma byc? Pojde do apteki moze mi sprzedadza...

A xo do Malus odzywala sie na innym watku, jakos u niej leci,rzadko zaglada i pisze na BB

A moze udaloby mi sie jutro wbic w kolejke do niego?wrrr nienawidze takich niejasnosci!!!!

Dziewczyny !!! uda sie!!
:)
Missis - moja gin nic nie widziala bo ona w ogole nie robila mi badan... zadnych... przeprowadzila ze mna tylko rozmowe...

Julia
Obojetnie jaka luteina. Ta dowcipna ma taki plus ze omija watrobe a jak wiadomo leki jej nie oszczedzaja. No i dziala bezposrednio na to na co ma dzialac. Jak bierzesz luteine np 7 czy 10 dni to do 3 dni po odstawieniu wystepuje @. Ja teraz bralam 5 dni i po 3 dniach od odstawienia dostalam @. Nie wiem jakie masz cykle ale ja np mam dlugasne i nieregularnie i jak mam jajeczkowanie to w roznych teeminach. Moj Antos byl z owulacji ktora byla w 62 dc wiec wiesz. Rozne czynniki moga owu przesunac. Albo poprostu masz cykl bezowulacyjny ale jezeli zawsze mialas jak w zegarku to ciezko powiedziec czemu jeszcze @ nie masz. Lutke nie wiem czy Ci ktos sprzeda bo to na recepte jest ale mozesz sprobowac najwyzej powiesz ze jej rwceptedoniesiesz. Chyba ze ci sie uda do gina isc. Bo wiesz skoro okazaloby sie ze np owu bedzie dopiero za pare dni to okres dostaniesz tez nie predzej niz za dwa tygodnie wiec szkodabyliby brac lutke. A jezeli endometrium jest juz grube i okres sie zbliza to rzeczywiscie szkoda bys na urlopie z wkladkami siedziala. Szkoda ze same nie mozemy miec takiego domowego usg :p

Mississ pierwsza:) i dlatego tak sie boje:) tym bardziej ze czasem mam naprawde wrazenie ze dostane @.... tak czasem cmi...

no ginka nie chciala badan robic tak jak mowisz, bo mowila tez ze wszystko sie dopiero tam zagnezdza i nie ma po co naciskac tam itd... a poza tym to jak sie nie zagniezdzi to narazie lepiej mocno sie nie cieszyc zeby nie plakac...

tak troche mowila ze by nie robic sobie nadziei zeby sie nie rozczarowac ale pozniej zeby myslec pozytywnie ze bedzie ok:) kurcze:)

a bo jak czytam te wasze daty i przy nich
[*] to sie stresuje i boje:/

Miss kochana dzieki za info;-)
No po porodzie od marca dostalam co 31-34dni @ ...
To chyba niema sensu brac lutki bo przyszedlby @ i tak na wakacjach...no nic zapytam sie jeszcze lekarzowi o wizyte ale watpie pewnie ma juz oblozenie...mam tylko nadzieje ze niejest to cykl bezowulacyjny...
Powiem ci ze w pierwsza ciaze zaszlam tez tak na cyklach nieregularmych niewidzialam kiedy zawsze mialam dostac...ale tak po 40 pare dni trwaly ...
Niby zrobilam kalendarz owulacyny i cykl na 40 dniowy zrobilam i wyszlo ze @ przyjdzie w piatek i owulacja niby ze po 20 dniu cyklu by byla...

reklama
no wlasnie zastanawiam sie czy nie isc do faceta gina - podobno jest swietny... chyba tak zrobie... on przyjmuje w szpitalu to w razie czego nawet lepiej...

Do góry