reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Aschlee
To jak kazdy. Przeciez nie zloscimy sie na tych ktorym sie udaje tylko na nasz los ze jeszcze nie nasz czas. To fajnie ze zagladasz :-)

Dziewczyny a ktoras z was sie orientuje ale tak pewnie potrzebuje. Ze jak mi sie konczy umowa i zajde w ciaze to nawet jak pojde na l4 to w dniu zakonczenia umowy musze byc w 4 miesiacu ciazy? To mnie nurtuje... czy jednak jak jest sie w ciazy to jest okres juz chroniony? Istnieje jakis przepis ze np trzeba byc po 12 tc?
Cos znalazlam. Musi byc skonczony 12 tc.... a liczac od okresu rowno z koncem umowy uplywalby mi 12 tc.... nie jestem pewna czy to sie nie tyczy tylko okresu probnego... kto pomoze?

Ostatnia edycja:
reklama
Iwo
Kochana dzieki za odpowiedz :-) czyli nawet jakby w tym cyklu sie nie udalo a w nastepnym tak to i tak by musieli przedluzyc do dnia porodu? A wtedy macierzynski jest tez z zusu?? To tak na 100%? Bo ja nigfy pewna nie bylam

Tak gdy tylko bedziesz w ciazy przedstawiasz zwolnienie i firma bedzie cie trzymac do porodu, potem zasilek rodzicielski czy jak to sie tam nazywa macierzynski dostajes z ZUSU kumpela tez tak miala;-)

Jej, ile tu dzisiaj staraczek weteranek! Wpadam podzielic sie dobra nowina po bardzo dlugim czasie, mimo ze nadal strasznie sie boje.

Pozdrowienia dla wszystkich staraczek, zwlaszcza julia, Aschlee i miss!! wszystkim sie musi udac!
Test4.jpg

Załączniki

• Test4.jpg
    Test4.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 66
Suselku
!! Wielkie gratulacje od cioci mississ:-D ale sie ciesze :-) &&&&& mocno trzymam bedzie dobrze nie martw sie kochana zobaczysz za 9 miesiecy no juz za 8 :-) pokazesz nam fotke bombelka :-D

Dzieki dziewczyny za pomoc odetchnelam :-) ale w sumie jak teraz sie nie uda to i tak chyba bede szukala innej pracy bo tej juz mam dosc. No zobaczymy. Jeszcze tydzien urlopu. A od jutra po jednej tabletce clo biore i inofolic musze zamowic bo sie konczy i moj glucophage. Choc mam jeszcze metformax tez w tej dawce wiec luz w razie co. A no i za tydzien monitoring czy cos tam bedzie z owu czy nie. Wiec za tydzien bede prosila was o bardzo mocne kciuki. Jesli bedzie owu to bede chyba zasypiac do gory nogami zeby robaczki wszystkiegi dotarly o_O

reklama
Do góry