Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mnie 2 lekarzy z tytułem doktora nauk medycznych (czyli mają większą wiedzę niż zwykli) powiedziało, że mogę starać się po 1 miesiączce po zabiegu. Jeden - który kierował mnie na zabieg - ale dodał, że pod warunkiem, że na kontroli endometrium będzie odpowiednio grube, a macica w porządku. Drugi (pracuje na uniwersytecie) na kontroli 3 tygodnie po zabiegu. Ja często wyszukuję informacji na stronach i forach anglojęzycznych (lubię poszerzać pole widzenia o to jak jest za granicą) i o tym tak też szukałam informacji - i bardzo często spotykałam się z informacją, że lekarz dał zielone światełko miesiąc/dwa po zabiegu łyżeczkowania macicy po poronieniu lub obumarciu wczesnej ciąży. Ale to na pewno są indywidualne decyzje lekarzy w oparciu o wiedzę, doświadczenie i stan konkretnej pacjentki.mligocka, przepraszam Ciebie, ale zmień lekarza. To nie możliwe, że pozwolił Wam się starać po 10 dniach. Mi mój ginekolog powiedział, że dopiero po 3-ciej miesiączce, tak jak po porodzie.