reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Malusiolka - czekamy na wieści

Natkusia - moja kochana te testy wykonane w odstępach kilku dniowych niczym się nie różnią. Jak by była fasolka to by krecha ciemniala.

Ja po zakupach. Ta dieta na endometrium kosztowna jest: migdały, czerwone wino wytrawne (blee) lubię tylko różowe lub białe, ryby, banany... dodatkowo biorę magnez i omega 3.

reklama
Hej kochane
Dzieki ze o mnie pamietacie!:-* kochane jestescie:tak:
nie bylo mnie bo praca i praca i przemyslenia po wizycie u gina. W sumie wszystko ok, na usg mialam tylko powiekszone jajniki ale na macicy nic nie bylo widac niepokojacego. Pokazywalam mu testy tzn zdjecia bo sikaczow pod nos bym mu nie podlozyla;-)No i stwierdzil, ze to poprostu byla naturalna selekcja i mam sie nie martwic. Chcial dac clo ale narazie odmowilam, powiedzialam ze przyjde po badaniach w szpitalu do niego i nedziemy cos dzialac. Musze wszystko z mezem obgadac co w koncu robimy, a w pierwszej kolejnosci czekamy na jego prace. Wiec 16 tego ide do szpitala na badania i wszystko mam nadzieje bede wiedziala.
Smutno mi tylko troche bo mialam jakas mala nadzieje w serduchu ze fasola zostala i nie przeszkadzal jej moj okres no ale coz :-(

Anula
Ja w pierwszym cyklu z clo zaszlam w ciaze. Zawsze pierwsza dawka na mnie dzialala i inne juz nie tylko ze ja owu,am raz do dwoch na rok :-/ kciuki za was trzymam &&&& :-) a i po owu jedz wlasnie migdaly czasem winko i magnez z orzechami bo clo uposledza przyrost endo,etrium. Nedzie dobrze :-) ja osobiscie bardzo wierze w clo :-)

malus
czekam na wiesci, napewno wszystko bedzie ok!

testujacym mocno kibicuje :-)

Emalia - ja przy drugim dzieciątku robiłam test w 23 dc. przy cyklach 30 - 31 dniowych (owulacja była w 11dc) i wyszły 2 krechy. Co prawda testowa to bladzioch był okrutny i wylazła dopiero po kwadransie ale była :-D
Przez parę kolejnych dni robiłam testy i kreseczki były coraz wyraźniejsze, ale taką wypasioną zobaczyłam dopiero w termine @.
To na pewno TO !!!
Jest fasolka :-D:-D:-D

Dziś też 23 dc. ale ovu miałam późno więc z testowaniem poczekam jeszcze tydzień :rolleyes::cool2: ​jak wytrzymam...

Dominika, w Ustawieniach po lewej strony masz pasek i tam różne opcje, min. "Edytuj Sygnaturkę" i tam dodajesz swój suwaczek.

Dziewczyny, już po wizycie. Nie oczyściłam się do końca i dlatego też lekarz przepisał mi lek Lutenyl 10 tabletek za 40 zł. Zdzierają z ludzi ile się da. Po tych tabletkach mam znowu zacząć krwawić, ale nie dużo i ma mi się złuszczyć w środku resztka po poronieniu i wylecieć. Po 2 tygodniach mam iść na wizytę i lekarz powie, czy zabieg czy nie. Na razie idzie w dobrym kierunku. I starania jak będziemy chcieli to zacząć dopiero po 3 miesiącach. I muszę też odpoczywać, aby się na spokojnie wyczyściło.

mligocka, przepraszam Ciebie, ale zmień lekarza. To nie możliwe, że pozwolił Wam się starać po 10 dniach. Mi mój ginekolog powiedział, że dopiero po 3-ciej miesiączce, tak jak po porodzie.

Dzisiaj był też u nas ksiądz, który chrzcił dziewczynki i podniósł mnie trochę na duchu. A poza tym mogłam z nim na spokojnie porozmawiać. Ale teść jak zwykle musiał mnie dzisiaj wkurzyć. Uważa mnie za służącą. 30.01 kończy 60-lat i myśli, że ja będę zapieprzać w kuchni, bo gości zaprasza;/

Ostatnia edycja:
mligocka, przepraszam Ciebie, ale zmień lekarza. To nie możliwe, że pozwolił Wam się starać po 10 dniach. Mi mój ginekolog powiedział, że dopiero po 3-ciej miesiączce, tak jak po porodzie.

Nie posiadam wiedzy medycznej, ale wspomnę o przykładzie z własnego podwórka. Koleżanka poroniła w 8tc. Gin szpitalny powiedział jej,że nie ma przeciwskazań do rozpoczęcia ponownych starań. I dziewczyna zaszła w ciążę kilka dni po powrocie ze szpitala. Jej synek ma dziś 8 lat i jest zupełnie zdrowym, cudownym chłopakiem. :baffled::eek:

Malusiolka - oby tabsy zadziałały!!!!!

Mississ - & & & & za pomyślne wyniki w szpitalu.

Mumminka- ja też z tych niecierpliwych :) muszę działać bo mnie krew zalewa - musisz zająć czymś głowę!!!!

iwo - staram się, staram. Zaraz ruszam sprzątać chatę. A wracając do testowania, w zeszłym miesiącu zrobiłam 5 testów. Wszystkie negatywne, ale byłam tak przekonana, że jestem w ciąży, że dopiero jak mnie @ zalała, odpuściłam :zawstydzona/y:

reklama
Malusiolka na pewno bedzie dobrze odpoczywaj. Trzymam mocno kciuki &&&&&&&&&&&.
Mozna mnie przepisac na 4 lutego termin kolejnej @ bo niestety dzis mnie nawiedzilaZobacz załącznik 602271 placz.gif

Załączniki

• placz.gif
    placz.gif
    54,4 KB · Wyświetleń: 138
Ostatnia edycja:
Do góry