reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Mychynia dzieciątko na pewno bedzie zdrowe! Lekarze pewnie tylko niepotrzebnie straszą :*

Ewelinka czuje sie pominięta ;( (żart ;) )

KasikP a jestem, czytam Was ale nie udzielam sie chce zrobić sobie przerwę, nie wyczekiwać owu i wyszukiwać objawów. Mam kocioł w pracy, G szczęśliwy ze rzucił swoją, gotuje mi pyszne obiadki, sprząta mieszkanie i z łóżka wypuścić nie chce ;p no Facet idealny ;) jutro jedziemy na weekend do Rodziców sale wybierać na wesele ;) i tyle...
Czekam na fotki kuchni jak juz bedziesz miała ;)

Mona gratulacje ślicznej Córeczki! :)

Witam nowe Staraczki :)

Podziwiam osoby ktore decydują sie urodzić chore dzieci, ja nie wiem czy bym sie zdecydowała... Mam nadzieje ze nie stanę nigdy przed takim wyborem

Jesli chodzi o strach przed ciąża, to ja obawiam sie jedynie o utrzymanie ciazy i zeby dziecko było zdrowe...

Grubson ja staram sie o pierwsze dzieciątko, mam dwa aniołki w niebie...

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Ostatnia edycja:
Gabis, na moją mamę możemy liczyć.
Mychunia, a który to tydzień? Test Pappa najlepiej zrobić do 13tyg. wtedy jest najbardziej wiarygodny, miałam amniopunkcję w ciąży, gdyż na badaniach usg lekarz nie widział kości nosowej i nie mógł wyliczyć przezierności karkowej i kazał mi usunąć ciążę, ale ja posłałam mu8pare *** i powiedziałam, że to moje dziecko i tak będę je kochac. Wybrałam się do innego gina, który stwierdził że on wszystko widzi, ale dla pewności odesłał mnie do gina-genetyka. Tam zrobiono mi 30 minutowe usg i miałam wyliczone wszystkie choroby i zespoły w %, diagnoza nie była zaciekawa... nie chciałam się zgodzić na amnio,ale przekonał mnie lekarz tym, że gdyby coś będę rodzić w specjalnym szpitalu żeby pomóc maluszkowi przyjść na świat i umożliwić mu bezpieczny start,gdybyś chciała to mogę dać Ci namiar na dobrego ginekologa-genetyka ze stolicy. na wyniki amnio czekałam prawie do 22 tyg. a 2 dni przed wynikami poszliśmy na USG i lekarz powiedział nam, że z wyliczenia kości nóżek i rączek wynika,ze dzidziuś będzie zdrowy i to się potwierdziło. Nie jestem na bieżąco, a dziś padam na ryjek, mogę się dopytać z jakiego powodu wysłano Was na test Pappa? Mnie pewien ginekolog wysłał na test Pappa w 14tyg. i w klinice, w której mieli mi pobierać krew wysłali mnie z kwitkiem zdziwieni, że przyszłam w 14tyg. ciąży.. . Przy usg dostałaś informacje wyliczone w % jaki zespół może mieć dziecko? Amnio robione jest pod stałym monitorem, później udajesz się do kliniki, ja akurat ze Szpitala Bielanskiego pojechałam na Sobieskiego, tam przeprowadzają z obojgiem rodziców wywiad - wypytują o srodowisko, w którym się zyje, narażenie na czynniki,o prace, wiek jakies uzależnienia, choroby rodzinne itd. Ja po amnio bardzo się stresowałam, brzucho mnie troszke bolało i lezalam plackiem 4 dni w domu.
Będzie dobrze, 3mam kciuki ;)
Teraz, jak będę w ciąży to prócz swojego ginaa tez pojade na wizyte do tego gina genetyka żeby być spokojniejsza.
Dobranoc, zycze Wszystkim ;)

Ostatnia edycja:
A ja mam pytanie, pomożecie?

Sorry za obrazowość, ale muszę się poradzić.

Bo zauważyłam własnie, że wydobywa się ze mnie śluz, który jest bardzo podobny do płodnego, jest mętny, ale ewidentnie się ciągnie.. Ostatnio kilka dni przed okresem też tak miałam i ciąża bidna bo bidna ale była..

ALE ponieważ teraz do 14 dc miałam plamienia, (dzisiaj 20 dc) zastanawiam się czy to nie opóźniona przez to poronienie owulacja.. Jak myślicie?

No bo jak szansa na ciążę to nie będę się z mężem seksić żeby nie zaszkodzić, szczególnie po ostatniej sytuacji wolę być ostrożna, ale jak ouw to szkoda tracić okazję..

Zgłupiałam :O

Blair, a widzisz, to nie jestem sama ;) Biedna, współczuję.. Ale niedługo na pewno się uda i wszystko będzie dobrze :)

MonaG1985 Prześliczna dziewczynka :)) gratulacje !

Aż się przestraszyłam co ginekolodzy robia - przeciez jak mozna na cos takiego wysłać kobiete po prostu nie mogąc nawet nic zupełnie zdiagnozować - to mi się nie mieści w głowie...

KasikP jestem kochana czytam ale sie nie udzielam bo nie mam zdania na niektore tematy..

Mieszkam teraz u taty puki w nowym mieszkanku nie zapanuje porzadek..

dzisiaj ide do doktorka :)

pozdrawiam was dziewczyny, Monarti sliczna coreczka, Mychuniu kochana napewno wszystko bedzie dobrze..

Hej dziewczyny. W koncu piątek :-D :-D :-D

Mona przecudne to zdjęcie. Gratuluje!

Grubson najlepiej zrob test owulacyjny albo zbadaj szyjke. Jesli otwarta to pewnie owu opóźnione.

Motylkowa kciuki za wizyte. Daj znać jak wrócisz.

Dziewczyny a sprawdzalyscie kiedys płeć dziecka wg chińskiego kalendarza płci? Ciekawa jestem ilu wam sie to sprawdzilo. Bo mi w pierwszej ciąży chłopak sie sprawdził.

Milego dnia.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry w ten pochmurny poranek.

MonaG wielkie gratulacje.

Motylku powodzenia na wizycie.

mychunia zobaczysz, że będzie wszystko OK, musisz tylko w to mocno wierzyć.

Iyla witaj i powodzenia!

A mnie wzięło na całego, mój katar i bolące gardło przerodziło się w okropny ból zatok :baffled: Głowa mnie strasznie boli, a tu dzisiaj 9 godzin przed komputerem mnie czeka. Tabletek nie chce brać, choć pewnie nic z tego w tym cyklu nie będzie, ale wolę dmuchać na zimne.
W ogóle nie mam dzisiaj humoru :no:
Boję się, że to moje choróbsko wpłynie źle na zagnieżdżenie się zarodka i nic z tego nie wyjdzie. Ale mam doła!

Do góry