Gabis, na moją mamę możemy liczyć.
Mychunia, a który to tydzień? Test Pappa najlepiej zrobić do 13tyg. wtedy jest najbardziej wiarygodny, miałam amniopunkcję w ciąży, gdyż na badaniach usg lekarz nie widział kości nosowej i nie mógł wyliczyć przezierności karkowej i kazał mi usunąć ciążę, ale ja posłałam mu8pare *** i powiedziałam, że to moje dziecko i tak będę je kochac. Wybrałam się do innego gina, który stwierdził że on wszystko widzi, ale dla pewności odesłał mnie do gina-genetyka. Tam zrobiono mi 30 minutowe usg i miałam wyliczone wszystkie choroby i zespoły w %, diagnoza nie była zaciekawa... nie chciałam się zgodzić na amnio,ale przekonał mnie lekarz tym, że gdyby coś będę rodzić w specjalnym szpitalu żeby pomóc maluszkowi przyjść na świat i umożliwić mu bezpieczny start,gdybyś chciała to mogę dać Ci namiar na dobrego ginekologa-genetyka ze stolicy. na wyniki amnio czekałam prawie do 22 tyg. a 2 dni przed wynikami poszliśmy na USG i lekarz powiedział nam, że z wyliczenia kości nóżek i rączek wynika,ze dzidziuś będzie zdrowy i to się potwierdziło. Nie jestem na bieżąco, a dziś padam na ryjek, mogę się dopytać z jakiego powodu wysłano Was na test Pappa? Mnie pewien ginekolog wysłał na test Pappa w 14tyg. i w klinice, w której mieli mi pobierać krew wysłali mnie z kwitkiem zdziwieni, że przyszłam w 14tyg. ciąży.. . Przy usg dostałaś informacje wyliczone w % jaki zespół może mieć dziecko? Amnio robione jest pod stałym monitorem, później udajesz się do kliniki, ja akurat ze Szpitala Bielanskiego pojechałam na Sobieskiego, tam przeprowadzają z obojgiem rodziców wywiad - wypytują o srodowisko, w którym się zyje, narażenie na czynniki,o prace, wiek jakies uzależnienia, choroby rodzinne itd. Ja po amnio bardzo się stresowałam, brzucho mnie troszke bolało i lezalam plackiem 4 dni w domu.
Będzie dobrze, 3mam kciuki
Teraz, jak będę w ciąży to prócz swojego ginaa tez pojade na wizyte do tego gina genetyka żeby być spokojniejsza.
Dobranoc, zycze Wszystkim