reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 :)

Aschlee, no co Ty, żadna tajemnica, ale też nic szczególnego. Po prostu te studia są koszmarnie stresujące. Ciul z sesją i egzaminami, teraz to ja odpoczywam w pewnym sensie bo nie mam już prawie zajęć ( o ile odpoczynkiem jest 6-8 godzin nauki dziennie)... Za to orka jest przez cały rok, pół dnia zajęć, pół dnia nauki bo zaliczenia mamy bez przerwy. Nie tak, ze jedno kolokwium na 2 tygodnie. Raczej odwrotnie, przynajmniej 2 zaliczenia w tygodniu a czasami nawet codziennie. I już nawet nie chodzi o naukę, o to, że trudno mieć jakieś życie poza studiami (ja mam i za to mogę w każdej chwili wylecieć...), ale o ten ciągły stres.. I właśnie zafundowałam sobie ślub w trakcie roku akademickiego i teraz mam takie zaległości, że jestem 'na wylocie' i walczę o przetrwanie. A ponieważ to koniec roku to już 'jadę na oparach' :p Ryczę 4 razy dziennie :p Także uwierz mi, byłabym bardzo szczęśliwa mając wolny rok. Ale z drugiej strony później powrót byłby koszmarem... I wiem, wiem, sama tego chciałam, nikt mnie na studia nie pchał. Ale każdy miewa gorsze dni i musi pomarudzić i ja tak ostatnio mam. :D Byle do wakacji, ciul, że to będą wakacje z nauką, ja już chcę wiedzieć, ze nie wylecę na razie :D Sorry za to moje wypracowanie, ale jak pytałaś to teraz masz :p

Karowit, gratuluję, piękna beta :)

reklama
Mychunia słodkie malenstwo moje tak w 13tyg pozowało i na koniec pokazało nam plecki;-)i na tym był koniec a teraz w 19tyg schowało się pod kręgosłupem i leżało w bezruchu chowając to co ma tam między nogami;-)gratuluję kochana:p

Witam nowe staraczki i gratuluję świeżo upieczonym mamusiom

grubson a Ty w Katowicach studiujesz? Czemu az tak sie stresujesz? Przeciez na pewno lubisz to co robisz.Glowa do gory dasz sobie rade i spokojnie pozaliczasz egzaminy ( jak masz do pozaliczania bo tak zrozumialam):tak: Sa przedmioty bardziej stresujace ale tez na pewno sie z nimi uporasz.Bidulko Ty sie tak nie denerwuj tym wszystkim bo sama na zdrowiu podupadniesz...Na pewno masz tylko gorsze dni dlatego widzisz wszystko w czarnych kolorach a zobaczysz za chwile wszystko sie pouklada i bedziesz zadowolona.Trzymam kciuki za Ciebie:tak: Z czego masz te najblizsze egzaminy jak moge zapytac?

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny !
Jestem tu.. nowa ale nie nowa:)
Udzielałam się na formum przy pierwszej ciąży ale potem przeprowadzaka itd. i opuścilam Was :/

Z mężem 2 tyg temu powiedzieliśmy sobie, że zaczniem próbowac starać się o drugie i przytutaliśmy się w 13 dniu cyklu a potem juz nie było czasu.
I muszę powiedzieć, że dostałam najwspanialszy prezent na Dzień Mamy jaki możnma sobie wymarzyć - brak okresu:)
Wczoraj rano test - dwie blade kreseczki.
No to ja szok - jeszcze się dobrze nie zaczeliśmy starać a tu O.
Dość dokładnie odserwowałam drugą część cyklu - ale nic na to nie wskazywało.
Raz tylko jakos taki jeden miałam dzień gdzie mi słabo było i miałam zawroty głowy...może to zagnieżdżanie było...- nie wiem.
W każdym razie - od wczoraj próbuję zapisac się na bhcg a te koniowały z Medicover mówią,że według nowych standardów jak ciązy nic nie zagraża to bhcg sie nie robi - no masakra jakaś....

Co do obecnych objawów - kłucie, swędzenie piersi ale nie są nabrzmiałe), ból podbrzusza, syfy - o masakra, śluz- co dziwne przezroczysty bardzo mało,no i chwilami troszkę mdli ale to naprawde nie wiele co.

Witam dziewczyny i mam nadzieję, że będę mogła zostac z Wami na dłużej!!!:)

Oj, pyszną kolację zrobiłam. Placuszki ryżowo jabłkowe z lnem. Mhiam, pycha.Anianka, - myślę, że betahcg bez problemu zrobisz odpłatnie. Chyba każde laboratorium oferuje badania odpłatne. Nie trzeba żadnego skierowania.

No tak w tym medicover niby też jak zapłacę to będzie skierowania ale kurcze, wkrza Mnie to , że płacę co miesiąc od tylu, robili mi już najróżniejsze badania, a jest taki problem z bhcg :/
Na jutro zaklepałam jakąś wizytę zobazymy na jakiego człowieka trafię.

W temacie jedzenia - ja dziś zrobiłam warzywa na patelnie dodałam parówki z szymki i jeszcze dodałam ketchup - nie wiedziałam ,że potrafię się tak samymi wazywami zajadać :D
A noi to co Mnie jeszcze propo ciąży zdziwiło że w niedzielę przed planowanym okresem nie mogłam przejśc obok truskawek obojętnie - zawsze są u Mnie ostatnie na liście a tym razem nie mogłam się oprzeć :) ale wmawiałam sobie, że to korzystna cena tak zadziałała ale teraz tak myślę, że to nie tylko cena mogla byc :)

A ogólnie jakwasze samopoczucia? Napisałaby mi któraś z Was w skrócie na jakim jesteście etapie? Nie dam rady przeczytać 1733 wcześniejszych str:)

?

Aschlee, w Zabrzu :p No wiadomo, bywają fajne momenty, ogólnie jest spoko jak są zajęcia w szpitalach, tylko teraz mam farmakologię a to taaaka kobyła.. Egzamin mam z farmakologii, ale do niego nie będę dopuszczona i od razu idę na poprawkę we wrzesniu (nic nowego :p) a drugi z patomorfologii :p Tylko teraz jeszcze rózne zaliczenia po drodze.A za kciuki dziękuję, przydadzą się ;)

Hejka
Strasznie się cieszę że doszło tyle nowych dziewczyn :) Życzę wszystkim szczęśliwego zafasolkowania.
Buziole :-*

reklama
Do góry