reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Hej dziewczyny, dawno mnie nie bylo u Was. Postanowilam dac znac co u mnie...
A wiec ...8 cykl tez nie byl tym szczesliwym. Ale zdystansowanie sie i odpuszczenie byli dobra decyzja. Znow ciesze sie zyciem, bo nie.mysle non stop o ciazy. Termometr schowalam gleboko do szafy.

Wyniki meza prawidlowe ale lekarz przepisal profertil na poprawe niektorych parametrow.

W tym cyklu chodze na monitoring i powiem Wam to co wczesniej czytalam juz,ale nie przyjmowalam do wiadomosci. Tylko Usg powie kiedy moze nastapic owulacja. Ja mam cykle 29 dniowe wiec zawsze celowalismy na ok 14dc- zreszta tak pokazywal test owulacyjnu(ktory lekarz kazal tez wyrzucic)i temperatura mniej wiecej. Pozniej mielismu dosc staran i musielismy odsapnac wiec przez nastepne dni zwykle nie wspolzylismy. A to prawdopodobnie wtedy byla owulacja. 11Dc nie byli zadnego pecherzyka dominujacego a dzis 14dc jest 13mm wiec jeszcze za wczesnie i dopiero za ok 4 dni najwczesniej moge miec. A sluz juz wczoraj plodny..,

Bardzo mnie to podnioslo na duchu bo moze.wlasnie dlatego nam sie nie udawalo... bo nie w te dni celowalismy...

Mi przepisal inofem podobno dobre efekty daje...

Mam nadzieje ze przy monitoringu sie uda, ale podchodze na luzie:)

reklama
Witam

Suselku okres okoloowulacyjny? Co to? Haha
Ja bala. Sie rozmawiac z mezem,ale on mnie zaskoczyl i sam zaczal mowic ze jak nieuda nam sie wyjechac do Dani to sie zaczniemy starac choc bardzo sie boi ze cos moze isc nie tak...
Ja wiem ze na nic wplywu niemamy i jakos wierze ze jak
Juz bedzie wszystko OK!!!
Nastepnej takiej tragedi nie przezyje:-(

Gratuluje wizyt ciazowych

Aschlee trzymam kciuki kochana&&&

Asiu milego pobytu w Paryzu a juz niemoge sie doczekac Naszych wakavji

Blair zdrowka zycze!!! Obsereuj @ jak nie jestes jej pewna zrob tesciocha:)

Jolasia bidulko ile sie wycierpisz:/

Jussastar no mam nadzieje ze jest tak jak piszesz ze zle celowaliscie;) trzymam kciuki:**

A dziewczyny, ze względu na wizytę w wspomnianej poradni, mam nie brać żadnych leków mogących wpłynąć na poziom wszelakich hormonów itd...
Witaminki pa pa. Zostaje tylko podstawowy suplement witaminowy.
Dobranoc

Blair u mnie @ byla troche mniejsza no i po niej plamilam non stop. Kolo 5dc zaczelam mierzyc temp i ona byla wysoka dlatego zatestowalam.

Dzien dobry :-)

Susel moglabys mi troszke przyblizyc twoja historie staranek, prosze.

Jussastar trzymam kciuki za was. Oby ten cykl byl tym szczesliwym :-) fajnie ze sie odezwalas!

Julia w Wy gdzie sie wypuszczacie?

Jolasia moze dobrze ze nic nie wezmiesz to troszke organizm oczyscisz.

Goska03, Motylek, Iwo gdzie sie podziewacie?

Anulka i KasikP buziaki!!!:*

Dzis mam ostatni dzien na dopiecie wszystkiego przed urlopem. Sobota, niedziela w pracy to nic nie zalatwie. Pocieszajace jest to ze w Paryzu jest chlodniej ufff bo bysmy tam padli.
Dziewczyny ja sama sobie zazdraszczam tego wyjazdu ;-) to moj pierwsza taka prawdziwa wycieczka na szwedanie sie. Kiedys bylam w Pradze, ale to z moim ex mezem i powiem wam ze wstyd sie przyznac ale nawet na moscie Karola nie bylismy, a teraz jenyyyy zajefajnie. Przelecimy ten Paryz z buta wzdloz i w szerz :-)

Milego dnia wam zycze

jestem Asiu :p
witam sie
u mnie troszke spraw jest teraz , oczywiscie bez wychodzenia z domu je załatwiam.
powoli szykuje sie na wizyte.
pozdrawiam

Witajcie Kochane!

Gabis- Kochana jak tam? Już po owu? Pamiętaj, że z tymi wynikami Męża możecie spokojnie zajść naturalnie w ciążę. Dobra, zdrowa, zróżnicowana dieta to podstawa. Pamiętaj co Ci pisałam! Głowa do góry :tak:

Gochson- jak tam ciężaróweczka się czuje? Już za tydzień Wasza wizyta, nie mogę się doczekać! Wszystko będzie dobrze, ważne, że już nie plamisz.

Jussastar-
o widzisz, dobrze, że poszłaś na ten monitoring. Może faktycznie winą niepowodzeń jest to, że celowaliście wtedy, kiedy tak naprawdę było jeszcze za szybko. Oby teraz się udało! :-)

Aschlee- jak się masz? Dalej tak kiepsko się czujesz, czy już lepiej? Kurcze, czytałam, że @ dalej nie ma, lipa. Ale pozostaje tylko poczekać.

Mychunia, m-s
- gratuluję udanych wizyt i z pewnością pięknych Maluszków! :-D

Anka- kurcze, ale z Ciebie gospodyni! Skąd Ty masz tyle zapału do sprzątania Kochana? U mnie chęci brak, hihi. :-)

Asiu-
wszystkie my tu żyjemy razem z Tobą tym cudnie zapowiadającym się wyjazdem! :-D Oby spełniły się marzenia i udało się tam począć małego francuzika :-D

Mligocka- dalej zakupujesz rzeczy, akcesoria do domu? Byłaś jeszcze w home&you? Pamiętaj, ze te kuponiki maja ograniczony czas na wykorzystanie :-)

Jołasia
- a dlaczego musisz odstawić wszystkie leki? Te na tarczyce też?

Maluś- jestem ciekawa czy twoja teściowa sobie kiedyś jeszcze zda sprawę z tego jaką jest jędzą. Wnuczki czekają na nią, a ona potrzebuje ciągłej Waszej adoracji, jakiegoś przepraszania, proszenia, matko, co za Babsztyl, straszne... :eek: Szkoda tylko, że Dziewczynki na tym najbradziej tracą a są najmniej winne... :-(

Kasik- Ty się tam ładnie urządzaj, bo nie znasz dnia ani godziny, kiedy przyjedziemy zobaczyć jak tam nasz Kasik zaaranżował swoje mieszkanko :laugh2:

Motylek- bardzo się ciesze, że dostaliście kredyt i będziecie powolutku spełniać swoje marzenia o właśnym mieszkanku. Trzymam mooocno kciuki za dzisiejsza wizytę! :-)

Ja Dziewczynki ostatnio pracowałam w te piękne dni z Mamą w ogrodzie, potem w wolnych chwilach uczyłam się na najbliższy, niedzielny zjazd na Uczelni. W środę mieliśmy 3-cią rocznice ślubu i byliśmy na uroczej kolacji z Mężusiem. Wczoraj byłam u ginki na wizycie i nasz człowieczek pięknie rośnie, jest juz większy niż wg terminu z OM. Jesteśmy przeszczęśliwi. Cały czas mocno Was wspieram i liczę na to, że lada moment coraz więcej uroczych Kobietek z tego forum pochwali się cudnymi nowinami! Strasznie ściskam kciuki za Was!

Asiu nie pisze bo w sumie nic ciekawego się nie dzieje ;-) Male czasem lekko się przemieści to poczuje, w środę może się dowiem kim jest, ale ostatnio czuje się już mniej ciążowo bo brzuch po pierwszym wyłonieniu stoi w miejscu .... i tak leci
Na jak długo lecisz do Paryża? Ja mykam na Chorwacje 12.06 na 2 tyg. a co ;-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki- u mnie ok o 14 mam wizytę ale bez usg. Jakoś męczą mnie te upały i do domu wracam wypruta :( w pon znowu ruszamy do szpitala na kontrolne badania.
Buziaki :-* i fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Witam Was Dziewczyny :-)
Zaraz wyruszam do pracy, po powrocie wszystko nadrobię.
Wczoraj nie miałam już siły...nie dość, że w sklepie gorąco, to jakby tego było mało wracałam na piechotę do domu 3 km, bo się tramwaje zepsuły...Jak wróciłam czułam się jak po maratonie...aż trudno mi było iść w tym słońcu...:eek:

Do góry