reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Gabis- ogólnie jestem z mazur, ale od 2 lat pracuję i mieszkam w Wawie( mam nadzieję,że już niedługo ucieknę znów na moją przytulną wieś ;) gdzie wijemy gniazdko )
Staramy się z narzeczonym od roku można tak powiedzieć.
1 ciąża była wpadką z byłym facetem, którą przez wielki stres straciłam ;( ( może to i lepiej dla mnie i maluszka )
2 też nieplanowana jednak przez naszą 2 bardzo upragniona- po tej stracie daliśmy sobie na jakiś czas spokój i od stycznia znów podjęliśmy próby :)
Mam nadzieję, że tym razem się uda. W styczniu robiłam badania i wszystko ok. Biorę też cały czas kwas foliowy no i pozostało czekać.

mligocka a mozesz powiedziec gdzie ten polip sie umiejscowil ze dziala antykoncepcyjnie? oczywiscie &&& zeby po zabiegu szybko poszlo :tak:

mychunia lekarz Ci kazal juz odstawic luteine? jaka dawke mialas? poza tym to sprobowalam zrobic ciasto czekalodowe z przepisu z Twojej strony i mi nie uroslo. kucharka ze mnie ogolnie beznadziejna, wiec sie nie zdziwilam :-p ale wiesz moze dlaczego tak moglo sie stac?

Anula ale cudowna sypialnia! i jaki porzadek! az Ci zazdroszcze :zawstydzona/y:

Gochson ja tez jeszcze o domu nie mysle, chociaz to glownie dlatego ze nie wiem gdzie nas jeszcze posle, a nie chcialabym domu budowac tylko na kilka lat. &&&&& za bete! widze ze plamienia juz nie ma :-)

gabis ja wlasnie tak mam. nieplanowalam odpuszczac tego cyklu ale jakos tak sil nie mam i zupelnie nie czuje presji, ale od czasu do czasu przychodzi mysl, ze jak bedzie po owu i zero serduszek to bede zla na siebie. nie ma idealnej opcji...

karowit witam i trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze! wiem jak ciezkie sa starania po poronieniu wiec tymbardziej &&&&&&

karowit witaj i gratulacje :tak:tym razem musi się udać :-D

susel
nie kazał odstawić tylko przepisał tyle, że się dziś skończyła :tak: pierwszy raz brałam 3x1, a teraz 2x1 :tak: co do ciasta to może za dużo kakao dałaś albo źle rozmieszałaś kakao (trzeba go trochę podbijać, napowietrzyć)

Susełku- Kochana nie myśl, że u mnie zawsze taki porządek, hihi. Tak pięknie uporządkowane łóżko mam tylko na niedzielę i jak wiem, że przyjdą goście, a tak to tylko zwyczajnie narzucam kapę i poduchy na górę :laugh2: Kochana trzymam najmocniej kciuki za ten cykl! Musi zaowocować :laugh2:

Mychunia
- jak ja uwielbiam jak Ty tak z pasją opowiadasz o przepisach kucharskich. :-) Masz jeszcze mdłości?

Karowit- trzymam kciuki, aby ciąża rozwija się prawidłowo.

Asmi21, princesSara, Aschlee- dziękuję Wam dziewczynki.:happy:
Asiulka, Anulka, gabis- pokaże się przy najbliższej okazji, dzisiaj już się pewnie nie wyrobię bo zaraz zmykam do pracy. :-)
Gabis- tak bardzo jasno i przestrzennie:tak: Okien faktycznie dużo , ale to mi bardzo odpowiadało.
Susel- gin powiedział że polip który mam uniemożliwia zajście w ciążę i konieczne jest jego usunięcie. Podobno działa jak ,korek, tak mi to zobrazował. Nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie, bo nie zapytałam dokładnie w którym miejscu.
Obecny cykl mam ,zablokowany, przez Ovulastan forte, 10 czerwca zabieg histeroskopii.
Dobra uciekam do pracy. Pozdrawiam.

:-)troszke mam lepszy humor mimo tego szpitala..

chociaz jak widze te wszystkie tragedie to az sie serce kraje...tyle kobiet traci swoje upragnione dzieci ze ja dziekuje Bogu ze moje takie silne ,chyba uparte jak my :) a co

buziam was kochane :*

ahh ahh zapomnialam dodac ze my to dzisiaj 2 trymestr zaczelismy i jest sie z czego cieszyc..

Hej sory ze nie odpisuje ale moj kontakt z rzeczywistością jest zaburzony przez ciągłą gorączkę, G wczoraj chciał mnie wieczorem juz zawieźć na pogotowie, ale na szczescie temp po lekach po jakimś czasie spadła trochę. Za jakaś godz jedziemy do lekarza zeby mnie zobaczył i dał antybiotyk, oby tylko sie nie skończyło szpitalem...
Mam pytanko, dzis jestem w 5dpo czy ta choroba (prawdopodobnie angina ropna) gorączka i antybiotyk mogą wnieść duże ryzyko ewentualnego poronienia lub wad? Boje sie o to bardzo, oczywiście powiem lekarzowi jaka jest sytuacja bo ponoć mozna podawać penicyliny nawet w I trymestrze. Tylko proszę o szczere wypowiedzi, nie pocieszające ;)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

reklama
Blair dużo zdrówka życzę. Co do antybiotyków w ciąży to nie jestem Ci w stanie powiedzieć. Ale moja koleżanka brała antybiotyk zanim dowiedziała się o ciąży i urodziła zdrową córeczkę, ale nie wiem jaki antybiotyk brała.

Do góry