reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Malusiolka : Tak jak pisałm pare dni temu ja czekam na swoją kolej tzn na wizyte . Obecnie kończe brać Marvelon . Nie mogę się doczekać już tej wizyty haha chciałabym już zacząść stymulacje i być z wami na bieżąco . A tak to się ukrywam i mało pisze :-D bo nie mam z czego zdawać relacji jak narazie . P.S. a co do wieku to być może że jestem tu najmłodsza bo mam zaledwie 22 lata ( w marcu 23 ) . :happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Aschlee głowa do góry Kochana, nie trac nadziei!!! :-*

Malusiolka ja własnie biegam ze ścierą i co chwilę zerkam na BB:-D
Kurczę nie zazdroszczę sytuacji z teściami. Faktycznie z tego co piszesz wynika, że za wszelką cenę chcą Ci zrobic przykrośc...Z tego co wywnioskowałam to mieszkacie razem z teściami tak? a jak teściowie odnoszą się do Twoich dzieciaczków? są dobrymi dziadkami?
Moi rodzice gwiadzkę z Nieba by dali Alexowi, a tesciowie to tacy raczej zimni i obojętni wobec Niego. Wogóle moja tesciowa to jest osobna bajka i nie chce mi się nawet na ten temat pisac.

lalka faktycznie młodziutka jesteś:-) trzymam kciuki, żeby tym razem się udało:-)

Witajcie dziewczynki :-) Zaraz nadrobię zaległości :p Jak samopoczucie dziewczyny ? Ja się dopiero wygramoliłam z łóżka i pije kawę a R pojechał na szkolenie.. Wczoraj przed snem z tego stresu z kuli tego pogrzebu kupiłam sobie tabletki uspakajające i ułatwiające zasypianie bo mam z tym takie problemy że hej.. Aż sama nie dowierzam że można mieć przez większość nocy oczy jak 5 zł.. Macie jakąś propozycję co dzisiaj na obiadek???
Całuję Was mocno :*

Poczekałam na wizytę. Jak na ten tydzień to wynik mam jednak bardzo ładny. Dostałam Euthyrox na tarczycę. Wynik TSH mam niby w normie, ale przy górnej granicy i lekarz powiedział mi już wcześniej, że w ciąży preferowany jest niższy. Więc dostałam ten Euthyrox. Acard mam brać dalej. Zrobił USG przez brzuch, bo powiedział, że nie ma co teraz robić przezpochwowe, bo i tak jeszcze nie będzie widać pęcherzyka, a na takim etapie, jeśli nic się nie dzieje, to nie ma co szaleć z USG transwaginalnym. Mam przyjść za 5 tygodni (ale w rezultacie położna zapisała mnie za 6 tygodni!), ale chyba nie wytrzymam tyle i polecę gdzieś prywatnie za 2-4 tygodnie.

Maluś - możesz mnie wpisać na październik :) Patrząc po terminie @, to byłyby ostatnie dni września, ale patrząc po owu, to już październik raczej :-)

karolina ja jak sie stresuję czymś to też nie mogę zasnąc...nie raz obudzę się w środku nocy z jakąs myślą i nie moge zasnąc przez 2-3 godziny:baffled: u Mnie dzisiaj zupa brokułowa na obiad:tak:

Cyntia ja też bym nie wytrzymała 6 tyogdni czekania, bo za jakieś 2 tygodnie będzie ładnie sedurszko już słychac:-) a dlaczego beirzesz acard jeśli mozna spytac?

Cyntia ja myślę, że to dobry wynik. Może mu chodziło o to, że jeszcze wczesna ciąża. Ciekawa jestem, czy już u mnie jutro coś będzie widać. Powiem szczerze, że czuję się ciążowo - nacisk na pęcherz, rano zaczynam czuć mdłości ( w sumie pewnie poniekąd od dupka), biust wrażliwy.
Też biorę euthyrox i acard, do tego kwas foliowy i mam na uspokojenie brać na noc Hydroxzinum.

Malusiolka ehh te Wasze relacje z tesciami - współczuję. Nie wiem co Ci doradzić - chyba musicie się trochę unikać, bo emocje jednak biorą górę. Wiesz najgorsze jak teściowie chcą mieszać w relacja między Wami - to się nigdy nie kończy dobrze. Kiedy planujecie się wyprowadzić ? Taka niezdrowa sytuacja potrafi człowieka dobijać, jeszcze tym bardziej, że jesteś non stop w domu.

Nachtigall - miałam 2 wczesne poronienia (ostatnie pod koniec X 2013 r.) i stąd ten Acard, Zrobiłam sobie badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, ale mimo dobrego wyniku lekarz i tak powiedział, że dostanę ten Acard na ukrwienie macicy, by jej pomóc przy tworzeniu łożyska i przepływie krwi do zarodka. Ale mi dziś zimno, brrrr.

Gochson - jak lekarz ma dobry sprzęt to powinien u Ciebie zobaczyć maleńki pęcherzyk. U mnie mówił, że nie ma szans, by coś dzisiaj już zobaczyć.

reklama
Gochson.- Też jestem zdania że zobaczyłby pęcherzyk Dziwny ten twój lekarz. Idź zrób za 2 tygodnie lepiej prywatnie jeszcze. Dla upewnienia.

Do góry