reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 :)

Anulka tak robila USG powiedziala tylko ze jest wszystko pieknie ze mam sie nie denerwowac bo to bole owulacyjne I ze niektore kobiety tak to przechodza...ja nie pytalam o wiecej.Mowila tylko na koniec ze jezeli za pierwszym razem byla ciaza mnoga,potem znow wiecej pecherzykow niz jeden to teraz musze sie liczyc z tym ze przyszla ciaza tez nie musi to byc ciaza pojedyncza...ale tak jak mowie nie pytalam o nic wiecej bo nie chce sie nakrecac.Do pierwszego cyklu podchodze na luzie.Dla mnie wazne zeby donosic ciaze I urodzic zdrowe Malenstwo nie wazne czy jedno,dwoje czy troje :tak:
Pamietam jak balam sie ze gdyby byl wiecej niz jeden Dzieciaczek to nie dalabym sobie rady...ale po tych przejsciach nie boje sie juz niczego...

Ostatnia edycja:
reklama
Nie ma reguły co do tego czy ból będzie z jednego jajnika czy z obu. Ja w jednym cyklu monitorowanym miałam równe pęcherzyki na obu jajnikach i bolał wtedy cały brzuch. Jak będzie owulacja z jednego jajnika to wtedy da się odczuć ból z jednej strony. Książkowo powinno być raz z jednego raz z drugiego ale nie raz bywają odstępstwa od tego ale rzadkie.

Mój pies dzisiaj ukradł dziecku sąsiada zabawkę i uciekł. Biedak jak usłyszał, że się drę za nim i każe zostawić, to zostawił. Ale dzieciak bardzo rozkapryszony i zaczął w miejscu skakać i ryczeć w niebogłosy.chłopiec prawie 5 lat a charakter okropny. On chce, on musi on żąda Bo jak nie to będzie histeria.

Zaraz zaliczę łazienkę. Troszkę odprężenia. Na tym ogrodzie godzina, w słońcu i spociłam się jak podczas opalania. Cudownie było poczuć słoneczko.

Pa

Podziwiam Was Dziewczyny...ja mimo świadomej decyzji, że CHCĘ mieć Dzidziulka mam mnóstwo obaw. Nadwaga, ciśnienie delikatnie podwyższone - które teraz mam. Boję się o finanse, że nie mam pracy stałej, że obowiązki mnie przerosną, że może nie jestem tak dojrzała jak mi się wydaje, że T.mi nie pomoże...boję się, żeby Dzidzia się zdrowa urodziła. Wyda Wam się to dziwne, że panikuje przed czasem - ale cóż taka jestem...

Anka to możemy sobie podać ręce bo mam identyczne obawy. I nadwaga, i ciśnienie wyższe pozostało po pierwszej ciąży... Dorzucam do tego utraconą ciążę. Ale pragnienie dziecka jest silniejsze od obaw :)

Aschlee przykro mi że tak cię boli. Ja owulacji jakoś szczególnie nie odczuwam, choć ostatnio plamiłam, ale też nie jestem w 100% pewna czy to było plamienie okoloowulacyjne czy jeszcze jakaś pozostałość po poronieniu (mógł to być zbieg w czasie).

Ja też dołączam do grzywaczy ;) choć ja swoją zapuszczam.

Lisica - ja akurat ciśnienia podwyższonego (średnio 120/85) się nabawiłam przez nadwagę i obżarstwo swoje - nie ukrywam tego. Miałam tak badziewną pracę, że jadłam ok 22.00...przez pół roku. Do mnie dobiło z wagą. Do tego u T. nie ma takiej fascynacji ciążą jak u mnie, bo w poprzednim związku jego partnerka (albe posożytopartnerka - ale to długa historia) zaszła w ciążę i ją straciła...papierosy, alkohol - nawet w ciąży. Do tego by go zatrzymać kilka razy udawała ciąże, więc wcale się nie dziwie, że mój T.ma uraz i nie podchodzi do tego z takim podekscytowaniem...

Anka to nie jest dziwne Kochana...ja tez mialam duzo obaw ale po tym poronieniu wiem ze dam sobie rade...ja tez nie mam stalej pracy ale wiem ze jak nie ta to inna :) po tej stracie wiem ze nie ma nic wazniejszego niz zdrowie Dzieciaczkow I Nasze jako ich rodzicow...reszta problemow jest do przeskoczenia :tak:

Lisica no bo Ty tez wracasz Kochana do staran.Bede Ci kibicowac I mocno trzymac kciuki :tak:

Gesendet von meinem HTC One V mit Tapatalk

Aschlee to roznie z tym bolem. ja zauwazylam ze w normalnym cyklu boli mnie tylko po jednej stronie, a jak biore CLO to z obu stron bo po obu stronach pecherzyki ladnie dojrzewaja. a bol mam z reguly nie tylko w dzien owulacji ale kilka dni wczesniej, jak rosna.

malus dopisz prosze gabis do listy z data na 3.05.

gabis trzymam za Ciebie kciuki! wiesz co ja robilam jak mialam zastrzyk... testowalam tak 8dpo zeby sprawdzic czy juz hormonu nie ma, a jak jeszcze kreska byla to planowalam kolejny test porownac i zobaczyc czy ciemnieje. no ale oczywiscie nie chce kusic bo najlepiej sie wstrzymac do 14dpo. obysmy sie spotkaly na styczniowkach!

reklama
Agniecha super wiesci :tak:

No nic to zostaje czekac...zobaczymy co i jak;-)
W sumie to moglam dokladnie dopytac co i jak bo teraz ciekawosc mnie zjada ale nie chce sie nakrecac niepotrzebnie;-)

Do góry