reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 :)

Witam dziewczyny.

Asmi a czy badalas poziom prolaktyny? Jak jest za wysoka to tak wlasnie bywa mega bol piersi i spoznione miesiaczki.

Kasikz moze jednak...

KasikP buziol!!!

Goska super. Kciuki za Adasia!!

Asmi no wlasnie doczytalam ze prolaktyne masz w normie. A zbadaj sobie jeszcze raz. Teraz najlepiej.

Motylkuuuuu hop hop gdzie sie podziewasz

reklama
mamdwoje nie wiem co Ci odpisać,nie byłam w takiej sytuacji więc nie pomogę,a nie ma co wymyślać teorii,nawet nigdy tak długo nie karmiłam,nie mówiąc już o braku zabezpieczenia,zawsze się zabezpieczamy oprócz tych momentów gdy staramy się o bomble:tak:

Ewelinka, czuje się dobrze, tylko szybo się męczę, jak wracam z zakupów to sapie jak parowóz :) Brzuszek już widoczne, ale duży nie jest. Najgorsze że mdłości mi jeszcze całkowicie nie przeszły, trzy dni jest spokój potem kolejne dwa dni przerąbane, no ale takie uroki. Boje się tylko upałów, bo jak byłam w ciąży z Mateuszkiem to w lecie co chwilę mdlałam bo nie było czym oddychać...

Asiu, dziękuję :) Ale szanse marne bo ostatnio jak byliśmy w sklepie i było tam tak mega gorąco i duszno to zrobiło mi się słabo :( Mam nadzieję, że to tylko jednorazowy epizod :)
Ale ja Ci zazdroszczę tego Paryża :) Super

No tak, tak to jest z tym szukaniem informacji w internecie. Dlatego pisałam, że nie wierzę, że to robię :))
Głównie chodziło mi o to, czy wg Was starających się, moja temperatura może w ogóle cokolwiek sugerować, czy to absolutnie bez sensu ją mierzyć :) Rety, gdybym jej nie mierzyła, to w ogóle nawet bym nie pomyślała o tym, żeby doszukiwać się ciąż, miesiączek i nie wiem czego jeszcze w internecie :)

mamdwoje temperaturę najlepiej badać rano w stanie spoczynku (przed wstaniem z łóżka). Wydaje mi się, że to, że poprzednim razem miesiączka była od razu to nie oznacza, że teraz też tak będzie, ja dostałam 3 miesiące po zakończeniu karmienia.
Natomiast skoro się nie zabezpieczacie to musicie się liczyć z tym, że ciąża też może być. Może poczekaj kilka dni i powtórz test, a jeśli dalej będzie negatywny to może hormony powodują podwyższoną temperature. Jeśli masz wątpliwości czy wszystko jest ok to idz do lekarza.

mamdwoje - na podstawie tem. z paru dni nic nie wyczytasz, oczywiście może być tak ze miałaś kilka dni temu owulke, ale trochę to jak wróżenie
;-)
zrób jeszcze jeden test za kilka dni, a brak okresu będzie CIe nadal niepokoić idź do lekarza ;-), może karmienie jeszcze blokuje owolke, a może masz cos jeszcze wpływa na jej brak

reklama
No tak. Bardzo dziękuję za te odpowiedzi:) Ja to sobie tak wyrozumiałam, że może mogę mieć jednak cykl owulacyjny - pomimo braku miesiączki - i na przykład zaczęłam obserwować temperaturę po wystąpieniu owulacji i teraz mam podwyższoną:) tak sobie czaruję czary mary:D W związku z czym wyliczyłam, że jeśli tak by się stało, to ta temperatura powinna spaść po maks 16 dniach. A więc na tej podstawie wywnioskowałam, że po weekendzie majowym dostanę okres :D:D:D
Jeśli go więc nie dostanę - za tydzień - to znów zrobię ten test, albo się wybiorę do lekarza i zapytam, czy mam w ogóle cokolwiek robić, badać, czy co, czy tak po prostu czekać na miesiączkę.

Do góry