reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Asia chodzi o takie pieluchy wielorazowe, bo coś nie mogę znaleźć niczego z nazwą eko majtki. Miałam kiedyś taką pieluche wielorazową, ale ona taka wielka no i jak potem założyć na to spodnie. Mój synek to jeszcze takie ma wielkie uda.
Ostatnio też się zrobił jakiś taki wrażliwy - to go kłuje, tych spodni nie chce bo ciśnie, a chodzi cały czas w tym samym tylko teraz wymyśla, że tu go coś gniecie i boli.

Malusiolka bo żeby odpieluchować to trzeba czasu poświęcić i wiadomo wszystko posikane przy okazji, a papersa założyć to wygodne. A szwagierki synek chodzi do przedszkola, bo wiem że przedszkola kładą nacisk na to, aby dziecko już zgłaszało potrzeby.

Dziewczyny temat uczenie dzieci siusiania do nocnika :-) mój skończył nosić pampersy jak miał 16mcy wszyscy byli w szoku że już go oduczamy bo taki malutki i tym razem przy naszej malocię szybko to zrobimy

Wczoraj był męża siostrzemieć ma 2.5 roku i robił pod siebie myślałam że się zalanie dzisiaj wszystkie dywany mąż będzie prał bo ją nie zamierzam

Mona takie sikanie do nocnika to zalezy od dziecka, jedno będzie chciało inne nie. Mój np. jak miał rok to siadał i czasem sikał, ale potem był bunt i nie chciał siadać na nocnik za nic. Przecież na siłe go nie przywiąże do nocnika jak nie chce, a zmuszać też nie jest dobrze. Tylko myślę, że jakbym poszła w gości to bym założyła pieluchę, żeby gospodarzom nie robić problemu.

Asiu poczytałam no i niby te pieluchy są do 15 kg, a mój synek ma koło 15 kg a pieluchy juz kupujemy 15-25. Taki nam się pucaty egzemplarz trafił...no ale nie mamy problemów z jedzeniem, bo wszystko ładnie je.

Goshon tak każde dziecko jest inne ;-) jak już kolejny raz zrobił nam niespodziankę to w końcu założyliśmy pampersa zwróciłam uwagę że wstyd itp to później jak miał już pampersa to krzyczał siku :-( bądź tu mądry ;-)

To trzeba poszukac Gochson jeszcze innych bo te to sa podobno jakies jedne z tanszych cokolwiek to znaczy :-) moze drozsze maja jakies inne rozmiarowki.

Moj synek jak mial roczek to juz siadal na nocniczek , potem mu sie odwidzialo i nie chcial ale zalatwilismy to kibelkiem :-) i mu sie spodobalo sam chodzil chetnie i kupke tez. Niestety tylko w nocy byl problem bardzoooo dlugo w pieluche robil. Testowalam wszystko a to pic nie dawalam na wieczor, wysadzalam w nocy, ale i tak posikany sie budzil wiec stwierdzilam ze szkoda mi kego i siebie i mial pieluche.

Ja mam 35 dzień cyklu i małpy nie ma :/ brzuch boli a cholery nie ma .. ;/ dzisiaj się juz wkurzylam i zrobilam test oczywiście z wynikiem negatywnym..
Malus nie ma jeszcze pracy wiec może przez to @ się spóźnia ...
Badan nie zrobilam .. Wstyd przyznać ale te nerwy ZP praca (kase tez trzeba zostawic w razie czego na czarna godzine)i na głowie mieliśmy wybieraniie sali na wesele .. Tyle jeżdżenia a dzisiaj jeszcze ostatni raz przed wyjazdem musimy do niego jechać bo nam poda namiary na orkiestry i kamerzystow .. W ciągu tygodnia mamy dac znać jaki termin ostatecznie (narazie wiadomo ze sierpień 2015) i moja mama pojedzie za nas umowę podpisac .. Ahhh myslalam ze prościej będzie z tym zalatwianiem wszystkiego..

Jak juz wybralismy sale i nam film pokazał przykładowy z wesela to się poryczalam .. Istny debil ze mnie :p

reklama
Watpliwosci zalatwiania jest duzo to prawda ale potem bedziesz to miala wynagrodzone piekna uroczystoscia :tak:
Z praca tez na pewno szybko sie pouklada.Glowa do gory ;)

Do góry