reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Hej
Czasmj podczytam ale nie mam czasu napisac.;( pozdrowienia dla Was .
Asiu - milej zabawy w Paryzy;) i nie smutaj. Ja tez musze sie zapisac na hsg ale ciagle mi nie po drodze.Nie smutaj kochana bedIe dobrze. U mnie minal rok. Rok temu w majowke czekalam na pozytywny test i sie juz nakrecalam;(
Teraz w miare spokojnie do tematu podchodze . Choc widac ze jak nie biore lekow jest masakra. U mnie 23 dc a owu nie widac;(
Ewelinko wiem ze ciezko staraj sie dla dzidzi mniej sie denerwowac. Bedzie wszystko dobrze

reklama
Letta, ja wczoraj jechałam i z parkowaniem dobrze poszło, bo miałam takie szczęście, że przy sklepie było bardzo dużo wolnych miejsc i to podwójnych :D Gratuluję wygranej :D I trzymam mocno &&&&& za staranka :* Wszystkiego Najlepszego :* Ja mam urodzinki w niedziele :) Ciesze się, bo w końcu w moje urodzinki będzie mój mąż. W tamtym roku pracował.

Gochson, też używam maści na sterydach, ale bardzo rzadko. Jak coś małej wyskakuje, to przez tydzień raz dziennie, albo co drugi dzień przez dwa tygodnie i też tylko raz. Lisica poleciła mi żel i balsam z tej firmy - Dermedic Linum Baby i pomaga. Może sama wypróbuj. Moje dziecko pije mleko krowie i chciałam wczoraj kupić mleko sojowe w Lidlu, ale nie mają ;/ Jestem ciekawa jak smakuje te z biedronki. Po woli muszę odstawiać od nabiału Oliwkę, ale jest ciężko. Z drugiej strony jak mało mleka jej daje (a domaga się więcej), to aż tak plam dużo nie ma. Lekarz rodzinny mówi, że do 5/6 roku życia powinno jej to zniknąć. Mam nadzieje, bo to już męczące dla mnie i dla małej. U Roksanki czasami też się pojawia. A z tego co słyszałam, to może być rodzinne ja też miałam, moje siostry i moja mama ;)

Gochson, fajnie że mały już próbuje na nocnik :) &&&& aby mu się spodobało. Ja dla Roksanki ubieram pampersa tylko do spania (ale staram się ją przez sen wysadzać) i jak jedziemy do sklepu to jej ubieram. A jak jest ciepło to jak na podwórko wychodzimy to już nie ubieram tylko staram się pilnować aby zawołała :) Jeszcze niedawno miałam problem z kupką, bo się bała robić na nocnik/kibelek, ale już jest lepiej. Zrobi tam i się cieszy :D U mnie szybko poszło, bo ma Oliwkę i uczy się od niej. A jak przeczytałam co Twój Adaś mówi, to nie mogłam powstrzymać się od śmiechu :-D:-D Mały, a jaki cwaniaczek :D

&&&&&& za dzisiejsze wizyty :)

Aschlee, jak tam? :*

Dzisiaj co robicie na obiadek? Ja robię gulasz, bo wczoraj szyneczkę kupiłam, a dawno nie było i z chęcią wszyscy zjedzą :D

Malus hmm u mnie w porzadku.Wczoraj pogadalam troche z Mezem o moich obawach itp i jakos tak mi lepiej...Musze przelozyc wizyte u swojej gin bo mam termin na 8 a termin @ na 17 wiec bez sensu troche:sorry2:
ja na obiadek robie dzisiaj pomidorowke z ryzem do tego placki ziemniaczane z sosikiem na ostro i salatke warzywna;-)

Ewelina- no to gratuluję udanego kibelka, hihi. Słuchaj, tylko staraj się go brać regularnie. Ja biorę tak 2 łyżki dziennie i na bieżąco też się teraz załatwiam i nie mam wzdęć przede wszystkim. :-D

Maluś- kierowca pierwszej klasy to z Ciebie już jest Kochana! Ja dzisiaj planuje zrobić kalafiorową, w sumie to robię już ją od piątku, hihi. Ale dzisiaj to już NA PEWNO ja zrobię :-D W weekend to Mama mnie rozpieszczała. Podesłała mi placki ziemniaczane (o które prosiłam przez telefon), ale dodatkowo dostałam też ekstra- gulasz w pysznym sosiku i zupę pomidorową. Kochana Mama. :zawstydzona/y:

Malusiolka no właśnie u nas Adaś nie woła, tzn mówi jak już robi. Jak jest bez majtek to jak mu się chce to podleci do nocnika i zrobi, a jak jest ubrany w majtki i spodnie to nie powie. Nie mogę mu pozwolić latać na golasa bo jeszcze za zimno, a on wiadomo w domu często na podłodze siedzi i się bawi. Myślę, że to może dlatego, że raz chodzi w pieluszce i raz w majtkach. Jak się zrobi ciepło to też będę mu tylko majtki zakładać, bo teraz na spacery w pieluszce chodzi no i śpi w pieluszce.
Plan jest taki aby do wakacji się nauczył...no zobaczymy, nic na siłe. Najgorsze jest to, że mam mało czasu na naukę, bo z pracy wracamy dopiero koło 17, więc głównie nauka należy do babć.

Aschlee25 rozumiem Twoje obawy, ja mam ich mnóstwo, z jednej strony chce, a z drugiej się boję.

U nas dziś obiad u rodziców, bo Adaś pojechał do babci.

Anula bede brała regularnie :-) a Ty chodzisz do pracy czy dostałaś l4 i odpoczywasz? Bo mi gdzieś umknelo... Kalafiorowa :-D ja teraz uwielbiam wszystko z kalafiorem ale Adam nie lubi :/

Malus ja nie mam pomysłu na obiad ... Adas będzie po 18 w domu wiec wymysle cos wracając od lekarza. Gulasz mmmm :-)

Gochson sa takie eko majtki z wkladami ktore sie normalnie w palce pierze a z zewnatrz te majtki sa bawelniane a srodek nie przepuszcza. Mega fajna sprawa bo latwiej odzwyczaic bo mokro ma w gatkach nie jak z pampersem, a jednak i budżet inny bo pampersy full siana pochlaniaja. Polecam moje klientki sa bardzo zadowolone.

Ewelina- ja jestem od dzisiaj na planowanym urlopie, który miał być na wyjazd w góry. Jednak wiadomo z jakich powodów zrezygnowaliśmy z niego. ;-) Urlop mam do następnego wtorku. Ja uwielbiam kalafior i brokuły :-D

Aschlee, to normalne, że masz obawy. Jeszcze trochę i wszystko się zmieni :*

Anulka, hehe.. wątpię w to żebym zaparkowała gdyby było tylko jedno miejsce do parkowania :p Fajnie, że masz taką Kochaną mamę :) Jutro do mnie mama przyjedzie i ja będę dla niej gotować.

Gochson, ale u mnie było tak samo. Po jakimś czasie mokre majteczki będą małemu przeszkadzać. Moja sika w majteczki jak ma jeszcze na nich jakieś spodenki/rajstopki. Tak miałam z Oliwką. Po prostu dzieciaczek myśli, że ma pampersa i może siusiać ile mu wlezie :p Tylko, że moja Roksanka od jakiegoś czasu ma manie rozbierania się i biegania na golasa. Dlatego staram się ubierać sukienki, bo wiem, że nie ściągnie. Kochana, i tak Twój synek bardzo szybko siada na nocniczek :) Moja szwagierka uczyła swojego syna jak miał prawie 4 lata i w sierpniu 5 lat skończy, a czasami pampersa mu ubierają ;) Mają też 3,5 letniego syna i ten też tylko w pampersie biega. Będziemy kibicować Adasiowi :D Adaś, Adaś, Adaś!! :D

reklama
Maluś - musisz jak najwięcej jeździć jak tylko jest okazja ;-) ja prawko robiłam bardzo dawno temu bo w 2000 roku no i po zrobieniu może 200km zaprzestałam no bo nie było z kim i jak a za młoda byłam i za biedna żeby auto mieć
a teraz w zeszłym roku w sierpniu wzięłam 20 godzin jazd z panem L no i w październiku kupiłam auto, co prawda mój mąż tak wierzył we mnie że co chwile powtarzał ze na pewno rozwalę ale poza trzema przytarciami odpukać jest ok, jeżdżę codziennie po mieście parkuje już tyłem i przodem i nie wiem jak to było gdy nie miałam auta

Do góry