reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 :)

Maluś doczytałam o Twoim problemie z przedszkole. Ja też nie wiem czy mój Adaś ma szanse się dostać do przedszkola, na którym mi najbardziej zależy. Podania złożyło już razem z nami 38 osób, a jest termin składania do czerwca. Mają być tylko 4 grupy po 25 dzieci, bo jedną nasz burmistrz likwiduje ( obecnie było 5). Zostało mi czekać do 13 czerwca wtedy będą wyniki rekrutacji. Trzymam kciuki, by Twoja córeczka się dostała do przedszkola. A jak tam wygląda sprawa w pracy Twojego męża?

reklama
Witam się sobotnio Dziewczyny :-)
Dziś się już o wiele lepiej czuję.

Jołasia - dziękuje za odpowiedzi, dzięki Tobie nie panikowałam :-D

Motylku - piękności! Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!

Aschlee - ale mi smaka z Jołasią na grilla narobiłyście :-D a ja cały dzień na uczelni spędziłam...:baffled:

MonaG - ale śliczna piłeczka! :tak:piękny widok :-)

Iwo - zdjęcia pierwsza klasa :) ja tam nawet widzę uśmiech Maluszka dla BB Ciotek :-)

Na trzy torbiele jestem przed IVF i muszę w 1 d.c. zrobić usg i Progesteron. Czekam, plamię i się denerwuje, bo mi się wszystko po przestawia. Szukam w necie i dziewczyny rożnie piszą od 5 do nawet 14 dni po odstawieniu:szok:

Mimoza, ja mogę Ci napisać, bo brałam. Dostałam pod koniec roku lutelyn, bo poroniłam i miał mi pomóc oczyścić się + usunąć torbielkę. Brałam go przez 10 dni i później przez parę dni nie miałam @. Z tego co pamiętam po tygodniu dostałam @. Bardzo dobrze się po nim czułam i jestem zadowolona z niego, bo dzięki niemu dobrze się oczyściłam nie musiałam mieć zabiegu i nie mam już torbiela. Ile czasu bierzesz i ile masz tabletek? Lekarz powinien Ci coś na temat tego leku powiedzieć.

Asmi, dziękuję że pytasz :* U mojego męża z pracą pokręcono jest. Od środy jedzie do pracy na umowę zlecenie, a później jedzie na działalność i dodatkowo za kolegę robi 2/3 h i ma normalnie płacone. Jak kolega się zwolni (jeszcze nie wiadomo, czy wyjedzie do Niemiec), to M chce pracować przez 2/3 miesiące jak pozwolą co 2 tygodnie u siebie na umowę o pracę (normalnie), za kolegę (co 2 tygodnie) i za siebie na działalności (normalnie). Rozmawiałam z M na temat tej pracy i o tym, że tyle pracuje. Ale on do mnie tak powiedział "Wolę tyle pracować przez 2/3 miesiące, niż wyjechać na 3/4 miesiące i nie być z Wami). Jeżeli to wypali, to trochę kasy będziemy mieć :) A jak u Was ze staraniami? Jak się czujesz? Nie boisz się mieć dziecko w tak krótkim czasie?

Aschlee, zapraszam :* Kochana, jak z zupką chińską? :D Tzn. jak z tym makaronem? :p Ja przyprawę carry dodaje do swojej sałatki. M się zajada jak robię :)

Jołasia, mam nadzieje, że wyniki będą dobre :*

No podsmazal te warzywka z przyprawami a potem w osobnym garnku zalewa ten makaron zeby byl miekki o potem dorzuca to do warzywek i jeszcze chwile podsmaza I gotowe ;)
Ja kiedys bardzo lubialam jesc zupki chinskie ale potem zle to wplynelo na moj zoladek I teraz malo ich jem ;)
Ja teraz mam luzik bo Mezul siedzi I oglada walke,Corcia juz dawno spi a ja siedze z moim futrzakiem bo mu sie na przytulanie zebralo:)

Ostatnia edycja:
reklama
Aschlee, któregoś dnia spróbuje to Twój mąż robi i jak Ewelina robi :) Uwielbiam zupkę chińską więc coś dla mnie.

Asmi, od paru dni denerwuje się tym przedszkolem. Nie wiadomo czy się dostanie, a to dla mnie ważne, bo jak w tym roku Oliwka pójdzie, to łatwiej będzie oddać Roksankę w przyszłym roku. Wczoraj M pojechał zawieść papiery, bo wcześniej źle były wypełnione i babka powiedziała mu, że jeżeli jedna kartka, na której były 3 pytania i jest dobrze wypisana, to jest jakaś szansa, ale nie powiedziała jaka. Zależy jak inni rodzice to wypełnią. Jeżeli taka kartka (nie pamiętam która) jest źle wypełniona, to automatycznie odrzucają Twoje podanie nie informując Ciebie. U nas wyniki rekrutacji 30 maja, albo 30 czerwca. Nie jestem pewna i do tej pory będę się denerwować ;/

Do góry