reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Ewelina, a czym doprawiasz tą pierś? Nie jest za sucha? :) Muszę kiedyś spróbować zrobić tak jak Ty.

Objadłam się tymi warzywami i teraz cierpię, bo ciężko mi się ruszać ;/ Dobre, ale chyba za dużo zjadłam ;p

Maluś, - uwielbiam warzywa z patelni w każdej postaci, przed operacją piersi jadłam je nałogowo żeby wyniki krwi poprawić bo guz trochę popsuł morfologię. Ja robię i z mięsem mielonym i z piersią z kurczaczka a ryż brązowy. Tyle że troszke za daleko jesteś a poza tym, ja zaszalałam na grillu. Jestem użarta!!! Do marynaty dałam olej ketchup, musztarda, chrzan śmietankowy, suszona cebulę, paprykę słodką, troszkę soli odrobina pieprzu kolorowego, czosnek, przyprawę z torebki sos włoski do sałatek, zioła prowansalskie. Mięso zrobiło się w tym słodkawe a za razem aromatyczne. Zjadłam trzy kawałki karkówki takiej na pół talerza i 2 piersi z kurczaka. teraz dopijam drugą szklanką coli i na deser tabletka na trawienie :-D

Jołasia, może kiedyś uda się Ciebie zaprosić na warzywa :) Kochana, Twoje mięso przyprawione brzmi pysznie. Uwielbiam razem z moim M różnorodne przyprawy. A jak się teraz czujesz po tej operacji? Wszystko się unormowało?

Malus czasem piers gotuje ns parze albo pierw marynuje i po kilku godzinach smaze ;-)
Ja ostarnio mam napady na kalafiora, brokula i gotowane male marcheweczki potem z maselkiem mmm moglabym jeść i jeść ;-)

Malusiolka - w planach wieczór mam pracę :( tyle zawalam przez te szpitale ale nie pójdę na zwolnienie bo to jedna rzecz która odrywa mnie od pozostałych problemów.

Dziękuję za miłe słowa odnośnie dzidziusia :) aż trudno uwierzyć że tak mały 6 cm człowiek ma już wszystko ukształtowane.

Ewelinka, ja uwielbiam małe marchewki, ale daje je tylko do gulaszu :) Ale masz zachcianki z tym kalafiorem, brokułem i z marchewkami :D Ja to nie zapomnę jak miałam zachcianki na ogórki kiszone i do tego musiałam mieć Snickersa :-D W pracy nie mogli patrzeć jak ja jem :p Zachcianką jaką miałam jeszcze to słone przy Roksance, a przy Oliwce, to co wyżej o tych ogórkach i Snickersie pisałam i jeszcze lody z bitą śmietaną i z herbatnikami :D

iwo, rozumiem. Trzymam &&&&& aby w końcu Wasze problemu się skończyły i żeby mogła w końcu spokojnie spać i spędzic dzieć. Powinnaś się cieszyć, bo masz pod sercem drugie życie. Jak to się mówi: "Po burzy przychodzi słońce" i tak niedługo będzie u Was :*

Ostatnia edycja:
Witam się i ja!
Mona śliczny brzuszek :)
Iwo śliczny maluszek :)

Jeśli chodzi o warzywa na patelnie to też bardzo lubię. Na ogół robię z piersią kurczaka przyprawione currym indyjskim z kamisa ( przyprawa w słoiczku). Ogólnie też często robię sama takie danie: czosnek, cebula, papryka czerwona, kapusta pekińska, cukinia czasem, ale nie zawsze daje jeszcze marchew. Do warzywek wrzucam kurczaka wszystko przyprawiam curry i też ryż brązowy. Takie coś po prostu uwielbiam.

Też mam w planach oglądanie programu Twoja Twarz Brzmi Znajomo

Ostatnia edycja:
Maluś' - zdaje mi się, że wszystko gra. Tzn miałam krwawienie z piersi i nowy guzek, tym razem zapalny ale teraz pod brodawka ale zdaje mi się, że teraz juz w porządku. Usg miałam robione i ni nie stwierdzono. Jest większy obszar echogeny ele tak jakby poszerzony przewód mleczny. Krew nie leci, pierś nie puchnie to chyba wszystko gra. Robię teraz morfologie i jak coś nie tak to powinno być widać. Teraz musze iśc na kontrole do ośrodka badań nad genetyką występowania raka kobiecych. Doktorek przyjeżdża z szczecina.

reklama
Malus z checia bym wpadla na te warzywa na patelnie uwiebiam:tak: a robie tak jak Ty ;-) ale mi smaka narobilas.Moj Mezul kiedys wyeksperymentowal z makaronem do zupki chinskiej tez byly bardzo dobre ale jakos wole opcje z ryzem;-)

Ja dzisiaj kupilam sos curry i ananasem do kanapek.Mezulowi nie smakuje a ja wcinalabym go samego:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry