reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 :)

Blair ja jestem wyluzowana :) forum jest dla wszystkich, każdy ma prawo się wypowiedzieć ale czemu od razu ktoś mnie atakuje mówiąc mi że jestem niedojrzała bo zakręciło mi się w głowie? Znam swój organizm i wiem że na codzień mi się to nie zdarza.. I napisałam tak bo odebrałam to jako atak. A tu zaraz nagonka na mnie. Blair sama wiesz, pisze się posty i albo ktoś Ci na nie odpowie albo je zignoruje.. Wczoraj trochę mnie poniosło, przepraszam

reklama
Blair87- kinder niespodziankę takk kurcze szkoda bo ze 40 ich bylo nastepnie wyniósł je do rodziców także o malo nie spalilam sie ze wstydu
Aschlee- dzieki oby nie przyszla chodz do 5 jeszcze troche czasu zostalo
Blair87- o jakiego trolla chodzi?
Jolasia- taa grzeczna kicia ale ja przez nia sie spalilam ze wstydu bo ona przyniosla nie wszystkie ale jednak wyniosla do rodziców
daj znac jak po badaniu porlaktyny

Ale paskudna pogoda zle sie czuje znow ale to norma zaraz jadę na zakupy do innego miasta poszukuje kicki na komunie.. ktora jest w nastepnym tygodniu najgorsze to ze na nic zdecydować sie nie moge mam nadzieje ze dzisiaj cos kupie

Witam Kobietki w ten piekny sloneczny I od rana cieplutki dzien.My wlasnie po sniadanku teraz siedzimy Przy kawce na tarasie.U mnie piekne sloneczko wiec wysylam Wam troszke ciepelka :tak:

Jolasia no myslalam wczoraj o tym ale mysle ze nie bede sie spinala jakos bardzo jak nie uda sie przez kilka cykli wtedy pomysle o monitoringu.U mnie zazwyczaj nie bylo jakiegos wielkiego problemu z zajsciem...pojawial sie dopiero z donoszeniem :(
Nie no nie bede sie dolowac I nakrecac.W koncu kazdej z nas sie uda I kazda bedzie tulila swoje Malenstwa :tak:

Gesendet von meinem HTC One V mit Tapatalk

Lisica, - właśnie o to chodzi że jest on bez wit a którą mam wraz z wit d. Witamina d w aptekach jest razem z wit a, sama d tylko na receptę. teraz jak zażywam wit a+d nie mogę brać e. Poprawa koncentracji mi się przyda. jak nic w tym cyklu nie wyjdzie to zastanowię się nad nią lub tym lubrykantem nawilżającym. Choś jeżeli on nawilża i poprawia ruchliwość plemnków to może jednak go wybiorę. on też drogi.

karolina, - wybacz ale ty napisałaś dziwne, zakręciło ci się w głowie. Ja bym to określiła racze że ciekawe bo zakręciło mi się w głowie tak jak przy pierwszej ciąży. Nie raz jedne słowo wiele zmienia. Zawroty głowy nie są niczym dziwnym i nienormalnym u ludzi, tak się po prostu zdarza. Powinnaś raczej określić to słowem ciekawe, interesujące bo zakręciło ci się w głowie. I o tym cały czas ci piszę. Naucz się lepiej wyrażać to co myślisz i swoje uczucia. Źle dobrane słowa wiele zmieniają.
Poza tym patrząc na twój wykres masz pięć dni po wyznaczonej owulacji spadek temperatury. Zakładając że to był jednodniowy spadek, pisze zakładając bo nie masz pomiarów codziennie, mogło to oznaczać zagnieżdżenie i teraz już jest 8 dni od tamtego momentu i mogła byś zrobić test bo już powinien pokazać coś. Ja jednak jestem zdania innego. To że czasami ovu źle wyznacza owulację. Jest przykład u ewelinki co potwierdził ginekolog, że owu miała później a ona zasugerowała się ovu frienfem. Na ogół o tym czy owulacja wystąpiła można stwierdzić gdy conajmniej przez trzy dni utrzymują się wyższe temperatury niż w fazie pierwszej z 6 ostatnich pomiarów najwyższych u ciebie zaś te temperatury się nie utrzymały ale masz tylko dwa pomiary to też jest to niedokładne wyznaczenie przez ovu friend. Dlatego można przypuszczać ze owu mogła być koło 18 dc co możliwe, nawet zaznaczyłaś w tych dniach trądzik co świadczy o tym, ze miałaś tu wysoki wzrost estrogenów który następuje przy owulacji a później nagle spada. Ich wysoki wzrost powoduje duże nawilżenie skóry i może doprowadzić do wystąpienia trądziku.

Didi, -- napisałaś "taa grzeczna kicia ale ja przez nia sie spalilam ze wstydu bo ona przyniosla nie wszystkie ale jednak wyniosla do rodziców" dobre. Fajnie musiało to wyglądać.

Aschle, - jak wolisz. Nie pamiętam ale zy ty pisałaś coś że tarczyca coś nie tak u ciebie. Skoro tak to donoszenie moze mieć z nia coś wspólnego. Mi ginekolog zalecił brać acard 75 lub dawkę asmiryny mu odpowiadającą. Badania nad jej stosowaniem w związku z zapłodnieniem sztusznym udowadniają, ze u kobiet które brały ten lek wystąpił większy odsetek donoszonych ciąż a wcześniej miały z tym problem.

Ostatnia edycja:
Miłego dnia babeczki :happy:
Ależ tu gorąco było ,jeszcze o 22 zaglądałam i była cisza więc udałam się do wyrka poczytać i dziś do nadrobienia miałam 5 stron :-p
Co do klimatu na forum to jestem tu krótko,ale wiadomo kobitki się zmieniają -dochodzą,odchodzą i pewne rzeczy są nie do powtórzenia,ale prawdą jest ,że często ignorujecie posty i piszecie do wybranych co nie sprzyja miłej atmosferze.Wiadomo,że te dziewczyny,które się długo znają mają lepszy kontakt, ale innym też powinno się dać szansę :tak:

bada, - masz rację :-)

Co do grila, u nas teraz jest 22 stopnie w cieniu, Od północy termometr. Biała kiełbasa w zamrażalce jest. Miałam nie ciągnąć się do miasta ale zaraz ruszam tyłeczek, wsadzam go do auta i śmigam po gril:-Dlowe sprawunki

Właśnie koło nas był wypadek. A także przykład obywatelskiej postawy. Zatrzymali ludzie sprawce, bo uciekał miejsca zdarzenia.

Hej dziewczyny
dziekuje za odpowiedź :tak: Musze gdzieś na necie poszukać dokładny sklad Oeparolu i porównać go z moim Primrose Oil'em, bo z tego co piszecie to chyba macie tam mniejszą zawartość wiesiołka a o wiele lepiej działa :eek:

jołasia ten lubrykant conceive plus to jest właśnie specjalny żel dla par starających sie o dziecko. Wpływa znakomicie na ruchliwość i żywotność plemnikow. W swoim składzie zawiera m.in. sód, potas, magnez, wapno i in. Nie podrażnia, nie piecze po nim ani nie swędzi, dla mnie jest rewelacyjny. Jedyny mankament to to, że jest bardzo płynny ( nazywanie go żelem to mała przesada :laugh2: ). Z plusów moge jeszcze dodać, ze kompletnie sie nie lepi i nie zostawia śladów na pościeli. Przekopując internet w poszukiwaniu wspomagaczy, lubrykant ten ma bardzo dobre opinie i niektórym ułatwił podobno poczęcie. Mnie w tej kwesti nie pomógł, bo ja go stosuje juz kilka cykli ( jak widać skutek marny) ale jeśli chodzi o nawilżenie to rewelacyjny.

Miłego dnia wszystkim życzę! :-)

Jolasia - myślałam że pisałam :( jesteśmy w klinice reumatologi udało mi się dostać w ciągu 10 dni. Jednak jak człowiek nie wychodzi to nic nie załatwi :( tu znowu pełna diagnostyka. Czekamy na posiewy. Gorączka wróciła niestety :(

reklama
Iwo trzymam kciuki zeby wszystko wrocilo do normy ze zdrowiem Corci :tak:
Jolasia dziekuje za cennr rady :tak: my tez planujemy dzis grilla szkoda nie wykorzystac tak pieknej pogody ;)

Ostatnia edycja:
Do góry