reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 :)

jołasia - na zwolnienie to się nie wybieram wcale ale widomo rożnie bywa, ale chce go uprzedzić z wyprzedzeniem bo dość dużo ogarniam ze tak powiem, no i szef jest szefem wręcz idealnym i nie chciałaby żeby się dowiedział przypadkiem

reklama
Hej

Boże co za dzień...
Najpierw dowiedziałam sie ze moja Bratowa ma problemy zdrowotne, na szczescie ma nadgorliwą gin która robi dodatkowe badania, pózniej wyszły problemy papierologii w pracy, a na koniec dnia G mnie zdołowal z reszta sam sobie miejsca nie moze znaleźć. Okazało sie ze w nocy zmarła jego koleżanka z pracy, dziewczyna 28 lat była na L4 oczywiście i tak musiała pracować, wczoraj jeszcze wieczorem odpisywala na maile. G mówi ze nie mogła bycprzewlekle chora bo pracowała bardzo dużo, okazało sie ze za dużo. To nie jest normalna praca to jest wykańczalnia, G juz nie ma wątpliwości ze rzuca to w cholerę. A jak sie rozmyśli to Go zmusze.

Nie idę jutro badać prolaktyny bo po dzisiejszym dniu to nie ma sensu... Piersi napięte, sutki pieka, jajniki nawet mnie trochę bolą... Jakby @ miała przyjść, bez sensu....

Motylku piękny Dzidziol!

Przepraszam ze reszcie nie odpisze ale jestem rozwalona psychicznie, ale podczytywalam Was dzis :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Gosiu' - to fajnie że masz takiego szefa.

Biair' - niestety takie prace są i będą istnieć. Niech szuka innej pracy.
Ja mam l4 i poszłam na nie. Wyjaśniłam szefowi że nie dam rady z tą nogą bo czasami za dużo trzeba ganiać. Mam nadzieję że nie kłamał, bo jak po tym zwolnią to na fb się dowiedzą o jego uprzejmości.

Witajcie!

Blair- jej, strasznie trudny dzień mieliście z G. Przykro mi bardzo. Przytulam :-(

Mychunia- jaki fotogeniczny brzusio z fasolką :-D

Motylek- Piękny dzidziolek, Gratuluje! Dobrze, że teraz ma tylko miejsce dla siebie i wszystkie niepotrzebności zniknęły z macicy :tak:

Iwo- będzie zdrowa fasolka, nie ma innej możliwości! :tak: Czekam na zdjęcia z USG maluszka ;-)

Ewelina- i jak activia pomaga na wzdęcia?

Miłego wieczoru Dziewczynki

Witam Dziewczyny :)
Przepraszam Was, ale jutro wszystko nadrobię..nie mogę nawet przy kompie wysiedzieć taki mam ból z prawej strony - podbrzusze. Jestem w połowie cyklu, w październiku 2013 byłam u gina na usg bo również pojawiły się takie bóle - stwierdził zbyt dużo płynu owulacyjnego. Dziś również dzwoniłam (bo takiego bólu jeszcze nie miałam), ale niestety siedzi dziś w gabinecie do 1.00 więc nie ma możliwości przyjęcia. Powiedział mi przez tel - nospa i diclofenac doodbytniczo i powinno przejść. Prawdopodobnie zbyt dużo płynu się wylało do jamy brzusznej. Dziewczyny czy to jest groźne? Ma któraś podobnie?
Pytam Was, bo jesteście bardzo obeznane w tych tematach, ja niestety nie...

Będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedzi.
Całuję Wszystkie!

Ewelinka- mi syrop bardzo pomógł. Miałam już takie wzdęcia i zaparcia, ze budziłam się zlana potem w nocy z mega bolem brzucha. Już się bałam, ze to może macica mnie boli, ale wzielam pierwsza łyżke syropu to od razu poczułam ulge i teraz systematycznie go biore i jest ok.

Goska- wizyte mam 29.04 we wtorek.

reklama
Ankax' - nie martw się, ja tak mam. Średnio co dwa miesiące cierpię. Jext to wylanie się płynu przy owulacji do jamy trzewnej. Brzuszek w środku jest wtedy podrażniony i bardzo boli. Nie martw się, ja żyję. Nic mi nie jest. Możesz odczuwać ból jeszcze wiele dni. Nie wiem czemu tak jest, może organizm tak reaguje na zmiany hormonalne. Myślę, że o tym mówil twój lekarz.

A dziewczyny, chyba troszkę lepiej w moich hormonach po clo. Zawsze na owulację miałam mega niegojący się trądzik nawet po owu, teraz na owu przetłuścila mi sie cera kilka syfków się pojawiło ale teraz już ładnie goją. Czyli jak należy. Pierw mało estradiolu, pózniej na owu wzrost o czym świadczy przetłuszczona cera, następnie po owu spadek estradiolu jak należy w drugiej fazie. Zawsze po przypuszczalnym owu długo cera nie chciała się goić czyli tak jakby estradiol nie spadał. Teraz w poniedziałek ide zrobić te badania co dostałam skierowanie. Dorzucę do tego estradiol i progesteron akurat kilka dni po owu, by sprawdzić także jak reaguję na luteinę.

Ostatnia edycja:
Do góry