reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 :)

Iwo- mocno ściskam kciuki, oby wszystko było dobrze z maluszkiem! :-)

Ewelina- gratuluje wizyty, teraz możesz trochę odetchnąć. Piękne pierwsze zdjęcia do albumu dzidzi. :tak:

Pozdrawiam Wszystkie Dziewczynki :blink:

reklama
Blair
Jak się przygotować?

Próbkę krwi na oznaczenie stężenia prolaktyny najlepiej pobrać rano, na czczo. Jeśli robimy to w ciągu dnia - od ostatniego posiłku muszą minąć co najmniej dwie godziny. Poziom prolaktyny bowiem nieustannie się zmienia - może go podwyższyć np. zjedzenie porcji makaronu. Kobietom zaleca się wykonanie badania między 5 a 10 dniem cyklu miesiączkowego (jeśli zrobimy to pod koniec cyklu, tzn. miedzy 20 a 24 dniem - stężenie prolaktyny będzie wyższe). W dniu poprzedzającym badanie należy zrezygnować z obfitych węglowodanowych posiłków i picia alkoholu, a także ćwiczeń fizycznych. Jeśli to możliwe, warto się wyciszyć i zrelaksować, by zmniejszyć poziom stresu. Jeśli bierzemy lekarstwa, które podnoszą poziom prolaktyny, trzeba koniecznie uzgodnić z lekarzem, czy je odstawić przed badaniem
.

Jak byk,że możesz iść chodżby jutro

Ewelinko, - mnie też urzekła ta czerwień. Ten biały kwitnie długo i pachnie a te czerwone są przepiękne, tylko ich nie widziałam u nas. Byłam w auchan wczoraj i kwiatów praktycznie nie było a to najwyższa pora. chyba jak pojadę po pilot od alarmu auta to wskoczę do leroy merlin

Bada dzięki :* jak sie nic nie zmieni to faktycznie pójdę jutro albo w sobotę ;)

Anulka a Ty jak sie czujesz? Jakieś dolegliwości ciążowe? :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

O kurcze......przypomnialam sobie ze mam dzisiaj wizyte u dentysty:eek::eek::eek::eek:
Gdyby do mnie nie zadzwonili.zapytac czy wizyta aktualna to zapomnialabym...juz sie boje :eek::eek::eek::eek::eek:
Ja jak badalam prolaktyne to mi kazaly 40 minut lezec w pomieszczeniu ze zgaszonym swiatlem...I wczesniej mialam nic nie jesc I sie nie denerwowac

Ostatnia edycja:
Chyba jutro nie wypali bo punkt pobrań jest od 7:30 a ja jadę do pracy 30min i zaczynam o 8 wiec nie zdążę i bym sie stresowala, wiec pójdę sobie na spokojnie w sobotę :)
A czy wykres temp może jakoś wskazywać na zaburzenia prolaktyny?

Ewelina- wizytę mam w najbliższy wtorek, tj. 29.04. Teraz mnie czekają dni zwiększonej nerwowości przed wizytą :dry:

Blair- dziękuję, że pytasz. Mam kilka niesfornych objawów jak: straszny ból piersi, zgaga, wzdęcia, zaparcia i od kilku dni nudności. Ale wszystko da się przeżyć. :-) Blair Twój wyjazd już za tydzień! Jak fajnie! :-D

Anula no to czujesz ze w ciąży jesteś ;) a pracujesz? Czy na zwolnieniu siedzisz? Bo ta twoja praca to ciężka jest...
Tak juz niedługo jedziemy, strasznie sie cieszymy ;) a wtedy może wypadną nawet dni płodne ;D wiec będziemy działać ze zdwojoną siłą ;P

Teraz zaczęłam sie martwić ta prolaktyna... Mam nadzieje ze bedzie w normie...

reklama
Ewelinka zaczekam z tym testem bo patrząc na Twój wykres temperatur to test miałaś też kilka dni przed negatywny a nie chcę się nastawiać za mocno też
Jestem pozytywnie nastawiona już tak nie szaleje jak dawniej :) Także zobaczymy za kilka dni jak się sytuacja rozwinie :)
Blair to czekają Was szaleństwa co nie miara , oby do przodu ;) Trzymam kciuki &&&
Anula pewnie dzidziulka już zobaczysz super

Ostatnia edycja:
Do góry