reklama
bada m.
Fanka BB :)
Blair
Jak się przygotować?
Próbkę krwi na oznaczenie stężenia prolaktyny najlepiej pobrać rano, na czczo. Jeśli robimy to w ciągu dnia - od ostatniego posiłku muszą minąć co najmniej dwie godziny. Poziom prolaktyny bowiem nieustannie się zmienia - może go podwyższyć np. zjedzenie porcji makaronu. Kobietom zaleca się wykonanie badania między 5 a 10 dniem cyklu miesiączkowego (jeśli zrobimy to pod koniec cyklu, tzn. miedzy 20 a 24 dniem - stężenie prolaktyny będzie wyższe). W dniu poprzedzającym badanie należy zrezygnować z obfitych węglowodanowych posiłków i picia alkoholu, a także ćwiczeń fizycznych. Jeśli to możliwe, warto się wyciszyć i zrelaksować, by zmniejszyć poziom stresu. Jeśli bierzemy lekarstwa, które podnoszą poziom prolaktyny, trzeba koniecznie uzgodnić z lekarzem, czy je odstawić przed badaniem
.
Jak byk,że możesz iść chodżby jutro
Jak się przygotować?
Próbkę krwi na oznaczenie stężenia prolaktyny najlepiej pobrać rano, na czczo. Jeśli robimy to w ciągu dnia - od ostatniego posiłku muszą minąć co najmniej dwie godziny. Poziom prolaktyny bowiem nieustannie się zmienia - może go podwyższyć np. zjedzenie porcji makaronu. Kobietom zaleca się wykonanie badania między 5 a 10 dniem cyklu miesiączkowego (jeśli zrobimy to pod koniec cyklu, tzn. miedzy 20 a 24 dniem - stężenie prolaktyny będzie wyższe). W dniu poprzedzającym badanie należy zrezygnować z obfitych węglowodanowych posiłków i picia alkoholu, a także ćwiczeń fizycznych. Jeśli to możliwe, warto się wyciszyć i zrelaksować, by zmniejszyć poziom stresu. Jeśli bierzemy lekarstwa, które podnoszą poziom prolaktyny, trzeba koniecznie uzgodnić z lekarzem, czy je odstawić przed badaniem
.
Jak byk,że możesz iść chodżby jutro
jołasia
od 2008r, może kiedyś...
Ewelinko, - mnie też urzekła ta czerwień. Ten biały kwitnie długo i pachnie a te czerwone są przepiękne, tylko ich nie widziałam u nas. Byłam w auchan wczoraj i kwiatów praktycznie nie było a to najwyższa pora. chyba jak pojadę po pilot od alarmu auta to wskoczę do leroy merlin
ewelinka_shn
oczekująca Cudu ;**
Anula a Ty kiedy masz kolejne spotkanie z Maluchem?
O kurcze......przypomnialam sobie ze mam dzisiaj wizyte u dentysty
Gdyby do mnie nie zadzwonili.zapytac czy wizyta aktualna to zapomnialabym...juz sie boje
Ja jak badalam prolaktyne to mi kazaly 40 minut lezec w pomieszczeniu ze zgaszonym swiatlem...I wczesniej mialam nic nie jesc I sie nie denerwowac
Gdyby do mnie nie zadzwonili.zapytac czy wizyta aktualna to zapomnialabym...juz sie boje
Ja jak badalam prolaktyne to mi kazaly 40 minut lezec w pomieszczeniu ze zgaszonym swiatlem...I wczesniej mialam nic nie jesc I sie nie denerwowac
Ostatnia edycja:
Chyba jutro nie wypali bo punkt pobrań jest od 7:30 a ja jadę do pracy 30min i zaczynam o 8 wiec nie zdążę i bym sie stresowala, wiec pójdę sobie na spokojnie w sobotę
A czy wykres temp może jakoś wskazywać na zaburzenia prolaktyny?
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
A czy wykres temp może jakoś wskazywać na zaburzenia prolaktyny?
Anula1988
Ewelina- wizytę mam w najbliższy wtorek, tj. 29.04. Teraz mnie czekają dni zwiększonej nerwowości przed wizytą
Blair- dziękuję, że pytasz. Mam kilka niesfornych objawów jak: straszny ból piersi, zgaga, wzdęcia, zaparcia i od kilku dni nudności. Ale wszystko da się przeżyć. :-) Blair Twój wyjazd już za tydzień! Jak fajnie!
Blair- dziękuję, że pytasz. Mam kilka niesfornych objawów jak: straszny ból piersi, zgaga, wzdęcia, zaparcia i od kilku dni nudności. Ale wszystko da się przeżyć. :-) Blair Twój wyjazd już za tydzień! Jak fajnie!
Anula no to czujesz ze w ciąży jesteś a pracujesz? Czy na zwolnieniu siedzisz? Bo ta twoja praca to ciężka jest...
Tak juz niedługo jedziemy, strasznie sie cieszymy a wtedy może wypadną nawet dni płodne ;D wiec będziemy działać ze zdwojoną siłą ;P
Teraz zaczęłam sie martwić ta prolaktyna... Mam nadzieje ze bedzie w normie...
Tak juz niedługo jedziemy, strasznie sie cieszymy a wtedy może wypadną nawet dni płodne ;D wiec będziemy działać ze zdwojoną siłą ;P
Teraz zaczęłam sie martwić ta prolaktyna... Mam nadzieje ze bedzie w normie...
reklama
karolina859
Ewelinka zaczekam z tym testem bo patrząc na Twój wykres temperatur to test miałaś też kilka dni przed negatywny a nie chcę się nastawiać za mocno też
Jestem pozytywnie nastawiona już tak nie szaleje jak dawniej Także zobaczymy za kilka dni jak się sytuacja rozwinie
Blair to czekają Was szaleństwa co nie miara , oby do przodu Trzymam kciuki &&&
Anula pewnie dzidziulka już zobaczysz super
Jestem pozytywnie nastawiona już tak nie szaleje jak dawniej Także zobaczymy za kilka dni jak się sytuacja rozwinie
Blair to czekają Was szaleństwa co nie miara , oby do przodu Trzymam kciuki &&&
Anula pewnie dzidziulka już zobaczysz super
Ostatnia edycja: