reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Iwo- mocno ściskam kciuki, oby wszystko było dobrze z maluszkiem! :-)

Ewelina- gratuluje wizyty, teraz możesz trochę odetchnąć. Piękne pierwsze zdjęcia do albumu dzidzi. :tak:

Pozdrawiam Wszystkie Dziewczynki :blink:

reklama
Blair
Jak się przygotować?

Próbkę krwi na oznaczenie stężenia prolaktyny najlepiej pobrać rano, na czczo. Jeśli robimy to w ciągu dnia - od ostatniego posiłku muszą minąć co najmniej dwie godziny. Poziom prolaktyny bowiem nieustannie się zmienia - może go podwyższyć np. zjedzenie porcji makaronu. Kobietom zaleca się wykonanie badania między 5 a 10 dniem cyklu miesiączkowego (jeśli zrobimy to pod koniec cyklu, tzn. miedzy 20 a 24 dniem - stężenie prolaktyny będzie wyższe). W dniu poprzedzającym badanie należy zrezygnować z obfitych węglowodanowych posiłków i picia alkoholu, a także ćwiczeń fizycznych. Jeśli to możliwe, warto się wyciszyć i zrelaksować, by zmniejszyć poziom stresu. Jeśli bierzemy lekarstwa, które podnoszą poziom prolaktyny, trzeba koniecznie uzgodnić z lekarzem, czy je odstawić przed badaniem
.

Jak byk,że możesz iść chodżby jutro

Ewelinko, - mnie też urzekła ta czerwień. Ten biały kwitnie długo i pachnie a te czerwone są przepiękne, tylko ich nie widziałam u nas. Byłam w auchan wczoraj i kwiatów praktycznie nie było a to najwyższa pora. chyba jak pojadę po pilot od alarmu auta to wskoczę do leroy merlin

Bada dzięki :* jak sie nic nie zmieni to faktycznie pójdę jutro albo w sobotę ;)

Anulka a Ty jak sie czujesz? Jakieś dolegliwości ciążowe? :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

O kurcze......przypomnialam sobie ze mam dzisiaj wizyte u dentysty:eek::eek::eek::eek:
Gdyby do mnie nie zadzwonili.zapytac czy wizyta aktualna to zapomnialabym...juz sie boje :eek::eek::eek::eek::eek:
Ja jak badalam prolaktyne to mi kazaly 40 minut lezec w pomieszczeniu ze zgaszonym swiatlem...I wczesniej mialam nic nie jesc I sie nie denerwowac

Ostatnia edycja:
Chyba jutro nie wypali bo punkt pobrań jest od 7:30 a ja jadę do pracy 30min i zaczynam o 8 wiec nie zdążę i bym sie stresowala, wiec pójdę sobie na spokojnie w sobotę :)
A czy wykres temp może jakoś wskazywać na zaburzenia prolaktyny?

Ewelina- wizytę mam w najbliższy wtorek, tj. 29.04. Teraz mnie czekają dni zwiększonej nerwowości przed wizytą :dry:

Blair- dziękuję, że pytasz. Mam kilka niesfornych objawów jak: straszny ból piersi, zgaga, wzdęcia, zaparcia i od kilku dni nudności. Ale wszystko da się przeżyć. :-) Blair Twój wyjazd już za tydzień! Jak fajnie! :-D

Anula no to czujesz ze w ciąży jesteś ;) a pracujesz? Czy na zwolnieniu siedzisz? Bo ta twoja praca to ciężka jest...
Tak juz niedługo jedziemy, strasznie sie cieszymy ;) a wtedy może wypadną nawet dni płodne ;D wiec będziemy działać ze zdwojoną siłą ;P

Teraz zaczęłam sie martwić ta prolaktyna... Mam nadzieje ze bedzie w normie...

reklama
Ewelinka zaczekam z tym testem bo patrząc na Twój wykres temperatur to test miałaś też kilka dni przed negatywny a nie chcę się nastawiać za mocno też
Jestem pozytywnie nastawiona już tak nie szaleje jak dawniej :) Także zobaczymy za kilka dni jak się sytuacja rozwinie :)
Blair to czekają Was szaleństwa co nie miara , oby do przodu ;) Trzymam kciuki &&&
Anula pewnie dzidziulka już zobaczysz super

Ostatnia edycja:
Do góry