reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 :)

gabis, - chodzi o to, że przy zwykłym bólu jajników to po prostu boli, zaś przy owulacji, tak jak np u mnie niektóre kobiety tak mają, że następuje podrażnienie jamy otrzewnej przez płyn i krew powstałe podczas pęknięcia pęcherzyka. Wtedy boli nie tylko jajnik ale masz wrażenie że cały brzuch, podobnie jak przy wyrostku, tylko że to owulacja. Gdy następuje owulacja u kobiet które to właśnie tak przechodzą, wtedy wydzielany jest nagle w skutek silnych skurczy śluz płodny którego wcześniej nie było widać na zewnątrz wraz z krwią w tym śluzie (gdy pęka pęcherzyk to ścianki podczas pękania mogą troszkę pokrwawić).
Sam ból jajników, nawet dość mocny jest możliwy, gdyż pęcherzyk nawet nie pęknięty może może jajnik podrażniać. Gdy został oznacza, że chciał pęknąć, mocno się "nadą" ale brakło mu papu od hormonów i nie wyszło. U mnie rzeczywiście mogło coś pęknąć, bo te objawy i gdzie by się podziały tamte pęcherzyki.
Takie same objawy mogły by dać pęknięte torbiele, ale było za dużo śluzu a za mało krwi. Poza tym Na ust gin stwierdzał urośnięte pęcherzyki a nie torbiele. Z tego co zostało może teraz powstać torbiel ale powinna się wchłonąć po ok 2, 3 cyklach. Ale trzeba teraz monitorować to by po clo nie zaszalała.

Asiu, - może i te chmury tam wydmucham do was. Nie złapiesz mnie, nie zlejesz za to , jesteś za daleko :-D A na wakacje to już o tym zapomnisz. Może się spotkamy w wakacje jak uda nam się zrealizować plany.

Ewelinko, - gratulacje, ale się ustawił do foto.

reklama
Witam się i ją. Jakoś od jakiegoś czasu nie potrafię wbić się w temat i dlatego też mało piszę. A poza tym martwię się i przedszkole. Jeżeli Oliwka nie pójdzie w tym roku, to w przyszłym będę mieć problem z Roksanką, bo skończy 3 latka i będzie za mała :/ Eh... te życie jest głupie.

Motylku, &&&&&&& kciuki za kredyt i za Wasze maleństwo :* Jak się czujesz?

Letta, dziękuję że pytasz :* Jako u mnie po mału leci. Rano z dziewczynkami byłam na placu zabaw, a teraz gotuje rosołek, bo dziewczynki chciały :) kciuki za starania:*

Asia, współczuję Ci tej infekcji i się nie dziwię, że się nie chce seksu. Niedługo znowu się Tobie zachce :*

Anulka, jak Ty i maleństwo się czujecie:*?

Aschlee, kiedy zaczynacie starania? Przepraszam, że znowu wracam do tego co się stało, ale powiedz jak tam sprawa? :*

Mychunia, pochwal się brzuszkiem :*

Karolina, może @ nie przylezie. Jakby co, to mam kija :D :*

Ewelina, śliczności z maluszka:* Teraz będziesz spokojniejsza.

Wie może ktoś co się dzieje z laleczką?

Kraolina, jak tam?:)

Ewelinka - super!!!!!!! to chyba kamień z serca spadł??? :tak::tak:

Ja na razie uciekam, jade z młoda do kolejnego lekarza.

Malus Kochana staranka zaczete od wczoraj...zobaczymy co I jak.Lekarka mowi ze powinno szybko sie udac.
A tamta lekarka o Ile mozna ja tak nazwac dzwonila do mnie z pretensjami ze odstawiam jakiej cyrki ze nie ja pierwsza i nie ostatnia poronilam,ze przeciez to nawet nie czulo jeszcze ( to byly jej slowa ) daj spokoj potem trzeslam sie tak ze musialam zapodac uspokajacz bo chyba nie dalabym rady funkcjonowac...powiedziala ze nic takiego sie nie stalo a ja probuje zniszczyc jej zycie...brak slow...

Ewelinka gratuluje szczęścia ;) to teraz juz sie nie stresuj!

Iwo &&&&& za badania

Ulenka gratuluje bety

Malus dzięki za przepisanie :*

Asiu uda sie, zobaczysz :*

Mona najlepsze życzenia!

Motylku uważaj na siebie :*

Aschlee co za s****ka!

Ja musiałam trochę odreagować @ dlatego sie nie odzywalam...
Powiedzcie mi proszę o co może chodzić bo przed @ miałam zawsze powiększone i wrażliwe piersi, które wraz z @ sie zmniejszaly i widczaly ze tak powiem. Teraz jest inaczej dalej sa napięte i wrażliwe... Temp w dniu @ skoczyła i nie wiem czy to nie jest problem z jakimś hormonem...

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Jolasia wow ale ty masz wiedze dziewczyno! U mnie ból był duzy ale śluzu wiecej nie. Ale mam nadzieje ze peklo.
To terax czekamy do terminu @.

Aschlee co za baba z tej pseudo lekarki. Ale ma tupet. Trzymaj sie i daj jej popalić.
&&& za staranka.

Ewelinka super ze wszystko ok. Dzidzia piekna.

Ostatnia edycja:
Ewelinka super zdjęcia :tak:

Maluś nie pokażę, bo nie mam jak sobie zdjęcia zrobić, a mąż mi nie zrobi :-( zresztą moja oponka nie zwiększyła się chyba :-D

Aschlee kochana nie denerwuj się, wiesz łatwo zwalić winę na innych,ale żeby się przyznać do błędu nigdy nie trawię takich ludzi :wściekła/y:

reklama
Do góry