reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Nie dawno wróciłam z monitoringu owulacji. Lekarz powiedział mi, że owulacja już była. Wskazuje na to brak pęcherzyków i po endometrium było widać. Teraz to już całkiem zgłupiałam. W piątek mi mówił, że pęcherzyk za mały i nie będzie owulacji (miał 1,25). Przytulanki były z mężem w czwartek i niedziele i teraz nie mam pojęcia czy trafiliśmy i zresztą jak z tym pęcherzykiem.

Napiszę Ci jak ja mam - jutro jeszcze idę na kontrole - czy pękł

10dc - PG jajnika prawego - bez, PG jajnika lewego - 16,1 mm, Endometrium 7,8.
12 dc- PG prawy - bez, PG lewy - 19,4 mm, Endometrium 9,8 - zastrzyk z Ovitrelle- serduszkować mieliśmy zgodnie z poleceniem w niedzielę czyli 36 h po zastrzyku wiec było ale już w sobotę czyli 12h po zastrzyku bolał mnie ten lewy jajnik wiec podejrzewam że pękł już i wtedy też działaliśmy.

reklama
Dziewczyny a ten zastrzyk to gdzie sie dostaje? I po nim przytulanki tak jak gin wyznaczy czy mozna szalec ile sie chce?

Gabis' - ja też drugie w środę więc zobaczymy, będzie 11dc. To mój pierwszy cykl z clo. A pęcherzyk powinien mieć ok 19 mm, 22 mm. Czym mnieejszy pęknięty i zapładniony tym gorzej bo zarodek może być niedorozwinięty i ciąża ma małe szanse.

Wiesz ja w sumie to nie wiem ile miał jak pękł. Bo jakby nie patrzeć rano mógł mieć 1,22 cm, a wieczorem już trochę więcej. A przecież był cały weekend, a czytałam, że różnie rośną pęcherzyki. Jednej kobiecie w jeden dzień urósł 0,4 cm. Nie ma więc reguły. Może jakbym przyszła dzisiaj rano to pęcherzyk jeszcze by był i miała bym pełny obraz. Nie jest powiedziane, że mój pękł będąc taki mały

Maluś - przykro mi że że twój mąż musi takie stresy w pracy przechodzić:-( gdyby nie to ze chcecie wyjechac najlepiej by było rozejrzeć się za czymś innym

Wątpliwości - fajnie że praca z maluszkiem cię pochłonęła. Zobacz ile doświadczenia nabierzesz:rofl2:

Owocnej nocy!!!

Susel bardzo dziekuje i strasznie ci kibicuje:) Pragnelam szybko zajsc w ciaze datego CLO bralam, pierwsza ciaza obumarla wiec marzylam o kolejnej, udalo sie i mamy teraz coreczke:) i teraz rowniez mialam malo czasu konczyl mi sie wychowawczy stwierdzilismy ze juz czas...ale niestety nie bylo nam dane...moze nastepnym razem...

Watpliwosci ciesze sie ze praca cie satysfakcjonuje:) trzymam kciuki:*

gabis ja zastrzyk na pekniecie pecherzyka mialam w dupke :-D gin mi wtedy kazala sie przytulac w ten dzien i w dwa nastepne.

julia no to plodna to Ty jestes kochana! ja za Ciebie rowniez trzymam kciuki i mam nadzieje ze juz niedlugo bedziesz na silach sie znow starac a wtedy znow raz dwa zajdziesz w ciaze i ja tym razem pieknie utrzymasz.

Co do pecherzykow takie absolutne min to okolo 14 do pekniecia. Zazwyczaj pekaja okolo 18-20 a przy stymulacjo nawet wiecej. Rosna roznie mi ostatnoo rosly okolo 3 dziennie a kiedys duzo wolniej Nie ma reguly. Jesli endo bylo w 3 fazie to po owulce. Ja zawsze jak jestem po mam cialko zolte ( inny pecherzyk taki ukrwiony - fire ring ;)
Bylam u tej lekarki . Duzo rzeczy sie sprawdzilo duzo wyszlo . Czy wierzyc czy nie sprobuje moze sie uda. Wyszly pasozyty,przewlekle zapalenie macicy - w tym garganella (czy jak to sie nazywa) i kila innych;( ciekawych mieszkancow- nic wiec dziwnego ze dzidzia ostatecznie nie chce tam zsmieszkac
Ovitrelle mozna podac sobie podskornie w brzuch( ja tak robie)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry