Nie dawno wróciłam z monitoringu owulacji. Lekarz powiedział mi, że owulacja już była. Wskazuje na to brak pęcherzyków i po endometrium było widać. Teraz to już całkiem zgłupiałam. W piątek mi mówił, że pęcherzyk za mały i nie będzie owulacji (miał 1,25). Przytulanki były z mężem w czwartek i niedziele i teraz nie mam pojęcia czy trafiliśmy i zresztą jak z tym pęcherzykiem.
Napiszę Ci jak ja mam - jutro jeszcze idę na kontrole - czy pękł
10dc - PG jajnika prawego - bez, PG jajnika lewego - 16,1 mm, Endometrium 7,8.
12 dc- PG prawy - bez, PG lewy - 19,4 mm, Endometrium 9,8 - zastrzyk z Ovitrelle- serduszkować mieliśmy zgodnie z poleceniem w niedzielę czyli 36 h po zastrzyku wiec było ale już w sobotę czyli 12h po zastrzyku bolał mnie ten lewy jajnik wiec podejrzewam że pękł już i wtedy też działaliśmy.
reklama
jołasia
od 2008r, może kiedyś...
Gabis' - ja też drugie w środę więc zobaczymy, będzie 11dc. To mój pierwszy cykl z clo. A pęcherzyk powinien mieć ok 19 mm, 22 mm. Czym mnieejszy pęknięty i zapładniony tym gorzej bo zarodek może być niedorozwinięty i ciąża ma małe szanse.
Wiesz ja w sumie to nie wiem ile miał jak pękł. Bo jakby nie patrzeć rano mógł mieć 1,22 cm, a wieczorem już trochę więcej. A przecież był cały weekend, a czytałam, że różnie rośną pęcherzyki. Jednej kobiecie w jeden dzień urósł 0,4 cm. Nie ma więc reguły. Może jakbym przyszła dzisiaj rano to pęcherzyk jeszcze by był i miała bym pełny obraz. Nie jest powiedziane, że mój pękł będąc taki mały
iwo:)
Fanka BB :)
Maluś - przykro mi że że twój mąż musi takie stresy w pracy przechodzić:-( gdyby nie to ze chcecie wyjechac najlepiej by było rozejrzeć się za czymś innym
Wątpliwości - fajnie że praca z maluszkiem cię pochłonęła. Zobacz ile doświadczenia nabierzesz
Owocnej nocy!!!
Wątpliwości - fajnie że praca z maluszkiem cię pochłonęła. Zobacz ile doświadczenia nabierzesz
Owocnej nocy!!!
Susel bardzo dziekuje i strasznie ci kibicuje Pragnelam szybko zajsc w ciaze datego CLO bralam, pierwsza ciaza obumarla wiec marzylam o kolejnej, udalo sie i mamy teraz coreczke i teraz rowniez mialam malo czasu konczyl mi sie wychowawczy stwierdzilismy ze juz czas...ale niestety nie bylo nam dane...moze nastepnym razem...
Watpliwosci ciesze sie ze praca cie satysfakcjonuje trzymam kciuki:*
Watpliwosci ciesze sie ze praca cie satysfakcjonuje trzymam kciuki:*
gabis ja zastrzyk na pekniecie pecherzyka mialam w dupke gin mi wtedy kazala sie przytulac w ten dzien i w dwa nastepne.
julia no to plodna to Ty jestes kochana! ja za Ciebie rowniez trzymam kciuki i mam nadzieje ze juz niedlugo bedziesz na silach sie znow starac a wtedy znow raz dwa zajdziesz w ciaze i ja tym razem pieknie utrzymasz.
julia no to plodna to Ty jestes kochana! ja za Ciebie rowniez trzymam kciuki i mam nadzieje ze juz niedlugo bedziesz na silach sie znow starac a wtedy znow raz dwa zajdziesz w ciaze i ja tym razem pieknie utrzymasz.
Co do pecherzykow takie absolutne min to okolo 14 do pekniecia. Zazwyczaj pekaja okolo 18-20 a przy stymulacjo nawet wiecej. Rosna roznie mi ostatnoo rosly okolo 3 dziennie a kiedys duzo wolniej Nie ma reguly. Jesli endo bylo w 3 fazie to po owulce. Ja zawsze jak jestem po mam cialko zolte ( inny pecherzyk taki ukrwiony - fire ring
Bylam u tej lekarki . Duzo rzeczy sie sprawdzilo duzo wyszlo . Czy wierzyc czy nie sprobuje moze sie uda. Wyszly pasozyty,przewlekle zapalenie macicy - w tym garganella (czy jak to sie nazywa) i kila innych;( ciekawych mieszkancow- nic wiec dziwnego ze dzidzia ostatecznie nie chce tam zsmieszkac
Ovitrelle mozna podac sobie podskornie w brzuch( ja tak robie)
Bylam u tej lekarki . Duzo rzeczy sie sprawdzilo duzo wyszlo . Czy wierzyc czy nie sprobuje moze sie uda. Wyszly pasozyty,przewlekle zapalenie macicy - w tym garganella (czy jak to sie nazywa) i kila innych;( ciekawych mieszkancow- nic wiec dziwnego ze dzidzia ostatecznie nie chce tam zsmieszkac
Ovitrelle mozna podac sobie podskornie w brzuch( ja tak robie)
Ostatnia edycja:
reklama