reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 :)

Mi lekarz powiedział, że powinien mieć 2 cm, więc jestem zdziwiona, że w piątek rano miał 1,25 a dzisiaj byłam po 17 i już po owulacji.

reklama
Asmi a jestes pewna ze lekarz dobrze mowi? Ja raz bylam u gina i mowil ze wlasnie jest owu a potem sie okazało ze pecherzyk wogole nie pękł.

Mówił, że nie widać pęcherzyka czyli, że pękł. Nawet mówi, że endometrium jest jak po owulacji. Ale to możliwe, żeby tyle urósł pęcherzyk. Sama nie wiem co myśleć, ale to jest najlepszy ginekolog w moim mieście i mam do niego zaufanie.

Może, ale w sumie czytałam, że może pękać przy 1,80 to może mój urósł szybciej tj. ok. 0,3 na dzień to by się wtedy zgadzało. Szkoda, że nie powiedział mi kiedy mniej więcej pękł. No nic zostanie tylko czekanie. A za kciuki nie dziękuje, by nie zapeszać.

Ewelina, super że jest dobrze :)

Watpliwosc, fajną masz pracę :) Ciesze się, że opieka nad maluszkiem dobrze na Ciebie wpływa. Niedługo sama zostaniesz mamą :*

Dziewczyny, jeżeli chodzi o mojego męża,to jak kierowniczek mu powiedział, to dopiero początek. M będzie protokół pisać na dniach z Behapowcem, policja pewnie jeszcze się będzie wypytywać co i jak i pewnie sprawa w sądzie. Najlepsze jest to, że kierownik zadzwonił do mojego męża i mówił, że dzisiaj będzie mieć przesłuchanie, ale nie powiedział tego, że to on ze swoją prawą ręką (z taką jedną babą) będą raptownie szkolenia robić i zmuszać do podpisania listy. M nie jest taki głupi i powiedział, że to nie jego podpisy i nie podpiszę tego skoro na to nie było szkolenia, a Oni do niego "Jak to nie Twoje? Jest napisane R........?", a M do nich"Tak, ale od razu widać, że różnią się te podpisy od mojego". Najlepsze jest to, że jeden chłopak z pracy pojechał do tego chłopaka co miał wypadek i dowiedział się, że gdyby nie mój M wyłączył maszyny, to chłopak nie dość, że rękę by stracił (a i tak stracił), to pręt wbijał mu się w klatkę piersiową i chłopak mógł umrzeć ;/ Jak mi to M powiedział przez telefon, to aż mi ciśnienie skoczyło;/ Jak M powiedział kierownikowi przez telefon jak kierownik w dzień dzwonił do niego, że gdyby nie wyłączył maszyny, to chłopak wykrwawiłby się, to na chwilę zamilkł. Ale i tak widać, że mają to gdzieś. Ale nie ujdzie im to na sucho, bo M wchodząc do biura włączył dyktafon i nagrał całą rozmowę. A i teraz wymyślili, że nie ważne co się będzie działo, to maszyny mogą wyłączać tylko mechanicy i brygadziści ;) Przez tych idiotów aż ciężko funkcjonować ;/ Nie mogę miejsca sobie znaleźć.
to co się teraz dzieje to jakaś masakra. góra robi co chce i myślą,że wszystko można pod dywan zamieść.Dobrze ,że są jeszcze tacy ludzie jak Twój mąż i że jest sprawiedliwość. a z męża możesz być dumna za takie bohaterskie zachowanie.

Mówił, że nie widać pęcherzyka czyli, że pękł. Nawet mówi, że endometrium jest jak po owulacji. Ale to możliwe, żeby tyle urósł pęcherzyk. Sama nie wiem co myśleć, ale to jest najlepszy ginekolog w moim mieście i mam do niego zaufanie.

kochana jesli tak mowil to pewnie tak bylo i byc moze utrafiliscie w epicentrum:tak: nalezy czekac cierpliwie,widocznie tak mialo byc. a lekarza nie zmieniaj bo i po co jesli to najlepszy... jesli zaczniesz sluchac innych i kazdego po kolei to w koncu sama zwatpisz co i jak i kiedy... trzymam kciuki za trafność...:-)

reklama
ale mam przedowulacyjne stresy! sluz i szyjka wskazuja na nadchodzaca owulacje, ale ten test owulacyjny... taki to bym chciala miec ciazowy bo kreska pieknie widoczna ale rownie mocna to ona nie jest i mam teraz dylemat. maz chory wiec staje na glowie zeby byly serduszka na wykresie i myslalam ze test mi podpowie okreslic kiedy sie starac, ale moze to jeszcze nie czas. na dniach sie pewnie okaze. trzymajcie kciuki zeby udalo nam sie wycelowac te serduszka bo nie latwo jest go do nich namowic przy chorobie.

jolasia mialam podobnie. u mnie bylo TSH 3,06 a po miesiacu brania tabletek bylo 3,86, ale zwiekszyla mi endo dawke o polowe tabletki i juz spadlo ladnie. tylko ciekawi mnie ze Ty bralas az euthyrox 75, bo ja biore 1.5 tabletki euthyrox 25 a zaczynalam z wiekszym TSH niz Ty.

mychunia moglas podraznic sobie szyjke, spokojnie. chociaz wspomnij o tym na nastepnej wizycie.

Moniczka dobrze rozumiem, 4 lata sie staraliscie o pierwsze dziecko? a teraz walczycie juz o 3! cudownie! gratuluje wytrwalosci! obys tym razem nie musiala dlugo czekac!

Beebs podoba mi sie Twoj post, widac ze sie nie poddajesz! oby ta innowacyjna metoda przyniosla jaknajszybszy skutek!

ewelinka trzymam kciuki za czwartek!

m-s gratuluje serduszka!! to musi byc wspaniale! wcale sie nie dziwie ze lzy uronilas.

julia ja nawet nie wiedzialam ze Ty na CLO sie staralas. oby teraz tez wam sie tak szybko udalo jak juz bedziecie chcieli sie starac.

watpliwosci oby badania dobrze wypadly (albo wykazaly cos co latwo wyleczyc) i szybko wam sie udalo po tym odpoczynku! a w ogole Twoj post taki pozytywny ze az milo sie czyta!

asmi pecherzyki z tego co pamietam to rosna 3mm na dobe a peknac moga juz przy 18 (i wiecej), wiec mozliwe ze mialas owu w miedzy czasie. to niedzielne przytulanie powinno zadzialac! &&&&

Do góry