reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Aschlee chyba tak się ten lek nazywa :tak:

Dzwoniłam do niej. To był czysty progesteron w zastrzykach domięśniowych ale nazwy nie pamięta. Ma mi napisać.

Ostatnia edycja:
reklama
Susełku – super gra, fajne są niektóre zadania, nie czujesz, że ćwiczysz. A mój mąż zachwycony bo włączyłam taniec bolywood i tak mu się spodobało kręcenie tyłkiem, że prawie by się na przytulanku skończyło. Ale telefon firmowy mu zadzwonił i wrócił do pracy. Ale powiedz Ty też nie masz wersji polskiej? Bo u mnie na grze napisane jest, że są polskie napisy, ale szukałam w opcjach i są inne języki a polskiego nie.
Ewelinka – a co Ty takie drzemki sobie codziennie ucinasz ??? Podobno to pierwszy objaw:tak:
Jołasia – idź Ty do gina faktycznie. Lepiej raz więcej pójść na wizytę niż później żałować.

Mnie się parę razy zdarzyło plamienie przez parę dni w drugiej fazie, gdy się zabezpieczałam, też w cyklach, w których nie współżyłam. Raz to byłam nawet z tym u lekarza ogólnego, bo się wystraszyłam, że takie obfite było. Ale odesłał mnie do gina.
Jak trafiłam do gina, to oczywiście było po sprawie. Wtedy kazał mi to olać. Tzn mówił, że nie ma sensu diagnozować problemu i badać hormonów skoro nie staramy się o dziecko. Wśród możliwych przyczyn wymienił: problemy hormonalne, ale też nadżerkę, torbiel, infekcje i stan chorobowy w organizmie. Teraz myślę, że to były hormony. Nawet endokrynolog powiedział mi, że po ciąży zajmiemy się unormowaniem hormonów (a byłam tylko z tym TSH 3,6) i zdziwił się, że gin olał resztę wyników.

Jolasia - myślę, że warto zrobić betę, byś wiedziała na czym stoisz..

Ewelinka - oj, coś mam dobre przeczucia :-) Nie było dziś listonosza? :-D

EDIT:
Lisica - może to Kaprogest? Koleżanka miała z niego zastrzyki, gdy ratowali jej ciążę.

Ostatnia edycja:
Starające się: 16 do potwierdzenia

II kreseczki: IV'14=>7, V'14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12,VIII'14=>9,IX'14=>3,X'14=>9

Listopad 2014:
goska03,iwo,MotylkowaOna

Grudzień 2014
mychunia

Czekamy na potwierdzenie:
JustynaU - @ 25.03
ana0808 - @28.03

Kraolina
- @31.03 II kreseczki były i teraz czekamy na potwierdzenie przez betę
ewelinka_shn - @01.04 bladzioch, czekamy na kolejny teścik

Kwiecień

gabis - @4.04
susel - @5.04
julia0903 -@5.04
kasikz - @6.04
jołasia - @7.04
karolina859 - @8.04
Blair87 - @9.04
jussastar - @9.04
KasiaP - @10.04
Anulka1988 - @12.04
mligocka - @12.04
watpliwosci - @25.04

Poczekalnia
wandzia_23,
malena100,Mississ1301,fox,Leemonca, Conti,Dominika_89,kalisia,Gochson,Bezdzietna,Agaaw a,Lisica.,AsiaSz,dziuneczka

czy mogę prosić o dopiske??

No właśnie doktor mówił coś o zastrzykach ale, ze najpierw zobaczymy jeszcze z tabletkami przy clo. Jak jutro powtórzą się plamienia to dzwonię do lekarza i zapytam się czy przyjechać na wizytę.
Ma betę to pewnie za wcześnie bo u gin byłam w 16 dc i nie było już śladu po jajeczku a jak to drugie miało pęknąć to było to z 6 dni temu. Zobaczę jeszcze jak jutro temperatura i czy brudzenia brunatne się powtórzą też tylko w pracy.

Oj właśnie skończyłam sprzątać. Pranie mi pomógł wywiesić M, pomyłam naczynia, podłogi, łazienkę, nawet ściągnęłam deskę klozetową by wszystko w zakamarkach wymyć. Zauważyłam, ze tam gdzie niedostępne pewno teściowa próbowała wyczyścić nożem, czy czym, bo strasznie porysowana deska a to oznacza, że zniszczona, bo zarazki się tam zbierają. Głupia baba, nie dość, że nie sprząta, przypomni sobie raz na miesiąc lub dwa o umyciu podłogi choćby w kuchni czepia się, bo ja mam 24 na dobę pracować w domu, w pracy to jeszcze niszczy to co ja kupuję. Chore psychicznie babsko.

Ostatnia edycja:
Starające się: 17 do potwierdzenia
II kreseczki: IV'14=>7, V'14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12,VIII'14=>9,IX'14=>3,X'14=>9,X'14=>3,XI'14=>3

Grudzień 2014
mychunia

Czekamy na potwierdzenie:
JustynaU - @25.03
ana0808 - @28.03

Kraolina - @31.03 II kreseczki były i teraz czekamy na potwierdzenie przez betę
ewelina_shn - @01.04 bladzioch, czekamy na kolejny teścik

Kwiecień:

gabis - @4.04
susel - @5.04
julia0903 -@5.04
kasikz - @6.04
jołasia - @7.04
karolina859 - @8.04
Blair87 - @9.04
jussastar - @9.04
KasiaP - @10
.04
Anulka1988 - @12.04
mligocka - @12.04
ulenka7883 - @20.04
watpliwosci - @25.04

Poczekalnia:
wandzia_23,malenka100,missiiss1301,fox,Leemonca,Conti,Dominika_89,kalisia,Gochson,Bezdzietna,Agaawaa,Lisica.,AsiaSz,dziuneczka,Kocicowa_Mama

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry