reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

I znowu się nakręcam :wściekła/y:
Dziś 22 dc. Od wczoraj cudownie mnie mdli, od ovu wyraźnie pobolewa podbrzusze i wogóle mam cały zestaw objawów ciążowych, które standartowo miewałam właśnie w cyklach nietrafionych. I niby wiem to wszystko, i baba z doświadczeniem ciążowym jestem, a jednak zawsze w drugiej połowie cyklu rozmarzam się błogo... wygrzebuję stare zdjęcia USG...zaklinam los...
Myślałam, że przy trzecim będzie już "lajtowo", bo przecież absolutne minimum wyrobione :-D
Eehhh...

reklama
Hejka. U mnie oczekiwania na cud ciąg dalszy. Rano na teście ino cień było widać, Zrobiłam 2 jakąś godzinę temu i kreseczka ładna różowa mocniejsza niż 2 dni temu. Jak nic się nie zmieni to bete zrobię w niedziele a we wtorek wbije się do gina bez kolejki.

Mumminka- starasz sie o 3 dzidzie? I tak w ogóle witaj wśród nas :)
Malusia- wcale się nie dziwie ,że powoli zaczynasz myśleć o starankch, bo niestety instynktu nie oszukasz kochana.
Wandzia- tulam kochana. Wiem co czujesz. jestem z Tobą i wspieram.

Pozdrawiam Was wszystkie . :)

Został mi w chałpie duphaston, i tak sobie pomyślałam że... że może bym go sobie włączyła..
Tylko czy stosowanie go na własna rekę jest rozsądne? Mam wątpliwości.
Ale czy ja dobrze rozumiem jego działanie. hmm, jeśli doszło do zapłodnienia to podtrzyma ewentualna ciążę a jeśli nie -to normalnie wystąpi @?? Tak?

A skąd wiesz jak Twój organizm zareaguje na duphaston (który jest w pewnym sensie sztucznym progesteronem)? Jeśli wszystko z Twoimi hormonami jest w porządku, to możesz sobie co nieco rozregulować z czasem (hormony są ze sobą powiązane). Jak wygląda Twój progesteron? Zbadaj w 21 dniu cyklu koniecznie wraz z prolaktyną, to tanie badanie (u mnie oba hormony łącznie 44 zł). Jeśli lekarz Ci nie zlecił tego leku, nie cuduj. Zadbaj o pełnowartościową dietę, odpowiednie nawodnienie (bo to też ważne w staraniach) ruch i tzw higieniczny tryb życia;-)

Ktoś parę dni temu napisał, że nie będzie więcej testować przed terminem @. Warto. Załóżmy sytuację, że w ciągu rocznych starań doszłoby np 6 x do zapłodnienia i za każdym razem nie doszłoby do pełnej implantacji, a @ przychodziłaby mniej więcej w terminie. Taką sytuację nazywa się ciążą biochemiczną - zapłodniona komórka próbuje się zagnieździć i jej się nie udaje, ale już stymuluję organizm do wytwarzania gonadotropiny kosmówkowej (stąd testy pozytywne) albo zagnieżdża się i :-( I jeśli to się powtarza, to może być sygnałem różnych problemów - z endometrium, z krzepliwością, z hormonami, z immunologią, z materiałem genetycznym. Czasem się tak zdarza bez przyczyny, ale w niektórych wypadkach, gdy się często powtarza, może wskazywać na problem. Kobieta, która nie testuje, nie będzie tego wiedzieć. Ja wiem (2 poronienia - 6 i 7 tc - i być może jedna c. biochemiczna - tzn dostałam @ jakoś 2-3 dni po terminie, a na 2 testach różnych firm miałam bladziochy) , że żal jest okropny, ale warto wiedzieć.

Na dniach owu, ale nie działamy:-( Kusi mnie, ale nie wierzę, że hormony same z siebie, by mi się uregulowały :cool2: Co w sumie widać na mojej twarzy - cała w zaskórniakach. Idę jutro do kosmetyczki na oczyszczanie i już widzę jej minę jak spojrzy na moją cerę. Jest źle. W czwartek mam wizytę u ginekologa i bardzo liczę na jego rzetelność - mam nadzieję, że się nie przeliczę.
Z dobrych informacji - dziś odebraliśmy klucze od nowego mieszkania! :happy2:

emalia82 jak kreseczki ciemnieją to musi być dobrze :-D
Uwielbiam czytać takie posty!!!
Trzymam kciuki za piękną betę i zazdroszczę okrutnie ;-)

emalia, czekam na betę i przepisuje Ciebie na Wrzesień 2014 :) Gratuluję Kochana :*

Cyntia, nie smutaj się :* Strata dziecka jest przykra, ale nauczyłam się żyć z tym dalej. Kochana, Tobie niedługo też się uda zobaczyć II kreseczki i po 9 miesiącach będziesz mieć dziecko przy sobie :*:*

reklama
Do góry