reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Agniecha trzymam baaardzo mocno kciuki za wizytę &&&& ;-) cieszę się że mdłości ustały i życzę Ci oby dalsze miesiące ciąży były nudne ;-)
i uważam tak samo jak Ty że każdy może inaczej interpretować każdy post.

reklama
Wiec Ewelina skoro tak uwazasz to po co po swojej wypowiedzi probujesz "zalagodzic" cos piszac mi prywatnie. Przeciez masz prawo do wlasnego zdania nikt ci za to nic nie zrobi. A ja tym bardziej bo mi to zwisa. I przykre jest tylko to ze tak nisko oceniasz niektorych i myslisz ze ktos moglby miec satysfakcje ze nie bedzie ktoras w ciazy. Jestesmy tu w tym miejscu bo wszystkie tej ciazy pragniemy.

Matik uważam jak Malus ze beta wyjdzie jak testy wyszły, może nieduża ale będzie :) i nie ma co robić kilku testów pod rząd tej samej firmy

Gochson a to niestety nie pomogę bo ja tylko jeździłam z G ;)

Machunia to obie czekamy na 10 Ty na wizytę a ja na dwie krechy ;)

Ewelinka ja byłam w identycznej sytuacji co Karolina, po poronieniach G nie chciał dziecka a ja pragnelam mocno. I stosowaliśmy przerywany. Ale trzeba sobie uświadomić ze liczenie na ciąże w tym przypadku to tak jak liczenie na dziecko z gumki bo może gdzieś dziurke miała. Można się nakręcac tylko czy warto?
A co do Twoich objawów to mogą być i na @ i na II :) oby na to drugie. Powiem Ci ze ja tez miałam bardzo wczesne objawy jak ciagle spanie, mega mdłości, smak na jajka i to kilka dni przed terminem @ ;)

Agniecha &&&&&& daj koniecznie znać jak poszło :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Asia Twój post pozostawiam bez większego komentarza. Chyba nie warto.

Blair nie dziękuję ;-) wiem . Nie napiszę nic więcej bo komuś się może nie podobać że piszę. Tobie również życzę jak najszybciej dwóch kreseczek. A jeżeli chodzi o Karolinę to rozumiem Twoją wypowiedź i Twoje myślenie no ale każda z nas tu jest inna. Jedna przeżywa tak, druga inaczej i tego nie zmienimy.

Matik beta na bank wyjdzie - ja bym poszła.

Agniecha &&&&&

Ja trochę uważam, że to jest nie w porządku liczyć na ciąże jeśli partner nie chce. Przecież to powinna być wspólna decyzja.

Ja Wam powiem, że co miesiąc mi się wydawało, ze mam jakieś objawy a i tak @ przychodziła. Z kolei w tych dwóch razach kiedy byłam w ciązy to objawów nie było wcale, dlatego nie wiedziałam, ze jest ciąza. Myślę że za wszystko odpowiada głowa, sami jesteśmy w stanie sobie objawy stworzyć.

Ja jestem w trakcie @ - druga po poronieniu. Cykl miał 22 dni - trochę krótko no nie ? Tak się zastanawiam, czy to nie jest problem u mnie, że te cykle takie krótkie. Powiedzcie mi beta wychodzi po zagniezdzeniu, no nie ? Czy możliwe, że z powodu krótkich cykli się niepoprawnie zagniezdza ? Muszę popytać lekarki jak będę.

Blair akurat w naszym przypadku tak jest że stosujemy tą metodę i mówię to jako kobieta że są dni kiedy R coś tam może pozostawić w środku.. Po poronieniu też był przeciwny a w grudniu doszło między nami do 3 zbliżeń bez zabezpieczenia oczywiście bez wcześniejszych rozmów na temat ponownych starań. R wie że ja jestem ciągle gotowa, i to od niego zależy kiedy to się stanie ..
Mam taki organizm że szybko zachodzę w ciążę bo zaszłam nawet biorąc tabletki antykoncepcyjne i nie chcę przegapić momentu kiedy coś może wskazywać na ciążę tak jak przeoczyłam to w zeszłym roku a potem miałam żal że prawidłowo o siebie nie zadbałam dlatego poroniłam .
Jeszcze sprostuje to "że nie chce" - po prostu doszliśmy do wniosku że nie będziemy się zabezpieczać

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, przepraszam ale jeżeli chcecie nadal ciągnąć ten temat, to idźcie z tym proszę na PW. Nie miło się robi. Wcześniej jakoś potrafiłyśmy się dogadać, a teraz co i rusz jakieś spory są. Nie zachowujmy się jak dzieci. Szczerze, to nie pomyślałabym, że kiedyś aż tak tu będzie. Tęsknie za miłą atmosferą i mam nadzieje, że ona powróci, bo jak nie to nie widzę w ogóle tego wątku.

Gochson, cykle dużo mają do zajścia w ciąże. Ja za to mam bardzo długie od poronienia. Ponad 30-dniowe i mnie to denerwuje ;/ Nigdy nie wiem kiedy @ przylezie.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie to nie o to chodzi czy wyjdzie ale tu na GC obią 2 rodzaje badań jeden potwierdzający ciążę jeżeli beta jest powyżej 25ml i wynik tego samego dnia albo badanie HCG ilościowe ale tu na wyniki czeka się 1 albo 2tyg o to chodzi więc i tak muszę poczekać
Rozumiecie teraz ?

Do góry