reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Dobra lecimy dalej :)

Dziewczyny mialyscie śliczne sukienki! Idealnie dobrane :)

Suseł nie ma czego zazdrościć ;) to tylko moj typ sukni, nie mam jej ;)

Mychunia trzymam mocno kciuki :)

Iwo oczywiście chciałabym oryginalną, można kupić na Allegro używana za 2-3tys ale jak nie znajdę to coś bardzo podobnego

Monarti &&&&& za badania

Motylku e tam ja pracoholik ;p po prostu doświadczeniu nie powiesz poczekaj ja idę spać. Trzeba swoje zrobić a weekendy są od odsypiania ;)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

reklama
Motylku nie wkręcam nikomu objawów tylko napisałam że jest możliwość aby szybciej pojawiły się objawy ciąży ;-)

Blair dziękuję ;** i zazdroszczę Ci możliwości przygotowań do ślubu ;-) sama bym jeszcze raz powróciła... wybieranie sukienki, obrączek, sali, orkiestry... naprawdę suuuper ;-)

Witam ;-)
a dziś łanie świeci słonce, aż się chce....

Ewelinko nie ważne na kiedy masz termin @ a ważne ile dni po owulce jesteś, jesteś 9dpo więc jak masz zapas testów to możesz od jutra próbować (ja jak pisałam 9dpo miałam 0 na becie a 11dpo lekko widoczną II kreskę - więc 10dpo pewnie beta by wyszła jakaś 2 cyfrowa)

co do objawów możesz mieć całe mnóstwo a równie dobrze możesz nie odczuć w ogóle ze jesteś w ciąży do czasu aż brzuch wyskoczy....
mi odeszły po zobaczeniu II kresek więc ciężko powiedzieć ile sobie wmówiłam a ile było naprawdę

aktualnie u mnie nic się nie dzieje ;-) i oby tak zostało
zero na wadze, biust tylko pełniejszy, zero mdłości i senności, no może bardziej nerwowa jestem

Ostatnia edycja:
Ja poprostu uważam ze powinnyście obydwie z Karolinka poczekać na termin @. :*

Gosiu u mnie cyce ino takie wrażliwsze, mdłości czasem rano, czasem wieczorkiem a sen.. moze nie tyle sen co leń bo cały czas bym leżała;-) czasem czuję się normalnie nic nie boli nic nie kuje i sie zastanawiam czy ja napewno w ciąży..

Ostatnia edycja:
Karolina nie wkręcaj sobie ciąży, proszę bo co miesiąc będziesz się doszukiwać objawów, masz normalny cykl owulcyjny, teraz jesteś w drugiej fazie dla której temp 36,8 jest normalna.

Preejakulat, płyn ejakulacyjny (z łac. pre - przed + ejakulat) - wydzielina gruczołów opuszkowo-cewkowych[1] oraz gruczołów cewkowych wydzielających śluz[2], wydobywająca się z penisa podczas pobudzenia seksualnego, pełniąca funkcję naturalnego lubrykantu. Ilość wydzielanego preejakulatu jest zmienna osobniczo; niektórzy mężczyźni w ogóle nie produkują preejakulatu[3], a inni nawet ponad 5 ml[2]. Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle[4] nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości[5], które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; w tym samym badaniu wykazano, że preejakulat może zawierać limfocyty CD4 i makrofagi, zatem może być w nim obecny wirus HIV. Autorzy zasugerowali, że ryzyko zarażenia HIV jest większe niż domniemane ryzyko ciąży w przypadku dostania się preejakulatu do pochwy, gdyż nigdy nie stwierdzono przypadku takiego zapłodnienia. Badania przeprowadzone w 2007 roku na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem Davida Resnicka potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe[5]

cześć,

Monarti, ja tez jutro idę na usg genetyczne :) A o której masz? Powodzenie :)

Mychunia, kciuki za bete i usg piersi &&&&&&&&&&&&&

Ewelinka, cos tez mam przeczucie że w Twoim brzuchu mieszka lokator :) &&&&&&&

miłego dnia

mychunia trzymam kciuki za bete! dawaj znac od razu!

karolina ja bym powiedziala ze owulacje mialas w 13dc (a moze nawet pozniej bo nie mierzylas tempki) to teraz jest dopiero 7dpo wiec zdecydowanie poczekaj jeszcze z testowaniem ale juz trzymam kciuki!

ewelinka a masz test o czulosci 10? jak tak to ja bym pewnie juz testowala, ale niedziela to dobry plan. &&&&&&&&

Blair wiem ze nie masz, ale zazdroszcze nadchodzacych zakupow i wybierania.

szukalam mojej sukni az w koncu znalazlam:
17403_large.gif

Załączniki

• 17403_large.gif
    17403_large.gif
    113,4 KB · Wyświetleń: 90
reklama
Tak Gosiu masz racje , byle do 1.04 chociaz nie mysle o tym, juz wszystkie badania mam wiec narazie jak co to mam spokój , tylko cytologi sie boje ale wynik dopiero koło 18.04 ...

Gosia a ty dzisiaj nie masz przypadkiem jakiejś wizyty?? czy mi juz na pamiec poszło?

Ostatnia edycja:
Do góry