reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Ale tu cisza. Akurat jak mam wolny wieczor to pustki na forum :-( Pewnie dziewczyny szaleją na FB ;-)

Tak czy siak u mnie winko juz poszlo w ruch. Jakis dzis kiepski nastroj po wizycie u gin.

A czy jest szansa ze przy pierwszej stymulacji owu sie uda czy musi minac kilka cykli?

reklama
Gabis- ja mysle,ze on przepisze Ci wtedy clo. Dlatego idz najlepiej 1-2 dzień cyklu jak będziesz miała, abys nie stracila całego, kolejnego cyklu. Słuchaj Gabis ja ostatnio jak miałam problem z tym, aby rosl pęcherzyk to ginka zapisala mi inofolic i kazala mi pic to w podwojnej dawce i potem pięknie urósł i pekl pęcherzyk sam, bez ingerenci po tym roztworze do picia. Może Ty tez to sobie zamów? Ja testem teraz w 3 cyklu z clo, z tym,ze w tym cyklu nie staramy się. Ale jest mnóstwo dziewczyn, którym udaje się w pierwszym cyklu z clo!

Jołasia- jak znajde to wrzuce to mój obraz macicy i jajowodow po HSG, bo mam zdjecie RTG.

Asia wiem i rozumiem. Trzymam kciuki. Troche luzu napewno dobrze wam zrobi.

Ja tez rzadko pisze ale poprostu nie mam czasu. Ale czytac trz staram sie w miare na biezaco.

Anula a ten infolic to w aptece czy w internecie mozna kupic?

Gabis- ten inofolic możesz kupic w aptece,ale kosztuje tam około 60 zł. Na necie jest za niecałe 38 zł, więc o wiele bardziej warto. To jest bez recepty i naprawdę bezpieczne. To jest roztwór do picia. :tak:

A to moje HSG. Ta długa rurka doprowadzona do macicy to cewnik. Ten taki "trójkącik" na środku, to już wypełniona macica kontrastem, a te dwa "makaroniki" odchodzące na boki to jajowody wypełnione kontrastem. Ten obraz po lewej stronie zamazany, to już kontrast, który wylewa się do otrzewnej z jajowodu napełnionego pod ciśnieniem kontrastem. Ojjj słaaaaaba jakość się wgrała tego zdjęcia, prawie nie ma widać jajowodów...

Jołasia- Twoje jajowody wyglądały podobnie? Bo mi zaraz po tym badaniu jak ordynator zobaczyl to zdjecie mowil, ze to wzorowy wygląd narządów. Masz swoje zdjecie RTG tez dotepne?

Załączniki

• 0.jpg
    0.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
Hej Dziewxzyny, Widze ze maialyscie debatę na temat języków obcych. MogevWam powiedzieć co mi pomogło. Mój język angielski nie był najlepszy jak przyjechałam do UK, w szkole albo na studiach byłam przypisywana do tych "słabszych". W miedzy czasie Dużo oglądałam filmów dokumentalnych o mojej ulubionej tematyce kryminalnej i parapsychologicznej po angielsku i wiele mi to dało, więc jak tu przyjechałam byłam już dobrze osluchana. Jak dowiedziałam sie ze wyjeżdżam kilka miesięcy przed wyjazdem oglądałam rownież angielskiego Big Brothera (wszystkie możliwe edycje) żeby osluchac sie ze slangiem i językiem codziennym. Więc radzę Wam dziewczyny mieszkające w Nuemczech albo panujące wyjechać, ogladajcie dużo obcojezycznej telewizji. Przynajmniej mi pomogło:)

Malusiolek dziecko z tego co sie orientuje moze iść do szkoły w wieku 5 albo 6 lat, są przedszkola dla 5- latków i rownież podstawówki, gdzie malec moze zacząć jako 5-latek. Jest trochę o tym w internecie, mogę Ci podeslac kilka linków jesli sobie życzyć:)

A u mnie- tak jak przewidzialam, w moje dni płodne pracowałam nadgodziny i nie mialam siły na żadne przytulanki:( zasypialam jak dziecko po 21:00. Dzisiaj jest chyba mój ostateczny dzień gdzie jeszcze możemy próbować, ale wydaje mi sie ze jestem po owulacyji:(. Tak w ogóle stwierdziliśmy z D, zero liczenia: odstawilam termometr i testy owulacyjne, więc bedziemy ufamy naturze, i zobaczymy co bedzie

Zmykam dziewczynki na kolacje:). Miłego Wueczorku!

Malusiolek ja mieszkam w Irlandii,tutaj dzieci rozpoczynają szkołę w wieku 5 lat,,w wieku 7 lat jest klasa pierwsza,moi chlopcy poszli jak mieli 5 a najmłodszy miał 4 i 5miesięcy ,ale przedtem każdy z nich chodził do przedszkola:tak: swietni sobie radzą z nauką i językiem:cool2:

reklama
Ewelinka - chodziło mi o to, czy za pierwszym razem też tak robiłaś. Bo widzę, że miałaś aniołka
[*]??
Ale oczywiście, życzę Ci, żeby teraz jak najbardziej się udało :)
Karolina - kiedyś jak byłam na studiach mieszkała nad nami baba, która nasyłała policję a my byłyśmy spokojne (3 dziewczyny) i w ogóle nie imprezowałyśmy w domu. Było cicho. No i kiedyś przyszła policja jak byłyśmy dwie w domu - ciuchutko i spokojnie. No i panowie policjanci sami mówili, że Pani nie do końca normalna. Że podobno zarzuty były takie, że za głośno chodzimy i że przedrzeźniamy jej psa... w ogóle miałyśmy przejścia z nią...

Do góry