reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Hejo!

Aschlee
- proszę, proszę jakie ciuszki seksowne :zawstydzona/y: Mążuś będzie w siódmym niebie jak mu się zaprezentujesz w nich. :tak:

Blair- my piszemy z Kasik i Asią na FB. Nawet sobie zamowilysmy wszystkie takie same kaloszki :-)

Mychunia-
dziwię się, ze ginka kazała Ci zbadać bete w czwartek? Robi się kolejny wynik bety najczesciej po 48 h, aby prosto przeliczyć wzrost, u Ciebie to wypadałoby dzisiaj, tak?

Malus- u mnie dzisiaj na obiad był wczorajszy rosół przerobiony na pomidorówkę, hihi :sorry: W moim smartfonie wymiana szybki dotykowej kosztowala prawie 300 zł, ale gdzie niegdzie chcieli nawet 550 zł, wiec musisz podzwonić i popytać po serwisach.

Jołasia- a mi się wydaje, ze wyniki Twojego M nie sa az takie złe.

Gabis- Kochana lek clo bierzesz najczęściej od 3 do 7 dc włącznie. Potem od 10-12 dc chodzisz co 2-3 dni na monitoring i gin obserwuje jak dojrzewa pęcherzyk i czy pęka. Jeśli peknie, to jest ciałko zólte widoczne i przestajesz chodzic na wizyty. Podczas ostatniej wizyty jak już była stwierdzona owu, to gin ocenia Twoje endometrium. Jeśli jest grube, to ok, a jeśli jest cienkie to dodatkowo może zapisac Ci wspomagacze, typu luteina albo duphaston. Jest to progesteron, który poprawia endometrium i sprzyja zarodkowi w ewentualnemu zagniezdzaniu.

Ewelinka-
wydaje mi się,ze za mocno przeżywasz cykl. Doszukujesz się każdego objawu, zakłucia, itp. Zycze Ci, aby ten cykl był owocny i tym samym ostatnim, jeśli chodzi o starania. Ale jeśli nie uda się, to strasznie będziesz przezywac rozczarowanie. Mowie Ci to ku przestrodze z mojego własnego doświadczenia, już prawie 2 letniego... Ciesz się życiem, a fasolek tym mocniej Ciebie zaskoczy, gdy się nie spodziewasz!

Mowie Ci zaskocz go :-) zamiast obiadokolacji Zona w seksi bieliźnie :-) ojjj bedzie głośno;-) tylko dzieci nie pobudzcie ; p
Ja dzis do mojego musze bo już dwa dni celibatu :-) o 2 dni za dużo

Anula jakąś kolejna grupę macie na fb założona?

Ostatnia edycja:
Watpliwosci wiadomosc poszla do Ciebie :tak:

Malus a jak zrob Mezowi niespodzianke niech sie cieszy po calym dniu pracy :tak:;-)

Anulka, Asia nie uciekajcie na FB od nas bo my tu tesknimy za Wami:-:)tak:

Dziewczynki wierzycie w bioenergoterapeutow? Kolega dziś przeprowadził sąsiada. Zbadał żyły wodne i młodą od stóp do głów. Powiedział że wszystko u niej ok nie wie co powoduje wzrost temperatury. Powiedział że powinno jej się polepszyć.

Anula - wiem, że nie są tragiczne ale i dobre nie są bo prawidłowych nie ma normy.
Jednak wiem ze zdjęcia hsg jak wygląda ułożenie mojej macicy i jajników, jeden, prawy jest tak niemiłosiernie długi i wepchany w mój prawy bok, że dla słabych plemników taka droga może być niemożliwa do pokonania. Lewy jajnik zaś droga do niego jest tak kręta, ze słabe plemniki mogą mieś znaczny problem. Nawet mój poprzedni lekarz mówił, ze mam delikatnie dziwne ułożenie tego wszystkiego, takie w dodatku wepchane w jeden bok, pokręcone.... To i M wyniki razem wzięte osłabiają jeszcze szanse.

reklama
Anula dzieki za wyczerpująca odp. A jak kazal mi przyjsc na pierwsze usg miedzy 1-5 dc czyli ze to usg bedzie podczas @ ??

Do góry