reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Ewelinko dopiero zaczynaja,swedza, czasem bola noi sutki wrazliwe na dotyk.. Noi troszke sie powiekszyly nie bardzo duzo ale jednak.. A kiedy?? Hmm z tydzien temu, poltora..

Asiu czekam tutaj sobie z niecierpliwoscia :* moja kochana :)

reklama
Anula1988 - dokładnie o to mi chodziło z dniami do @ ;-)
Ewelinka - no ja naprawdę spałam na stojąco jak to jajo jechało się zagnieździć, max 20 godz, spałam ....a to luty był więc nie przesilało się, aż tak sobie nie wkręciłam ciąży na tamtym etapie zwłaszcza ze to praktycznie 1 cykl był, a w głowie miałam gdzieś ze trochę to potrwa

Gosia wczoraj miałam iui owulka jakoś wieczorem i w nocy i nie moglam spać myślisz ze to jajo jechalo? Ale by było

ewelinka kto wie... i delikatnie mnie bolą piersi.... ale nie chce się nakręcać :no: teraz nie wiem jak liczyć termin okresu jak owulacje miałam z obydwu jajników z czego jednego wcześniej niż z drugiego :szok:

Gosia wczoraj miałam iui owulka jakoś wieczorem i w nocy i nie moglam spać myślisz ze to jajo jechalo? Ale by było

Milenka w szczęśliwym cyklu owulacja była bardzo bolesna na wieczór czułam cały brzuch myślałam że nim zasne :-) 6 dni później musiałam wziasc apap ból był okropny a najwidoczniej było to zagnieżdzenie :-)

Milena87 - no może to jajo się łączyło ;-) kto wie bądź czujna ... trzymam kciuki

Asia - Tobie zależało żeby małe było w 2014 jeszcze, to zaciskamy kciuki podwójnie za bete ..ale zobaczysz będzie ze 50

Ewelinka a jak u Ciebie?

Wróciłam ze szczyrku a po drodze jeszcze Izdebna i Wisła była...jadłam rybę z potoka i padam

Gosia mnie cały czas bola jajniki i podbrzusze... no i zmeczona jestem i senna. W nocy spac nie moglam choc chcialo mi sie... potem pospalam do 10.30 . Martwi mnie ze tempka jest taka niska... ale w sumie ja ogólnie od początku miałam niskie temperatury.

A ty jak się czujesz?

Witam Was Dziewczyny, mało sie udzielał ale Poddczytuje Was cały czas:)
u mnie owulacyja zbliża sie wielkimi krokami, zauważyłam płodny sluz dzisiaj i kreseczka na testach owulacyjnuch ciemnieje, więc wydaje mi sie, ze jutro może być test pozytywny i owulacyja w przeciągu natepnych 48h:). Jedynie mnie martwi, ze owulacyja może przypaść, kiedy będę musiała zostawiać po godzinach w pracy i z autopsji wiem, ze będę padać na ryjek już ok 9 wieczorem. Mam nadzieje, ze uda mi sie znaleźć trochę siły na małe przytulanko:)

Asiu, dobrze doczytalam? Dojrzałas coś na Twoim teście? Czyżby urlop w Zakopanem okazał sie owocny?:). Trzymam kciuki i czekamy na wieści!

Blair, dopiero doczytalam, ze jesteś z Lublina i mieszkałas przy Majdanku:) chodziłam do liceum na Majdanku:)!

Malusiek, jak Twoje jazdy? Dalas radę jeździć już sama? Ja sie odwazylam pojechać na zakupy sama (mój pierwszy raz!) w zeszła niedziele. Strasznie sie stresowalam- byłam siusiu chyba z piec razy zanim wsiadlam do samochodu. A jutro będę jeździć z mama mojego D. Będzie niezły ubaw, bo ona ma taka sama orientację w terenie jak ja:/. Dwie baby bez orientacji w terenie w jednym samochodzie... Nie mogę sie wręcz doczekać:)

Ok zamykam dziewczynki do mojej rozprawy sądowej na You Tube. Slyszalyscie o sprawie sławnego biegacza olimpijskiego Oscar Pistorius? (zabił swoją dziewczynę rok temu w walentynki). Jest jego cała rozprawa sądowa na You Tubie i chyba sie od niej uzależnilam:) jesli któraś z Was lubi takie sprawy kryminalne, to gorąco polecam.

Ok zamykam i do następnego.....

Ewelinka tempki nie porównuj do innych masz o ponad 2 kreski więcej niż przed owolka, a z senności to kto wie ;-) ja tam wierze ze a nóż
A co do mojego samopoczucia to normalnie/dobrze, z córka tez tak miałam zero mdłości, zachcianek brak, spanie odeszło, waga bez zmian...
jedynie ten brzuch wybija pod wieczór.... w czwartek mam wizytę i USG !!

a i z tych pierwszych objawów jeszcze przed bladziochem ciągło i kuło w podbrzuszu i tak z tydzień już po II kreskach, teraz już ciasza

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja już w domu. Nareszcie. Ale kurde nie moge zrobić tego zdjęcia tak zeby bladzioch był widoczny :( może gdybym zrobila fotke jak bylo mokre jeszcze to byloby lepiej a tak jest bledszy niz rano i na zdjeciu nic nie widać :((( wiec nie wstawiam. Na bete tez czekam niecierpliwie.
Dzwonilam do gina mowilam ze bladzioch jest i ze czekam na bete, ale ze tez plamie, to kazał mi do łózka sie walnąc i wysłać sms z wynikiem i w poniedzialek przyjechać :)) rany laski ale szok, już nie miałam nadzieji a tu popatrz, wymodliłam na Jasnej Górze Górala małego :)

Ewelinka mówiłaś że masz lutke albo dupka prawda? a w razie czego moge na ciebie liczyć bo on mi powiedzial ze by mi sie przydalo ale potwierdzi po becie to moze bym do ciebie podjechala po to zamiast do brzezna po recepte i do apteki jeszcze. Co ty na to>??

reklama
Do góry