reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Agniecha co do pracy to wiem o czym piszesz. Ja teraz mam zamiar zabrać się intensywnie za szukanie"normalnej" pracy. Przynajmniej będę miała czym zająć myśli i czas, a nowa praca daje powera i odświeża. Na to liczę:-)
No to odpoczywaj Kochana :-)

Musiolka dzięki:-) chciałabym sie miło zaskoczyć i być za jakiś czas w ciąży, ale fakty mówią same za siebie, że jest to obecnie niemożliwe. Tu przydałby się cud.

reklama
Witam wieczorową porą
Nie mam dziś siły Was nadrobić
W pracy tyle pracy że nie mam Was jak podczytywać. A szkoda.
Iwo, Maluś dzięki za trzymanie kciuków. Co do wizyty to przełomu nie było. Niby androlog konkretny, miły, wszystko tłumaczył, ale nie pomógł nam zbytnio w określeniu dalszej drogi ku baby. Dowiedzieliśmy się że morfologia plemników (budowa )jest fatalna ( to akurat wiedzieliśmy) i obecnie medycyna nie umie jej poprawic. Jest to jakby informacja zapisana z dniem narodzin coś takiego. No i nie mając ani jednego plemnika z poprawna budowa może byc problem nawet z in vitro. To mnie troche podłamał. Zalecił zrobić badanie nasienia w powiększeniu 7000 razy i wtedy będziemy wiedzieć czy budowa plemników daje jakieś szanse na jakiekolwiek zapłodnienie nawet sztuczne. Niby diete przepisał i suplementy a wprost powiedział ze to na morfologie nie ma wpływu. Ale zdarzają się przypadki ich poprawy - czyli mały cudy ( to akurat dla mnie tak zabrzmiało )

Dziś to nawet siły nie miałam płakać. Pewnie za kilka dni to ze mnie zejdzie i wtedy wybuchnę płaczem, ja już tak mam. Emocje uwalniam poprzez płacz.

Dla poprawy atmosfery zrobiliśmy sobie dziś na obiado-kolacje sałatke grecką ale taka klasyczną bez sałaty, sosu czosnkowego. Swieże warzywa, oliwa i feta w kawałku - wyszło pysznie. Do tego grzanki i winko. A w tle serial. Uwielbiam takie wieczory:)

Miłego wieczorku dziewczyny:)

Mojej przyjaciółce lekarz powiedział, że: z tym panem (tj. jej mężem) pani dzieci mieć nie będzie!!! bo takie miał złe wyniki. Brał jakieś witaminy itp. Dzisiaj mają 2 śliczne córeczki:-) Trzeba wierzyć:tak:

OneMOreTime wiem o tym, że takie przypadki się zdarzają. Akurat w naszym przypadku lekarz powiedział od razu że możemy spróbować kuracje suplementami i lekami - coś tam nam przepisał, ale na budowę plemników to nie ma wpływu. M robił pierwsze badanie nasienia w październiku, drugie teraz i ilość, lepkość, ruchliwość itp polepszyła się, natomiast morfologia bez zmian. Gdyby był chociaż 0,5 procenta plemników o prawidłowej budowie to są jakieś znikome szanse, a my nie mamy nawet tyle. Przez pół roku ( w trakcie tego czasu była nawet kuracja antybiotykowa ) i nic się nie poprawiło. Może jak trochę ochłonę to zacznę wierzyć w cud, na razie opierając się na faktach jest jak jest. Pewnie za chwilę zrobimy badanie nasienia w powiększeniu - takie polecił lekarz i zobaczymy czy nadają się nasze plemniki do in vitro. My i tak cały czas łykamy jakies suplementy i stosujemy dietę najlepszą dla plemników.

Dzieki Iwo ze pytasz,w miare sie czuje.. Nonstop ziewam,piersi troszki bola ale tragedi nie ma..nie jest zle a ty jak tam kochana???

Asia trzymam vardzo mocno kciuki :*

reklama
Do góry