reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Hej ;) czytając wasze wpisy stwierdziłam ze tez kupie wiesiołka. Moje pytanie ile go brac i od kiedy do kiedy i czy mam go brać tylko ja czy moj A również?

Miłego dnia Kochane, ja w drodze do pracy... dziś do 14...

Ściskam ;*

reklama
DSC_0551.jpg

dziewczyny czy wy tutaj coś widzicie??

Załączniki

• DSC_0551.jpg
    DSC_0551.jpg
    10,1 KB · Wyświetleń: 113
Cyntia co Ty mówisz? mi lekarka kazała cały czas brać wiesiołka...
Mychunia - :szok: No, to już kolejny dowód, że dziwna ta Twoja lekarka.... No jak lekarz może kazać kobiecie starającej się o dziecko brać cały cykl olej z wiesiołka?! Już wiele razy o tym pisałyśmy na staraczkach. Wiesiołek można brać tylko do owulacji. Wywołuje on skurcze macicy, które mogą wywołać poronienie albo utrudnić zagnieżdżenie i wydalenie zapłodnionej komóreczki! Ponoć to jeden z najstarszych naturalnych specyfików wczesnoporonnych. Jest mnóstwo informacji na ten temat w necie.

Tu jest to wytłumaczone w prosty sposób http://parenting.pl/portal/olej-z-wiesiolka:

Olej wiesiołkowy odstawiamy w drugiej fazie cyklu (jest to faza lutealna), gdyż prostaglandyna, której poziom podnosi, wywołując skurcze macicy mogłaby po zapłodnieniu doprowadzić do bardzo wczesnego poronienia. Olej znów przyjmujemy dopiero po wystąpieniu miesiączki.

Aureolcia - widać, widać :-D :-D

Powtórzyłam test. Dziś jedna kreska - tak jakby coś tam majaczy, ale być może sobie wkręcam. Albo wczorajszy był felerny, albo to zasługa tego, że robiłam go o 12 bez picia od wieczora dnia wcześniej. Ciut mnie to zbiło z tropu i trochę jestem zła na siebie, że tak wcześnie zatestowałam.

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki!

Ja wczoraj sprzątałam do 24., więc dzisiaj do prawie 10. pospałam :-) Dzisiaj wolne od Uczelni, wiec baaardzo się ciesze. Podobnie jak Mychunia jade do swoich rodziców na kawkę po południu :-)

Aureolcia- kurcze, udało się! Ale fajnie, coraz więcej dobrych wiadomości :-D A powiedz mi kiedy planowo ma NIE przyjść @??

Ewelinka, Cyntia- mi ginka z kliniki wiesiołek kazała brać codziennie przez cały cykl i mojemu M tak samo. Ale na opakowaniu jest napisane,aby brac 6 kapsułek dziennie. A mi ginka kazała brać tylko po 2 kapsułki dziennie i dlatego, że mam brać znacznie mniejsza ilość mam brac go cały cykl.

Gochson- jak tam dzisiaj?

Mligocka, Olusia- co tam u Was? Jakie plany na dzisiaj?

Malusiolka- czekamy na wiadomości po wizycie! Oby wszystko było po Twojej myśli! :tak:

Co u reszty Dziewczyn?

Cyntia
- poczekaj jeszcze spokojnie dzień, dwa dni i wtedy zatestuj, jeszcze trochę czasu do NIE przyjścia @ jest, wiec fasolinka może jeszcze troszkę czasu potrzebuje na pokazanie się :tak:

Ostatnia edycja:
Mychunia ja tez bralam wiesiolek tylko do owu.
Ja dzis dalej mam te brunatne krwawienia. Troche zaczynam sie denerwowac. To chyba bedzie moj najdluzszy weekend.

reklama
Witam. Dopiero teraz wygrzebałam się z łoża. Mąż na nocy w pracy, całe łoże dla mnie ech..:-D
Pasuje zjeść śniadanie i coś sprzątnąć.
Plany na dzisiaj? ahaha, chciałoby się mieć, ale jak na 19 trzeba być w pracy to:angry:

Do góry