reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Witajcie!

Dziewczyny- ajej, ile stron miałam do nadrobienia od wczorajszego wieczora! Super, że jesteście takie aktywne :tak:

Gochson- super, piekna beta, teraz trzymamy wszystkie kciuki, aby pięknie przyrosła. UDAŁO SIĘ KOCHANA! :-D Dużo leż i odpoczywaj i bierz regularnie dupka, wszystko będzie dobrze! Widzisz Kochana to clo pomógł Ci w pierwszym cyklu :-)

Karotka
- ja kiedyś stosowałam zioła Ojca Sroki nr 3, ale bez efektu, niestety.

Aschlee- Jej! Kochana co to za sny! O czym Ty myślisz w dzień Kochana, że w nocy sa takie historie :-D

mligocka- jeszcze nie wszystko stracone! Ja trzymam kciuki do końca! :tak:

Karolina- tak mi przykro, współczuje Ci bardzo. Ja byłam na pogrzebie w sobote, mój kuzyn zmarł w podobnym wieku do Twojej cioci, miał 42 lata. Straszne rzeczy się dzieją teraz :no:

Cyntia- kurczę, palców mi zabaraknie na trzymanie kciuków, ale jeden jest obowiązkowo za Ciebie i skoro u Ciebie bladzoich, to duuuże szanse na maluszka :-)

Miss- ojej, a dlaczego leżysz w szpitalu? Jakoś chyba coś ominęłam, bo aż się wystraszyłam jak piszesz, że Ty w szpitalu :baffled:

Witam !!
Ja Was czytam od początku, ale z pisaniem jakoś gorzej ;)
Mam pytanie, mianowicie zakupiłam testy owulacyjne i jak tylko dotarły 16.01 o 11 godz. zatestowałam i wyszły 2 kreski mniej więcej o takim samym odcieniu. O godzinie 19 zrobiłam raz jeszcze i już była juz jedna, 17.01 o 10 godz. tez jedna.
A teraz pytanie czy owulacja była przed 16.01 czy po
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
Dodam ze odstawiła tabletki 12 grudnia i okres był po odstawieniu, a później teraz 4.01 (raczej cykl bez owulacji).

Witam !!
Ja Was czytam od początku, ale z pisaniem jakoś gorzej ;)
Mam pytanie, mianowicie zakupiłam testy owulacyjne i jak tylko dotarły 16.01 o 11 godz. zatestowałam i wyszły 2 kreski mniej więcej o takim samym odcieniu. O godzinie 19 zrobiłam raz jeszcze i już była juz jedna, 17.01 o 10 godz. tez jedna.
A teraz pytanie czy owulacja była przed 16.01 czy po
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
Dodam ze odstawiła tabletki 12 grudnia i okres był po odstawieniu, a później teraz 4.01 (raczej cykl bez owulacji).

W sumie nie wiadomo. Stosując testy owu wyznacza się mniej więcej owulację na podstawie pierwszego pozytywnego testu, który świadczy o tym nagłym piku LH (u niektórych kobiet LH utrzymuje się na wysokim poziomie dłużej u niektórych parę godzin). Mogłaś mieć pozytywny test i dzień wcześniej. Przytulanko było? :-D Jak było to tylko czekać!

3 mam kciuki za ciąże ;)
dziękuję bardzo, wyszłam jako pierwsza, zdawalo 10 osób, 3 pierwsze co wyszły za mną nie zaliczyły - nie wiem jak pozostali. Co do egz. praktycznego - to nie wiem, od jutra idę do pracy i dopiero będę mogła myśleć o praktycznym jak zobaczę grafik.
Malusiolka, Mała chyba się zorientowała że bez pampersa lepiej, teraz czekaj lada dzień i będzie wołała "mamo kupe chce". Co do teściów, też faworyzują najstarszą córkę jej męża i dzieci ( co zrobią albo powiedzą jest najważniejsze i nikt ani nic się więcej nie liczy).
Mój Alek wstaje przed 7.00 a kładzie się ok 22.00 próbowałam wcześniej go kłaść, ale nie chce mój maluszek. Dziś wcześniej wyjątkowo zasnął, też zmykam bo jutro idę na 7.00 do pracy, a noc miałam zarwaną (roztrój żołądka i nie wiem czy to przez stres związany z tym egz. teoretycznym czy może zjadłam coś nie świeżego :/)
Wybaczcie błędy ortograficzne i interpunkcyjne, ale ledwie na oczy patrzę.

reklama
Do góry