reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Hej Laski:)
Chrzestnej mojej córy powiedziałam żeby kupiła to: Klocki kolejka JIXIN Pałac różowy zestaw 4294 (4739910841) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Co myślicie??? Fajne czy raczej kiepski pomysł???
Kasia radyjko super, pewnie dziadkowie kupią, chyba że coś jeszcze mi do głowy przyjdzie;p Fajna ta hulajnoga, mojej chrześnicy rok temu na urodziny podobną kupowałam:)
Dominika nie mam pojęcia czemu wyniki mi spadają... zobaczymy jak będzie po dodatkowych witaminach, myślę, że jak się unormuje to dodatkowych badań nie będę miała robionych...
Lisica, głowa do góry będzie dobrze;* trzymam mocno kciuki:***
Justyna jeszcze chwilkę i wszystkie te terminy będziesz mieć w jednym paluszku:D
Miłego dnia dziołchy:*
Kasia tego szukałaś???? LITTLE LIVE PETS PTASZEK W KLATCE PTASZKI RÓŻOWY (4796373180) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
reklama
butterfly super zestaw klocków! będzie na pewno szczęśliwa:tak: choć ja osobiście wolę duplo:tak:
Tak tego szukałam ale nie w tej cenie, one były po 100 zł a teraz widzisz 2 razy tyle albo nigdzie nie ma. Może uda się na urodziny kupić, bo ma w styczniu. Mam nadzieję, że będzie zadowolona z hulajnogi, wiem, ze taką chciała;-)

Bierz witaminki, u mnie wyniki były ostatnio w normie, ale kupiłam ten prenatal i jakoś lepiej sie czuję, mam nadzieję, że już choróbska mnie opuściły:tak:

Kasiu,tez biore Prenatal,w ciazy z synkiem rowniez bralam te witaminki.Choc dla mnie sa mega wielkosci,ale jakos daje rade:D

Zrobilam liste prezentow dla dzieciakow,a w tym roku procz synusia prezentu, kupujemy jeszcze 6 dla pozostalych dzieci,prezent dla meza i mojej mamy.

Witam się popołudniowo :)
U mnie szał na święta, jakoś dobrze się czuje kiedy widzę te wszystkie dodatki i gadźety, dlatego wieczorkiem wyciągam mojego na zakupy przedświąteczne :) No i do domu trzeba trochę rzeczy dokupić :)
Ja mam prawie całe opakowanie Prenatalu, ale mnie np on szkodził..Znaczy się, źle się po nim czułam i powodował od razu wymioty;/

No to dziewczyny jak już tak doradzacie, to co kupić chrześniakom mojego K.
Paula ma 4,5 roku, a Piotruś 2,5 :)

Witajcie dziewczyny:-)
Justar - świetne zakupy z H&M ja też mam kilka rzeczy z ostatniej ciąży tylko chyba będę musiała iść do krawcowej bo jak zachodziłam w ostatnią ciąże to miałam 10 kg więcej więc pewnie będą za duże.;-)
Butterfly super wózek kolorek faktycznie bardzo uniwersalny
JustynaJD gratuluję super kreseczki na testach:tak:
Motylkowa - gratuluję , niech się synuś zdrowo chowa:-)
Dominika jak Twoje samopoczucie?
Shawty co do prezentów dla dzieci w tym wieku nie pomogę bo nie mam zielonego pojęcia czym się mogą bawić :-D

Ja się czuję rewelacyjnie jak na razie wszystko super, żadnych objawów no może w nocy obudziła mnie zgaga a ją to mam tylko w ciąży.
Nie mogę się doczekać wizyty u lekarza. Co macie jutro na obiad ?
bo myślę , myślę i nic mi nie przychodzi do głowy. Ehh a ja w pracy do rana:-(

Lisico jak u Ciebie ?

Witam;)

Tuśka, dzięki za wywołanie ;) Samopoczucie całkiem całkiem ;) Powoli kończymy remont :p Szukam swojego etui na okulary, włożyłam tam nasze obrączki żeby się nie zgubiły w tym remontowym bałaganie i nie mogę znaleźć :/ Mąż mnie ciśnie, że mamy nosić obrączki, ale nie mogę ich odszukać, uspokaja mnie mówiąc, że na pewno gdzieś leżą i się śmieją.
Moja mama wyszła ze szpitala, synuś zdrowy, troszkę mniej wymiotuję - jest dobrze ;)
U mnie dziś spaghetti na obiad :D

Shawty, hmmm a czym się dzieciaczki interesują, co lubią?
U nas po remoncie tez zacznie się szał swiateczny;) trzeba będzie rozejrzeć się za prezentami w sklepach, patrzyłam na necie już.

Po Nowym Roku zaczynamy powoli kompletować wyprawkę ;)

Beti, jak po przeprowadzce?
Jak się czujesz?

p.s mój synuś pisze listdomikolaja.pl , na necie:p
Choc my wysylamy tez taki normalny, tradycyjny list ;)

Miłego dnia Wszystkim ;)

Hej :) Ostatnio mało piszę, bo nic nowego się nie dzieje. Po pracy wracam padnięta i tylko bym spała.
Czy Wy też macie takie realistyczne sny w nocy? U mnie od, mniej więcej, 8 tc mam bardzo wyraźne i kolorowe sny, które rano dokładnie pamiętam. Przed ciążą tak nie było.
Poza tym szykujemy się powoli do świąt. Kocham tą atmosferę i już wybieramy dekoracje i szukam dobrych przepisów :)
Widziałam, że pojawił się temat wózków. My wybraliśmy Tako Jumper TAKO Jumper X - ekspresowa wysyłka, BYDGOSZCZ (4724675295) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jeszcze tylko na wiosnę wybierzemy się do hurtowni, żeby sobie nim pojeździć i upewnić się w swoim wyborze :) Dopiero wtedy kupimy. Poza tym nie mam pojęcia, jaki kolor bym chciała, ale na pewno żaden z tych, które są w aukcji. Jeśli chodzi o fotelik, to RECARO YOUNG PROFI PLUS z bazą ISOFIX LEGNICA (4778154783) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. albo 2w1 Fotelik ATON 2+ BAZA isofix CYBEX 3 lata GW. (4785912372) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. choć ostatnio koleżanka poleciła mi ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2014 - sklep internetowy: BESAFE 2014 fotelik iZi GO dla dzieci 0-13kg z bazą ISOFIX bezpieczeństwo z Norwegii i też się muszę nad nim zastanowić.
No i mamy mały postęp przy wyborze imion dla ewentualnej dziewczynki - Alicja i Gabrysia. Nie mówię, że to na pewno będzie jedno z nich, ale przynajmniej są jakieś typy :) Jeśli będzie chłopczyk, to nadal nic nie wiemy :D
Wiem też, jaki będzie nasz pierwszy zakup dla dziecka :) Pewnie zaraz po Nowym Roku kupimy, bo teraz mamy masę wydatków przed świętami - Rożek Minky Dwustronny Becik Otulacz 75x75cm Mata (4723016429) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , http://allegro.pl/kostka-sensoryczna-sensorek-minky-prezent-swieta-i4790693446.html i http://allegro.pl/cienki-kocyk-maluszka-70x100-minky-light-makaszka-i4755730131.html :)

U mnie bez zmian. Jestem załamana.
Jutro będę dzwonić i pytać, gdzie wykonują badanie na awidność IGg, bo niestety ciężko z tym w mojej okolicy. Chcę też powtórzyć badanie w innym laboratorium i zarejestrować się do jakiegoś dobrego zakaźnika...

Wybaczcie, że tylko o sobie, ale nie mam głowy na nic innego :sad:
Mam tylko nadzieję, że dziecko, które straciłam w lutym, było zakażone toksoplazmozą (Boże, jak to okrutnie zabrzmiało), że to wtedy zachorowałam, i teraz Maluszek jest bezpieczny :sad:

Grubson... Teraz Cię rozumiem. Też przestałam się cieszyć... Jest tylko wielki strach.

Ostatnia edycja:
Lisica, moja koleżanka była ostatnio w podobnej sytuacji, jak Ty. Miała powtórzone badanie (potwierdziło chorobę), później lekarz zlecił jeszcze awidność (chyba nie pokręciłam niczego) i okazało się, że zaraziła się przed ciążą. Nie dostała nawet antybiotyku. Podobno, gdyby zaraziła się już w ciąży, to dostałaby antybiotyk.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i nie zaszkodziło dzieciątku.

reklama
Lisica powtórz badania, zrób tą awidność. Całkiem możliwe, że wcześniej to miałaś. Nie stresuj się, bo stres w ciąży nie jest wskazany! Wiesz, że musi być dobrze!!

niemartsie piękne rzeczy, ja też mam w planach kupić coś takiego Multi produkt - Rożek, mata edukacyjna, kocyk - różne wzory- na zamówienie (1) ma-lina.pl, co do wózka nie jestem jeszcze zdecydowana, a fotelik jakiś bezpieczny 4* ale bez bazy, bo mam isofix tylko w aucie męża, a to ja najczęściej będę wozić także niebardzo się opłaca

U nas też Alicja :)

Do góry