reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

GosiaDr jak mi przedluzali wiedzieli o ciazy chcac niechcac bo wyladowalam na patologi a mialam to ukryc;p ale odezwalam sie bo bylej mojej przelozonej ktora mnie lubila i siedziala juz wyzej napewno to dzieki niej mi przedluzono, moja kumpela rok wczesniej niedostala umowy dalej...no wiec wtedy dostalam na okreslony...jak urodzilam corke i skonczylo mi sie macierzynskie znow umowa mi wygasala, wiec zglosilam chec powortu do pracy, pytali sie czy w ciula ich nie zrobie (oczywiscie wczesniej te to osobki co wyzej siedzi) ja im powiedzialm w prost dopouki bede miala opieke do corki bede pracowac!dostalam na czas nieokreslony:) po paru miesiacach moja mama prace dostala w tej wlasnie firmie a ja wrocilam do domku...chwile pozniej maz zmienil prace na kierwce zawodowego wiec i tak musialabym pozegnac sie z praca

reklama
Julia u nas raczej nie przedłużają, ale i tak chciałam zmienić pracę. Żeby jeździć na rozmowy będę miała czas na macierzyńskim i jakoś napewno się uda. Co prawda nadal jestem w szoku, że tak szybko poszło, bo byłam pewna, że dłużej nam się zejdzie na starankach. Oczywiście bardzo się cieszę, ale również jestem pełna obaw jak to wszystko będzie.U mnie w pracy dowiedzą się, że jestem w ciąży jak zaniosę zwolnienie.

Czekam na moje dzieci to starsze - mąż i młodsze - córa, niedługo przyjedzie dziadek po Nadulkę, więc dzisiaj znowu wolny wieczór :D

Kinia nie ty jedna masz obawy! ja sie obawiam bo zlozyam dokumenty o przerwanie wychowawczego a co jesli cos nie pojdzie tak? martwie sie o to...czy bede znow mogla wrocic na wychowawczy...niewiem tyle obaw;/ oczywiscie staram sie wyganiac te mysli daleko daleko!

Julia wiesz ja nie mam obaw o pracę czy coś takiego, ogólnie jakoś takie mam obawy jak to będzie z dwójką maluszków, boję się jak Nadia się zachowa, bo niestety mamy z nią trochę problemów ;/

I wszyscy pojechali, więc ja mam dzisiaj już luz. Tak dziwnie pusto w domu się zrobiło...

witam Was dziewczynki
czytam o Waszych kontraktach z pracodawcami, a mój K właśnie dziś stracił pracę :-:)-:)-:)-( trochę jest podłamany :-:)-:)-(
ja chyba też :-:)-(ehhh...i jak tu o dziecku teraz myśleć...

Malena nie łam się mój mąż stracił prace w lipcu - nowej szukał 2 tygodnie i powiem ci że dopiero to dodało nam pewności że mimo wszystko sobie poradzimy.
Mi w pracy zmienił się szef i przeniesli mnie na etat bankowy co oznaczało że z umowy 10 letniej przeszłam na okres próbny, dla mnie to było jak policzek :zawstydzona/y:
Pamietaj co na nie zabije to nas wzmocni!!!!

Kinia
ja nie mam takich obaw bo Julka jest już duża i potrafi duzo pomóc, do sklepu wyjdzie, odkurzy itp fakt że ona nie chce rodzeństwa - taki jedynak z niej straszny ale myślę że jakby się udało to nie będzie źle

Dziewczynki fajnie ze sie ze mna cieszycie, dla mnie to ważne by przysługiwały mi wszystkie świadczenia i bym miała gdzie wrócic.
A mam kolejnego good newsa
Moja kumpela z pracy podeszła do in vitro, nie dawali dużychz szans a jednak dziś beta wyszła 3 cyferkowa. Strasznie się cieszę bo bardzo jej kibicowałam.:tak:

Aschlee, witaj :) Zostałaś dopisana do naszej listy. Ale proszę Ciebie jak chcesz coś dopisać, to staraj się edytować swoją wypowiedz. Będzie nam się łatwiej czytać :)

susel
, jednak przerzucam Ciebie do lipcówek :* Życzę nudnej ciąży :):*

Byłam z dziewczynkami u lekarza i okaząło się, że obie mają atopowe zapalenie skóry. Dostałam od lekarza płyn do kąpieli (w którym mam cały czas kąpać) i krem po kąpieli (którym mam smarować po kąpieli i jak suchą skórę zauważę). Roksanka ma gorączkę, ale może jej w każdej chwili przejść. W środku czyściutko. Ale za to na cipkę, szyjkę dostałam maść, dla Oliwki na uszka (bo skóra jej mocno schodzi) + dla Oliwki syropek na te atopowe zapalenie skóry. Jakoś damy radę. Roksanka na szczęście rosołku zjadła i jest lekko żywsza. Nie mogę na podwórko wychodzić, ale za to kąpać mogę. Dziękuję dziewczynki za miłe słowa :*

Starających się:29IV '14=>7, V '14=>17,VI'14=>13
Lipiec 2014: dzikuska,emkacafe,karola1986,mamaTomeczka,julia0903,Kinia1,Andzia15,wiikki,mychunia,mikaaa,susel,
Czekamy na potwierdz.:
Piaska - @ 21.10 2
6
joaro - @ 28.10
kontra - @ 6.11 2
doska1 - @ 6.11

ookatkaoo1993 - @ 10.11
Maja35 - @ 12.11
kasiula222 - @ 13.11
watpliwosci3 - @ 14.11 5
Listopad

waiting4beans - @ 15.11
kalisia - @ 16.11

Ludzik - @ 17.11. 13
natkusia - @ 20.11 2
basik - @ 20.11
Gochson - @ 20.11
agamemnon - @ 22.11

Agaawa - @ 22.11
aureolcia - @ 22.11
kobietka22 - @ 23.11 2
agniecha83 - @ 24.11 4
fox - @ 25.11 8
Amaliee - @ 25.11
Ritta - @ 28.11 2
leemonca - @ 28.11 6
Anka10222 - @ 29.11
wanda_23 - @29.11
Aschlee25 - @29.11
2
Grudzien
iwo - @ 2.12 2
GosiaDr - @ 8.12 5
malena100 - @ 10.12
Conti - @ 11.12
24
Nikitka25 - @ 12.12
Poczekalnia madziulka291, Dorcia, madziakowalik, Nuuuśka, brrr85, celta, DorciaM, anuszka, malgonia1, karotka, hania$,

reklama
Malena jakoś się ułoży zobaczysz, mąż pewnie szybko nową pracę znajdzie, a teraz niech l4 kombinuje to zawsze jakaś kasa będzie. Jak byłam w pierwszej ciąży mąż dowiedział się w czwartek, że stracił pracę, a w niedziele się dowiedzieliśmy, że jestem w ciąży... Ale jakoś się ułożyło.

Iwo to zazdroszczę. Moja niestety jeszcze mała i trochę taka, że nie odczepi się od Ciebie, cały czas trzeba jej poświęcać uwagę, no i nerwus okropny, bije kopie i krzyczy straszliwie, mam nadzieję, że do wakacji wizyty u psychologa pomogą :) Trzeba dobrej myśli być i już, a Twoja to później dumną starszą siostrą będzie zobaczysz.

Malusiu współczuję, bo Nadia jako alergiczka, też obiawy AZS miała, ale nam te wszystkie oliatumy, emoliumy i inne rzeczy niec pomagały, aż teściowa mi ze szwecji przysłała taki fajny olejek do wody firmy ACO. To znana firma u nich. Super, po tym wszystkie plamy suchej skóry zniknęły i teraz profilaktycznie raz na tydzień kąpiel w tym płynie i skóra rewelacja, no ale na początku to było dzień w dzień kąpiele w tym płynie. Tylko szkoda, że tego w polce dostać nie można i mi teściowa zawsze zapas co jakiś czas przysyła to butelkę mam na 1,5-2 miesiące teraz. Powiem tak, musicie popróbować, bo nie wszystko co z tych płynów drogie jest dobre.

Do góry