reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
Cześć dziewuszki :-)

Kurcze dzisiaj coś mnie napierdziela lewy jajnik ale na owulke za szybko :eek: no chyba, że po tabletkach mi się pierdzieli.. a testy jeszcze do mnie nie doszły więc nie mam jak zrobić :confused2: w każdym bądź razie w razie czego serduszka są :-D

My dzisiaj byliśmy na zakupach.. ja kopiłam sobie buty, Michaśkowi kupiliśmy buty na zimę i kombinezon i mój mężuś też się obkupił tak więc zakupy udane :tak: Zosiasamosia - zakupy poprawiają humor co nie? :-D swoją drogą w niektórych sklepach ceny dla dzieci są boskie.. dziś kupiliśmy Michałowi buty za 190zł (?), w ogóle takie małe rzeczy są mega drogie..

Mychunia &&&&&&&&&&&&&&& :-) my mieszkamy w domu więc mój Grzegorz lata dokładać do pieca.. ja całe życie mieszkałam w bloku i to mega wygoda :-D

Kalisia ja też pierwsze o tym słyszę, raczej nie ma znaczenia :-) widzę, że jesteś z moich okolic :tak::cool2:

Agamemnon &&&&&&&&&&&

Cyntia no teraz to raczej pozytyw :tak: bierzcie się do dzieła!

Mallaika au Ciebie jak? Który dc?

z moim nie ma znaczenia czy dni płodne czy nie :-D on to chętny o każdej porze dnia i nocy :cool2::tak: tyle, że my o Michała staraliśmy się jeden cykl a teraz leci nam pierwszy pełny więc nie wiem jakby zachowywał się jakbyśmy dłużej się starali.. ale faceci już tacy są :eek:

w ogóle powiem Wam, że ostatnio moje libido osiąga apogeum :-D króliczkowałabym się kilka razy na dzień :zawstydzona/y: zaraz mam zamiar znowu zmolestować męża choć jeszcze o tym nie wie :-D

JAk ja bym chciała tak jeden cykl. O Nadię staraliśmy się pół roku, czyli dopiero w 6 cyklu się udało, a teraz ciekawe ile nam się zejdzie. :) Ale u nas to nie tak króliczkowo raczej. Mniej czasu i możliwości...

Mychunia ja termin @ miałam na wczoraj, objawy identyczne jak Twoje oprócz zgagi, no i martwi mnie, że ubogo u mnie ze śluzem a to zły znak:no:
Poza tym tylko niekiedy delikatnie mnie dzisiaj brzuch zaboli i sutki bolą ale tylko jak dotknę. Jeżeli @ nie przyjdzie jutro to we wtorek robię test. Która ze mną testuje? :-)

Jako, że sezon chorobowy w pełni to mam pytanko...

Co sądzicie o starankach podczas przeziębienia? Mam na myśli katar, ból gardła i ogólne rozbicie, bez wysokiej gorączki. Czy przy stosowaniu tylko domowych sposobów leczenia starania są bezpieczne?

Biedroneczko - Teraz między 12 a 15 dniem cyklu przechodziłam przeziębienie. Byłam u lekarza (w 14 dc) po L4, chciałam to wyleżeć, by się nie rozłożyć i lekarz mi powiedział, że takie przeziębienie bez wysokiej gorączki nie powinno wpłynąć na starania, co najwyżej przesunąć owulację, ale zalecił ostrożność w lekach.
Zrób sobie jutro prawdziwy rosołek (taki prawdziwy, mnóstwo warzyw i tłuste mięso :tak: bez kostek rosołowych itp) - dodaje krzepy :tak: Polecam też kanapkę z kiszonymi ogórkami i czosnkiem (kiszonki działają probiotycznie). Tylko mężowi też daj czosnku - to nie będzie czuł od Ciebie tak bardzo :p ..wiesz o co chodzi ;)

Dobrej nocy!!

Cyntia rosołek już sobie dzis zapodałam :) taki na swojskim kurczaczku :) pycha :-) a pomyslec ze kiedyś nielubilam rosolu ;)

Czosnek oboje na szczeście baardzo lubimy :) i oboje jestesmy przeziebieni :( dlatego kuracja jest obustronna :-D

Ale o ogórku kiszonym nie pomyślalam :-) dzieki :) az mi slinianki zaczely pracowac na sama mysl :-D:-D własnie mam zachcianke na kanapke z pasztetem i ogórkiem kiszonym :-) mniam............

Zmykam pod prysznic i do łóżeczka.....Owocnej nocy i kolorowych snów Kochane :)

Ostatnia edycja:
Oj, a Ty mi tą kanapką z pasztetem i ogórkiem. Uwielbiam też kanapkę z ogórkiem kiszonym i majonezem :rofl2:

U nas doszło jednak do kłótni i mojego płaczu (taką szopkę zrobiłam, że szkoda gadać - no płakałam i płakałam ;-)). Przecież on ma takie świetne plemniki, że nawet te sprzed 4 dni czekają na jajeczko w środku :eek: i już tamte powinny starczyć. Rozwalił mnie tym tekstem. Nie że żartował, o nie - on to poważnie i jeszcze z wielka złością. Serduszko nie doszło do wykresu, ale obiecał, że dojdzie jutro. Oby w czas.

Jeszcze raz dobranoc.

Biedroneczko - zdrówka!

reklama
witam o 5:50 rano :-) jakoś w nocy spać nie umiałam cały czas się budziłam :baffled: więc czuję się nie bardzo... do tego się tak stresuje tym testem i tym, że @ może jeszcze przyjść, że aż mnie brzuszek ze stresu boli :wściekła/y:dziś jak nie dostanę do 15 to kupię sobie test...
miłego dnia dziewuszki :-)

Do góry