reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

reklama
Ratunku :-(
Juz nie pamiętam kiedy mnie tak głowa bolała, strasznie. Wstałam z bólem głowy ale teraz to już masakra, aż mi się wymiotować chce z tego bólu.
Na razie zwiastunów @ nie mam więc podeslijcie mi jakieś dobre fluidki na jutro i poniedziałek :tak:

Malusiolka szczerze mówiąc ostatnio nie mam czasu myśleć o dziecku, wszystkie przytulanki na spontanie. Do tego rozbolała mnie dzisiaj głowa, ale z dobrych wiadomości. Jest słońce!

Hej dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, czasami was podczytuje. Dzisiaj mam wolna sobote i przynajmniej ostatni tydzień nadrobiłam w czytania, a produkujecie na prawde sporo :-)

Widze że rozgorzała dyskusja o szczepieniu dzieci. Ja własnych jeszcze nie mam, natmiast moja siostra przy swoich dzieciach szczepiła je tylko na te obowiazkowe. Mój chrzesniak mam teraz 5 lat i żadnych powaznych chorób nie przechodził, nie licząc przeziębienia. Ale to w przypadku chodzenia do przedszkola to chyba nieuchronne. Chociaż sama nie wiem jak w przyszłości postąpię mając swoje dzieci.

conti trzymam kciuki by sie udało:)
susel trzymam kciuki by wszystko sie szczesliwie wyjasniło:)
cyntia 85 ja podobnie jak ty jestem zmeczona tym mierzeniem liczeniem trafianiem w dni płodne. Tak jak napisałaś najfajniej byłoby działać spontanicznie, tylko gdyby to zawsze dawało oczekiwane rezultaty.

Ja w tym cyklu odpuściłam trochę z tym trafianiem w dni płodne. Temperaturę mierze na prośbę meza, bo osobiście chciałam tez od tego odpocząć gdyż jest dla mnie uciazliwe wstawać codziennie o 6 nawet gdy mam do pracy na 13 czy 15.
Do tego zrobiłam w 5 dniu cyklu badania na hormony FSH, LH, prolaktyne i testosteron. I niestety mam podwyższoną prolaktynę niewiele ale mam. Mam 27,7 a norma to przedział: min 4,8 a max 23,3. A teraz w piatek w 9 dc robilam usg i wyszło ze mam 1,5 cm pęcherzyk wiec na dniach powinnien pęknac, jeśli pęknie. I okazało sie ze mam mięsniaka w macicy. Niby niegroźny zdaniem lekarza, ale trzeba go monitorowac czy nie rosnie. Ale jak poczytałam co nie co o tym to okazało sie może np przeszkadzac w zagnieżdżeniu sie jakby doszło do zapłodnienia i troche mnie to zmartwiło. We wtorek chce sie wybrac na usg, jak uda mi sie umówic i zobaczyc czy pecherzyl pękł. to i tak tylko informacyjnie bo mój maz ma w piatek badanie nasienia, a 5 dni przed tym nie może sie kochać.

Z jednej strony sie martwie, ale z drugiej w koncu cos wiem co jest nie tak. Musze tylko znaleźć jakiegoś dobrego lekarza we wrocławiu co by mi to moje leczenie poprowadził. Bo na razie chodze do "przypadkowych" w lux medzie" tam gdzie mam pakiet.

Gratuluje wszystkim zafasolkowanym:-)

Proszę o usunięcie mnie z listy staraczek, przestajemy się starać o dziecko. Dziewczyny powodzenia, oby ten cykl był udany, zafasolkowanym życzę spokojnych 9 miesięcy. Jeszcze kiedyś tutaj może zajrzę.

brrrr85 - a jak duży jest ten mięśniak? Coś kobiety w mojej rodzinie miewają te mięśniaki. Moja mama i ciotka w podobnym czasie miały mięśniaki (ale po ciążach). Mama usunęła po paru latach, a jej siostra od razu (i właśnie ciotka lepiej na tym wyszła). To jest łagodna zmiana, ale lepiej to usunąć, bo może po prostu się rozrastać i powodować silne, długie krwawienia i bóle. Ale może u Ciebie nie rosnąć i nie dawać żadnych objawów.
Koniecznie wybierz się do dobrego ginekologa na konsultację - najlepiej jakbyś znalazła takiego, który ma dobre rezultaty w leczeniu niepłodności, bo to on chyba najlepiej określi czy ten mięśniak może mieć wpływ na zajście w ciążę.

reklama
Do góry