reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

karola1986-21 - jak są dni płodne to trzeba męczyć męża jak się da :) ja w ostatnim cyklu odpuściłam sobie bo mąż usnął i zrobiło mi się go szkoda a potem sobie plułam w brodę...
P.s. u mnie też z lewego jajnika owu. Głowa do góry - trochę optymizmu!

emkacafe uwierz mi na słowo, do tej pory byłam wyjątkowo optymistycznie nastawiona, byłam przekonana, że uda się, że to tylko kwestia czasu, niestety po roku czasu mój optymizm wyparował bezpowrotnie i zastapiło go zwatpienie, frustracja i rezygnacja... :zawstydzona/y::-(

reklama
Piaska dokladnie tak, wyszlo jej tylko 0,1!!! mowisz ze nie przesadza? czyli szanse ma tylko mala tak?

natkusia dzieki ze pytasz ale u mnie bez zmian. zakupilam nowe testy i licze na to ze @ nie przyjdzie!
karola udalo sie meza wczoraj zaciagnac do lozka? ;-)

karola :-( no ale krotko przed sluzem plodnym masz serduszka, ktore moga zadzialasc, oby! i zycze Ci zeby nastroje wrocily do tych z 21dc do 25dc!

U mnie w sprawach zdrowego... rozsądku ;-) jest tak, że od momentu niezabezpieczania się nie piłam, ale w trakcie ostatniej @ pozwoliłam sobie na pół lampki wina. Ogólnie mało pijemy z mężem i nie jest to dla mnie problem. Nigdy nie paliłam na poważnie i nie mam zamiaru zaczynać. Bulwersuje mnie widok ciężarnych z papierosem, znajoma paliła otwarcie i niby dziecko nie jest chore, ale mniejsze niż inne i podejrzewam, że gorzej się rozwija niż rówieśnicy. Ale jak tu ktoś napisał, każdy ma swoje sumienie. Jeszcze tylko apel - dziewczyny bierzcie kwas foliowy wcześniej niż od momentu dowiedzenia się o ciąży. Wtedy to tak naprawdę jest już bez sensu, bo jego maksymalna dawka kumuluje się organizmie od 3-6 miesięcy, a niezbędny jest w I trymestrze ciąży.
Co do odżywiania postrzegam się jako osoba normalna ;-) Jem gotowane, smażone, surowe, robione na parze, w piekarniku, jem fast foody co jakiś czas, wychodzę z mężem do restauracji, gdy mamy ochotę, lubimy słodycze. Gotuję tylko w dni wolne, bo pracuję najczęściej 10-21, liczę, że w ciąży i na macierzyńskim będę gotowała częściej, bo nawet lubię ;-) Mam blisko mamę, więc często do niej wpadam na jedzonko. Ważę od liceum ok 50 kg, ale to zasługa dobrych genów, bo na pewno nie diety i sportów hehe
Co do tycia w ciąży to moja koleżanka w obydwóch ciążach przytyła ponad 20 kg i wyglądała bardzo ładnie, w ogóle po niej nie było widać kilogramów.

Melduje sie wieczornie, a Was pewnie nie ma, bo sie przytulacie :p
Mychunia, tez mi sie wydaje ze to ciaza. &&&
Nana7ma, gratuluje dzieciaczkow! U mnie jest teoretycznie szansa na blizniaki ( tesciowa jest z blizniakow) i bardzo bym sie cieszyla. Gratuluje jeszcze raz!
Zosiasamosia, z kwasem foliowym to juz w szczegolnosci po 30!
Wczoraj po przytulankach maz mi powiedzial ze bedzie syn! Na to ja sie pytam skad wiesz? Bo robilem go w skarpetkach!:eek:

witam z rana :hmm:
pierwszy raz się obudziłam dziś o 3:40. Myślę to wracam do wyrka. Drugi raz się obudziłam 4:50. Kolejny raz wróciłam do wyrka. Zdawało mi się jak trzeci raz wstawałam, że zaraz budzik (o 5:30) zadzwoni, a tu patrzę na zegarek 5:09 :eek: stwierdziłam, że już nie ma sensu się kłaść. Więc jestem niewyspana, a tu 8h w pracy trzeba wysiedzieć. Wczoraj się położyłam wcześniej, bo usypiałam na siedząco po pobudce o 5, ale nie mogłam usnąć, bo sąsiadka robiła schabowe o 21 wieczorem :wściekła/y: a ja codziennie się kładę o 21żeby się wyspać :-)

co do zdrowego odżywiania... śniadanie zjadam do godziny od momentu wstania. Przerwę na owocka mam w pracy między 9 a 10. Drugie śniadanie zjadam między 10 a 11. A po powrocie z pracy jest obiad i z reguły nic po nim. (Czasem są dwa dania, ale nie od razu po sobie. Najpierw zupa i potem koło 1-2 po niej jest drugie danie). Jak coś upiekę to często po obiadku jest jakiś deserek (ciasteczka, mufinnka, ciasto, czekoladki) :-)

co do objawów przed @ na razie (odczuwalne w tej chwili) mam ciągnięcia w podbrzuszu, wzdęcia i bóle piersi....

co do palenia kiedyś dużo paliłam, ale poznałam swojego nicoretta i rzuciłam z dnia na dzień ;P

co się tyczy zaś picia to alkohol mi nie smakuj tzn mam na myśli wódkę (dwa razy mnie na studiach spili i od tamtej pory same rozumiecie), wino lubię, ale czerwone, a nie mogę (alergolog mi zabronił), białe tak sobie, a tylko takie moge pić, lubię redsa żurawinowego i piwo jabłkowe, ale tego też nie śmiem już pić więć problem z piciem rozwiązany ;)

życzę udanego i owocnego dnia ;*

Ostatnia edycja:
reklama
ImageUploadedByForum BabyBoom1379565053.831492.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1379565087.458499.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1379565104.056680.jpg

Czy wy widzicie to co ja??!!

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1379565053.831492.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1379565053.831492.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 88
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1379565087.458499.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1379565087.458499.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 78
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1379565104.056680.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1379565104.056680.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 93
Do góry