reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

:cool2: strony, strony, strony :szok: już przebrnięte :laugh2:

mallaika
, nana7ma gratulacje!!! :-) nana no Wy to poszaleliście :-D

leemonca mój Topik na początku, jak do nas trafił, jak chciałam się z nim bawić w rzucanie patyka, to podkulił ogon i uciekł... :zawstydzona/y: też jest ze schroniska... 2 tygodnie zajęło pokazanie mu, że patykiem można się bawić... i to w dużej mierze dzięki psu moich rodziców, bo tamten się bawił i Topik podpatrywał :zawstydzona/y:

lamorela mnie też testy owu nie wychodzą :confused: raz jest blada kreska, a raz nie ma :eek: a od wczoraj prawy jajnik lekko ciągnie i "pika", więc coś jest na rzeczy chyba :eek: więc testy testami, a i tak zamęczam małża :-D

piaska ja też jestem drobniutka, a jem jak chłop :happy: z A zrobiliśmy sobie test tej pani biolog na typ metabolizmu i nam się pokryło ze stanem faktycznym :happy: mój A jest typowo mieszany, nie idzie w kierunku żadnego z typów, a ja niby mieszana, ale na typ węglowodanowy miałam tylko 4 pkty, a na białkowy prawie tyle samo, co na mieszany :happy: więc mój A może od rana do 14 nic nie jeść, a po obiedzie zagryza słodkim, a ja wstaję z myślą o śniadaniu i 3 godz. to max, przez ile mogę nie jeść :cool2::szok::-D a od podstawówki w zasadzie ważę 48-49kg, w ciąży "dobiłam" do 57kg :sorry:

malusiolka
mistrzynią w niezamykaniu okna w aucie jestem ja :sorry: zdarza mi się to notorycznie :szok: dziś też sąsiad zadzwonił domofonem, że nie jest zamknięte :sorry:

jeśli chodzi o alko... w pierwszej ciąży też zdarzyło mi się wypić zanim się dowiedziałam... teraz się staramy, ale są wieczory, kiedy popijamy jakiegoś drina... nie chcę popadać w paranoję, bo już sama obserwacja cyklu i wyszukiwanie objawów są dla mnie stresujące niekiedy :sorry:

reklama
benfica, dobrego masz sąsiada :p My to w domku jednorodzinnym mieszkamy i jak samochód stoi na posesji, to sąsiedzi nie widzą czy okno otwarte, czy zamknięte :p

lamorelka, powodzenia :* :D

Ja też uciekam kąpać się z mężem, zjeść coś i na przytulanie czas :D Dobranoc Kobitki Kochane :* Owocnej nocki życzę :*

powiem wam ze dolaczylam sie do takiej grupy dziewczyn z trudnosciami z zajsciem tu gdzie mieszkam i bylam dzisiaj na pierwszym spotkaniu i bylo ekstra! i wiem tylko ze nie mozna sie poddawac bo tyle szczesliwych historii sie nasluchalam ze mam pozytywny nastroj. jak nie teraz to kiedys na bank sie uda! :-)
a jeszcze takie pytanko, jedna z dziewczyn na spotkaniu ma problem z mala rezerwa i nie znalazla jeszcze pomocy. chyba srednio sie da cos z tym zrobic. wiecie cos? Piaska?
kobietka
tu wiekszosc sie nakreca, ze mna na czele wiec jestes w dobrym miejscu :-)

ewka czyli jednak dotrwasz do 20.09 tak jak mowilysmy. i dobrze! ale w piatek juz licze na Twoje II!
malusiolka no ja sie im nie dziwie ze sie dziwia bo nawet mi ovu wyznaczyl termin na 31 maja gdyby sie udalo :-p

Arcala nie powinno sie pic przed snem?! no co TY?! a ja codziennie wielki kubek ziolek przed snem zaraz wypijam!!! dzisiaj nic juz nie pije :-p

agememnon jedyna grzeszna osoba na bank nie jestes!

ja tam z niepaleniem i niepiciem nie mam problemu za to z odzywaniem tak. to znaczy staram sie jesc zdrowo, nie chodze do fast food'ow itp wiec z waga jest ok ale nie gotuje wiec obiady to albo w pracy (czyli napewno mase sztucznosci tam wrzucaja) albo w ogole... strasznie mi ciezko to zmienic bo nawet czasu nie ma na to gotowanie, a jakbym miala wieczorem stac w kuchni jak moj maz sie relaksuje to bym nie mogla! :-(

Suselku, ale jakie problemy ma ta dziewczyna z rezerwą ? Wyszło jej niskie AMH? Ono o niczym nie przesadza, jest jedynie wskazówka. Nie da sie rezerwy zwiększyć. (sorry za błędy , nie umiem w tym sprzęcie za bardza znaleźć literek)

No niestety toksyny z papierosów nie znikają z organizmu w dniu przestania palenia. Na to trzeba minimum pół roku. Agamemnon ma rację: każdy ma swoje sumienie, a sumienie ma to do tego, że potrafi wypierać niewygodne fakty.... ale mimo to fakty to fakty.

Piaska - jest głośniczek. Dzięki, nie widziałam ;-)

reklama
Hejka :-)

Ja z Michałem zaczynałam z wagą 68 a skończyłam na 77kg :-) teraz mam 61kg i liczę, że też mało utyje w ciąży ;-)

co do zdrowego odżywiania to się też fajnie mówi.. ja jestem w pracy od 9-19, brak czasu i ogólnie jem na szybko i byle co :wściekła/y: ale nie potrafię tego zmienić bo nawet 20min przerwy to abstrakcja..

pić alkohol przy staraniach to ok, tzn piwko, lampka wina raz na jakiś czas ale z paleniem jestem ANTY na maxa i nie rozumiem jak kobieta pali przy staraniach, w ciąży to się nawet nie będę wypowiadać.. Dodam, że paliłam 8 lat (!) ale rzuciłam przed staraniami bonie wyobrażam sobie truć dziecka i jak na razie nie palę :-)

Susel jak tam? Ciągle &&&&&& zaciśnięte :tak:

Malusiolka jak się czujesz?

Lamorela miłej i owocnej kąpieli ;-)

Nana gratuluję! :-)

za wszystkie testujące jutro mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&& :-)

u mnie 2dc ahh to czekanie.. a kiedy termin @? :confused2: w każdym bądź razie od jutra zaczynam mierzyć temp, testy owu za niedługo mają przyjść tak więc działamy :-D

Nom dziewczyny to ja uciekam spać bo jutro znowu cały dzień w pracy..

Ja to chyba będę z Wami na bieżąco jak będę na ciążowym L4 :-D

buziaki :*

Do góry