reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

:cool2: strony, strony, strony :szok: już przebrnięte :laugh2:

mallaika
, nana7ma gratulacje!!! :-) nana no Wy to poszaleliście :-D

leemonca mój Topik na początku, jak do nas trafił, jak chciałam się z nim bawić w rzucanie patyka, to podkulił ogon i uciekł... :zawstydzona/y: też jest ze schroniska... 2 tygodnie zajęło pokazanie mu, że patykiem można się bawić... i to w dużej mierze dzięki psu moich rodziców, bo tamten się bawił i Topik podpatrywał :zawstydzona/y:

lamorela mnie też testy owu nie wychodzą :confused: raz jest blada kreska, a raz nie ma :eek: a od wczoraj prawy jajnik lekko ciągnie i "pika", więc coś jest na rzeczy chyba :eek: więc testy testami, a i tak zamęczam małża :-D

piaska ja też jestem drobniutka, a jem jak chłop :happy: z A zrobiliśmy sobie test tej pani biolog na typ metabolizmu i nam się pokryło ze stanem faktycznym :happy: mój A jest typowo mieszany, nie idzie w kierunku żadnego z typów, a ja niby mieszana, ale na typ węglowodanowy miałam tylko 4 pkty, a na białkowy prawie tyle samo, co na mieszany :happy: więc mój A może od rana do 14 nic nie jeść, a po obiedzie zagryza słodkim, a ja wstaję z myślą o śniadaniu i 3 godz. to max, przez ile mogę nie jeść :cool2::szok::-D a od podstawówki w zasadzie ważę 48-49kg, w ciąży "dobiłam" do 57kg :sorry:

malusiolka
mistrzynią w niezamykaniu okna w aucie jestem ja :sorry: zdarza mi się to notorycznie :szok: dziś też sąsiad zadzwonił domofonem, że nie jest zamknięte :sorry:

jeśli chodzi o alko... w pierwszej ciąży też zdarzyło mi się wypić zanim się dowiedziałam... teraz się staramy, ale są wieczory, kiedy popijamy jakiegoś drina... nie chcę popadać w paranoję, bo już sama obserwacja cyklu i wyszukiwanie objawów są dla mnie stresujące niekiedy :sorry:

reklama
benfica, dobrego masz sąsiada :p My to w domku jednorodzinnym mieszkamy i jak samochód stoi na posesji, to sąsiedzi nie widzą czy okno otwarte, czy zamknięte :p

lamorelka, powodzenia :* :D

Ja też uciekam kąpać się z mężem, zjeść coś i na przytulanie czas :D Dobranoc Kobitki Kochane :* Owocnej nocki życzę :*

powiem wam ze dolaczylam sie do takiej grupy dziewczyn z trudnosciami z zajsciem tu gdzie mieszkam i bylam dzisiaj na pierwszym spotkaniu i bylo ekstra! i wiem tylko ze nie mozna sie poddawac bo tyle szczesliwych historii sie nasluchalam ze mam pozytywny nastroj. jak nie teraz to kiedys na bank sie uda! :-)
a jeszcze takie pytanko, jedna z dziewczyn na spotkaniu ma problem z mala rezerwa i nie znalazla jeszcze pomocy. chyba srednio sie da cos z tym zrobic. wiecie cos? Piaska?
kobietka
tu wiekszosc sie nakreca, ze mna na czele wiec jestes w dobrym miejscu :-)

ewka czyli jednak dotrwasz do 20.09 tak jak mowilysmy. i dobrze! ale w piatek juz licze na Twoje II!
malusiolka no ja sie im nie dziwie ze sie dziwia bo nawet mi ovu wyznaczyl termin na 31 maja gdyby sie udalo :-p

Arcala nie powinno sie pic przed snem?! no co TY?! a ja codziennie wielki kubek ziolek przed snem zaraz wypijam!!! dzisiaj nic juz nie pije :-p

agememnon jedyna grzeszna osoba na bank nie jestes!

ja tam z niepaleniem i niepiciem nie mam problemu za to z odzywaniem tak. to znaczy staram sie jesc zdrowo, nie chodze do fast food'ow itp wiec z waga jest ok ale nie gotuje wiec obiady to albo w pracy (czyli napewno mase sztucznosci tam wrzucaja) albo w ogole... strasznie mi ciezko to zmienic bo nawet czasu nie ma na to gotowanie, a jakbym miala wieczorem stac w kuchni jak moj maz sie relaksuje to bym nie mogla! :-(

Suselku, ale jakie problemy ma ta dziewczyna z rezerwą ? Wyszło jej niskie AMH? Ono o niczym nie przesadza, jest jedynie wskazówka. Nie da sie rezerwy zwiększyć. (sorry za błędy , nie umiem w tym sprzęcie za bardza znaleźć literek)

No niestety toksyny z papierosów nie znikają z organizmu w dniu przestania palenia. Na to trzeba minimum pół roku. Agamemnon ma rację: każdy ma swoje sumienie, a sumienie ma to do tego, że potrafi wypierać niewygodne fakty.... ale mimo to fakty to fakty.

Piaska - jest głośniczek. Dzięki, nie widziałam ;-)

reklama
Hejka :-)

Ja z Michałem zaczynałam z wagą 68 a skończyłam na 77kg :-) teraz mam 61kg i liczę, że też mało utyje w ciąży ;-)

co do zdrowego odżywiania to się też fajnie mówi.. ja jestem w pracy od 9-19, brak czasu i ogólnie jem na szybko i byle co :wściekła/y: ale nie potrafię tego zmienić bo nawet 20min przerwy to abstrakcja..

pić alkohol przy staraniach to ok, tzn piwko, lampka wina raz na jakiś czas ale z paleniem jestem ANTY na maxa i nie rozumiem jak kobieta pali przy staraniach, w ciąży to się nawet nie będę wypowiadać.. Dodam, że paliłam 8 lat (!) ale rzuciłam przed staraniami bonie wyobrażam sobie truć dziecka i jak na razie nie palę :-)

Susel jak tam? Ciągle &&&&&& zaciśnięte :tak:

Malusiolka jak się czujesz?

Lamorela miłej i owocnej kąpieli ;-)

Nana gratuluję! :-)

za wszystkie testujące jutro mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&& :-)

u mnie 2dc ahh to czekanie.. a kiedy termin @? :confused2: w każdym bądź razie od jutra zaczynam mierzyć temp, testy owu za niedługo mają przyjść tak więc działamy :-D

Nom dziewczyny to ja uciekam spać bo jutro znowu cały dzień w pracy..

Ja to chyba będę z Wami na bieżąco jak będę na ciążowym L4 :-D

buziaki :*

Do góry