reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

ja robiłam pierwszy test w dniu spodziewanej @ bo mi śluz nie pasował był taki gęsty jak takie gęste mleczko i było go dużo ,ale testy wyszedł negatywny więc mówię brak ciąży ,a po około kilku dniach jak @ nie było zrobiłam kolejny i już była kreseczka druga :)

reklama
wanda na pewno podwyższona temperatura ciała, jeśli faza wyższych temperatur trwa dłużej jak 16 dni od momentu owulacji to jest barrrrrdzo duża szansa, że to ciąża no ale to w przypadku gdy ktoś mierzy temperaturę.

Karola - hmmmm.... a powiedz mi jeszcze, bo ja laikiem jestem w temacie mierzenia temperatur - chodzi o mierzenie termometrem normalnie pod pachą ?? Jeśli tak, to wróciłaś mi nadzieję, bo mam 37 stopni właśnie, a naturalnie mam standardowe 36,6 i ani kreski więcej... A wg mnie dziś powinien być mniej więcej 17 dzień po owu - plus minus dwa dni, bo bóle miałam tak jakby dwa dni (poniedziałek i środę)

kobietka22 - no po śluzie nie wiem czy byłabym w stanie poznać... mam tylko cały czas wrażenie jakbym była hmmm jakby to napisać... wilgotna, tak jak z podniecenia hehe

dorcia jeeezdem już :-)
A więc dostałam białej gorączki...Po wypraniu siebie i młodej,ogarnięciu syfu w kuchni,polazłam z młodą do sklepu...Upał straszny,mnie jeszcze plecy bolały, siatki ciężkie..jak wróciłam do domu,to prawie się popłakałam. Usiadłam ledwo na 5 sekund,a mój P. co? "Kochanie,ej,ale za ile obiad??Co ty robisz??"...Noż qrwa mać!!!!!:angry: Po moim wyjaśnieniu,wręcz wycedzeniu przez zęby,wzruszył ramionami,oświadczając,że kłamię,bo po prostu nie chce mi się robić obiadu...Reakcja z mojej strony: duże JEB drzwiami od sypialni,gdzie spędziłam dłuuugą chwilę,łypiąc jednym okiem na drzwi.:baffled: A on ,idiota,co zrobił? Poszedł grać w Need For Speed,i jeszcze jaki obrażony!! Dobrze,że wyszedł,bo bym go zabiła....:angry:
Ale na obiadek i tak mam planowane chili con carne.;-)
Co do testów owu,to właśnie będzie mój pierwszy CAŁY cykl,kiedy z nimi będę coś robić...Dzisiaj pierwszy dzień..wprawdzie to dopiero 9dc,ale ...wolę być systematyczna.:tak:Tylko że mi się nie chce,jak na złość,sikać,hahaha.

Witajcie, ja już chyba mogę się wpisac na listę wrześniową prawidłowo powinnam testowac dopiero w niedziele ale moja cierpliwośc jest jaka jest i robilam dzisiaj test i nic :-). Wszystko mnie boli jak na okres chyba już nie zdążę w niedziele zatestowac bo @ się pojawi, piersi już mnie bolą, biały śluz też już się pojawił z tym że jakoś go trochę wiecej niż zwykle.

chyba nie była bym kobietą jakbym nie zajechała do tej apteki, hahaha co prawda wychodząc z pracy postanowiłam, że nie będę teściorków kupować, ale jak już w końcu dojechałam do mej mieściny to samochód jakoś tak sam podjechał pod aptekę i zaparkował :-D co do testu - negatyw... co prawda kreska dużo ciemniejsza niż wczoraj, ale ni hu hu taka jak kontrolna. Ja nie wiem.. ciemnieją, jaśnieją, znów ciemnieją ;D kopnięty ten mój cykl. Ale zrobię jeszcze dla spokoju ducha jutro i później czekam na @ :confused2:

Wanda
tempke mierzymy oralnie, waginalnie lub rektalnie z rana, jeszcze przed wstaniem z łóżka i najlepiej co dzień o tej samej porze. Tempka podczas owu podnosi się o kilka kresek (ok. 0,5st) i utrzymuje się około 2 tyg. Jak utrzymuje się dłużej i @ nie przyłazi może oznaczać , że w brzucholku zadomowiła się fasolka ;D

Ostatnia edycja:
jak to jest jak się nie chce dziecka, raz się poseksi bez zabezpieczenia i bach jest ciąża, a my walczymy, walczymy i zamiast ciąży przychodzi @. Takie moje przemyślenia na wstępie :)

Co do obiadku to zrobiłam chlodnik, nie ma dla mniej lepszego dania w taką pogodę, uwielbiam.

Chce juz wrzesien, chciałabym testować 06.09 wtedy mąż ma urodziny wtedy też powinnam ale znając życie zatestuję na samym początku września.

Tak poza tym piwko chcę, a nie mogę :(

"jak to jest jak się nie chce dziecka, raz się poseksi bez zabezpieczenia i bach jest ciąża, a my walczymy, walczymy i zamiast ciąży przychodzi @. Takie moje przemyślenia na wstępie :)"

Popieram twoje przemyślenia wiikki, też ciężko mi to zrozumiec dlaczego tak jest. Z wieloma osobami się spotkałam nie planowali dziecka a tu bamc i jest a ty najpierw nie bo jeszcze nie czas na dziecko a później jak już się zdecydujesz to ciężko żeby się udało.

Tekla - ​Hahaha, dobre.. Dzięki za wytłumaczenie... A ja myślałam że może... Zmierzyłam pod pachą i zadowolona że wyższa niż normalna...

reklama
wanda hihi ,ja na początku też myślałam,że można pod pachą ;-) Bardzo bym chciała mierzyć tempkę regularnie,na pewno wiele by to pomogło,ale znam siebie...nie jestem systematyczna,a poza tym,dość często wstaję w nocy np.na siku albo po coś do picia i rzadko kiedy jestem na nogach o 7 rano...najwcześniej 8.30-9.00,a wtedy chyba już za późno na mierzenie tempki,co?? :confused:
Pozostaje mi tylko liczyć na testy owu...zrobiłam właśnie pierwszy w tym cyklu..teraz wyszedł cień ledwo,więc to nie teraz...aczkolwiek bzykać się i tak można,praffda??:-D

Do góry