reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

karola, coś nie otwierają się Twoje załączniki, albo ja nie umiem ich otworzyć.
Kurcze, no to ja będę testować dalej owulacyjnymi. zostało mi jeszcze z 10szt. Też mam bardzo nieregularne cykle i cholera wie kiedy nastąpi owulacja, a może już była.
W sumie to pierwszy cykl kiedy stosuję testy owulacyjne. Może muszę się jeszcze uzbroić w cierpliwość. Choć czytałam, że kobiety robiły testy jak ja - codziennie i NIC, a jednak ciąża była :tak: i bądź to człowieku mądry!

reklama
Celta z tymi testami to różnie jest. ja po odstawieniu anty mam cały czas cykle idelnie 29 dni...zobaczymy jak teraz @ przyjdzie !!! Ja testy kupowałam najtańsze na allegro...te do których dodają teściory ciążowe :)

Anna u mnie jak i u Ciebie...testy super pozytywne, objawy owulkowe są , przytulanie na maksa a ciąży brak...mnie to zaczęło dołować....dlatego odpuszczam na 6-8 miesięcy !!!

Karola ja po owu mam cholerną ochotkę na słodkie !!! Mogłabym tylko tym żyć...już wiem skąd moja mega nadwaga :baffled:

Karotka where R U ????????

Ja byłam z Młodą i jej koleżanką nad wodą...ale kurcze zimna strasznie !!!!!!! Więc wszamałyśmy lody i wróciliśmy do domciu :happy:

karola, coś nie otwierają się Twoje załączniki, albo ja nie umiem ich otworzyć.

celta wgrałam jeszcze raz, teraz je widać?

Kurcze, no to ja będę testować dalej owulacyjnymi. zostało mi jeszcze z 10szt. Też mam bardzo nieregularne cykle i cholera wie kiedy nastąpi owulacja, a może już była.
W sumie to pierwszy cykl kiedy stosuję testy owulacyjne. Może muszę się jeszcze uzbroić w cierpliwość. Choć czytałam, że kobiety robiły testy jak ja - codziennie i NIC, a jednak ciąża była :tak: i bądź to człowieku mądry!

celta najlepiej oprócz samych testów obserwować jeszcze śluz i mierzyć temperaturę, po roku starań mogę śmiało stwierdzić, że temperatura najlepiej obrazuje czy była owulacja . :tak:

tylko co mi po pięknych testach owulacyjnych i pięknej owulacji (miałam 4 owulację w ciagu roku, szał nie?) skoro nie uda się zajść... chyba jednak muszę iść na to HSG, oby @ przyszła w terminie to może jeszcze uda mi się zrobić HSG w wakacje bo jeśli nie zrobię to kicha, zrobię dopiero za rok :-(

dorcia paskudna faza lutealna... na razie BMI u mnie idealne ale jak częściej będę miała owulację to tak kolorowo już nie będzie, hehe, jednak brak owulacji miał swoje plusy :-p

Ostatnia edycja:
celta wgrałam jeszcze raz, teraz je widać?
:tak: Tak teraz widać bardzo ładne krechy - jak marzenie!
Tak, wiem, że najlepiej jeszcze mierzyć i temperaturę i obserwować śluz. Śluz obserwuję, ale też głupieję z tego wszystkiego. Czasami sobie myślę, że w sumie wyglądałoby na to, że kilka razy w moim długim cyklu mam dni płodne, a przecież to kurcze niemożliwe. Trzymam kciuki, żeby udało Ci się wreszcie :blink:

Z własnego baaaaardzo długiego doświadczenia powiem - ciąża pojawiła się kiedy byłam absolutnie zrezygnowana, przestałam czekać i zajęłam się czymś innym. Lekceważyłam wszelkie objawy wskazujące ciąże, a te nieregularne cykle tylko mi to ułatwiały, bo ciągle myślałam, że jestem przed @. Test zrobiłam dopiero w 7tyg... Szaleńcza radość w rodzinie, a później szpital i zabieg :-( A teraz zobaczymy. Czasami myślę sobie, że znowu za bardzo zaczęłam się na TYM skupiać.

Dorcia, ja po odstawieniu anty, ładnych kilka lat temu nie miałam @ przez prawie pół roku ;-) taki śmieszny ten mój organizm.

ja też jak sobie odpuściliśmy to zaszłam niespodziewanie byłam pewna mimo spóźniającej się @ ,że w ciąży nie jestem , no ,a potem też było poronienie i wszystko mi się zawaliło , ale jestem dobrej myśli teraz musi się udać ;)

Oj to tak często jest właśnie, że jak już się w zasadzie odpuści, to nagle ciąża ;-)
Tyle, że ja teraz nie chcę odpuszczać, chcę po prostu zajść haha, jak my wszystkie zresztą :-)

Czy jak się spóźnia @ i miałaby to być ciąża, a nie tylko spóźnienie, to mogą pojawić się jakieś objawy, które mogłam przeoczyć :confused: Np jakiś śluz, czy upławy, jakieś bóle, cokolwiek, co wskazywać by mogło, że to jednak ciąża jest :confused:

ech, żeby to było tak łatwo odpuścić i nie myśleć o niczym :zawstydzona/y:

wanda na pewno podwyższona temperatura ciała, jeśli faza wyższych temperatur trwa dłużej jak 16 dni od momentu owulacji to jest barrrrrdzo duża szansa, że to ciąża no ale to w przypadku gdy ktoś mierzy temperaturę.

jesli się nie mierzy to czytałam, że niektóre dziewczyny bolą piersi, brzuch boli jak na @ ale to niestety także częste objawy zbliżającej się @ niestety.

chyba nie ma konkretnych objawów, które jednoznacznie wskazywały by na ciążę, a szkoda :baffled:

reklama
Witam i ja ;-) W kooooncu weekend :-) Widze u wszystkich pyszne obiadki, aż ślinka leci;-) U mnie dziś była pieczarkowa a na kolacje beda nalesniki, bo moja niunia tak sobie zazyczyla;-)

Dziewczyny która nastepna testuje, bo ja juz sie nie moge doczekac waszych II :tak: Chociaz na wasze popatrze i sie pociesze, bo na moje nie mam co liczyc, ale jutro siadam i zamawiam wiesiołek i inne witaminki i we wrzesniu nigdzie męża nie puszcze w moje magiczne dni ;-) trzymam za Was &&&

mychunia Poczestuj nas rogalikiem;-);-) Ja jutro bede robic szarlotke:tak:

Udanego weekendu!:tak:

Do góry