reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

a co to za dyskusje o aborcji? jak dla mnie to na bardzo wczesnym etapie to nie widze problemu, na przyklad nie mam nic przeciwko tabletce 24h po, ale uwazam tez ze to nie jest temat ktory warto tu rozwijac. w ogole nie lubie poruszac kontrowersyjnych tematow bo po co sie mamy denerwowac i psuc nasza mila atmosferke :blink:

Piaska kurcze no, dziwna sprawa z tymi Twoimi cyklami. daj znac co gin powie bo az jestem ciekawa co to moze byc, bo przeciez owu byla! a w nastepnym cyklu IUI?
centka no to jestesmy umowione! dowiadujemy sie i wymieniamy informacjami a potem trzeba ucalowac te nasze mamy ;-)

kontra zdecydowanie BB jest uzalezniajace! i to z dnia na dzien coraz bardziej! oby dziewczyny mialy racje z ta nadchodzaca owu. tempka spadla, sluz masz, wiec wyglada jakby zaraz chciala do Ciebie przyjsc ;-) a co do wysokich temperatur to wyglada na to ze nie Ty jedna, bo u Conti tez wysokie sa.
Ludzik polecam termometr Microlife. ale oczywiscie mam nadzieje ze nie bedzie Ci juz potrzebny! ;-)

Cyntia ale Ty masz pomysl z malusiolka. nikt tak nie polaczyl faktow jak Ty. faktycznie moze cos w tym byc. moze malusiolka idz sprawdzic do gina co tam sie dzieje. a co do Twojej sytuacji, to wyjasnili dlaczego az tak dlugo masz czekac? bo z tego co wiem to ze dwa cykle proponuja po zabiegu. ja sie sama oczyscilam bardzo szybko wiec w sumie moglabym sie od razu starac, a gin proponowal odczekac jakies 2 miesiace mysle ze tylko myslac o tym zebym psychicznie odpoczela. wiec moze u was to samo mieli na mysli. a co do krwi to szok:szok: pierwszy raz o takim przypadku slysze! cale szczescie ze sie dowiedzialas.

agamemnon to w Polsce nie daja Ci innej opcji przy porodzie niz lezenie? wydaje mi sie ze sa juz takie mozliwosci, ale nie wiem nic z autopsji. myslalam ze juz sie na tyle rozwinelismy :-p

Gochson duphastonu nie ma sie co bac, a Ty w ogole powinnas go uwielbiac bo dal Ci synka;-) ja twardo obstawiam przy tym ze branie od 16dc jest bez sensu bo wtedy moze jeszcze nie byc po owu wiec najlepiej brac od trzeciego dnia wyzszych temperatur. to sztuczny progesteron wiec pomoze podtrzymac ciaze. bierz 10dni i zrob test i jak nie ma ciazy to lepiej przestan. ja bralam ostatnio dluzej i niepotrzebnie sobie cykl wydluzylam, co nie znaczy ze w trakcie brania nie mozna dostac @.

mamaTomeczka dopiero doszlam do Twoich testow! sa piekne cienie! ;-) GRATULACJE!!! ale ekstra! tyle sie natestowalas przed terminem juz kilka razy i teraz sie oplacilo bo szybko zobaczylas II. kreski sa coraz bardziej widoczne wiec ja nie mam watpliwosci. zatestuj jeszcze raz i zobaczysz czy jeszcze bardziej sciemniala. w szoku jestem ze Ty niecierpliwa kobietko wytrzymasz z nastepnym testem az do niedzieli :-p

Kinia studiowalas poloznictwo? fajnie masz, znasz sytuacje z obu stron i wiesz czego mozesz sie spodziewac.

Ostatnia edycja:
reklama
Centka, Dyrektor powiedział mi, że te pytania to nie są od nich tylko są odpowiedzialne za to osoby, które je robią. Sam też powiedział, że większość pytań w ogóle nam do życia nie są potrzebne. No, ale muszą być.

Koleś taki jeden co ze mną zdawał, to miał takie pytanie: "Co robi najwięcej wypadków?" A. Samochód, B. Rower, C. Motor. Okazało się, że samochód. Skąd mamy to wiedzieć skoro w książce tego nie ma :szok: Albo głupie miał pytanie "Czy przy zamkniętych rogatkach można przejechać?" - Każdy głupi wie, że się nie da. Przecież rogatki uniemożliwiają przejazd. Dyrektor się zdziwił jak mu powiedziałam, że jest pytanie "Jakie rozmiary ma tablica rejestracyjna?". Powiedział, że jak są te nowe testy, to nigdy mu się takie pytanie nie trafiło.

Centka Kochanie, Święci pomogli, bo ja sama zrobiłam głupi błąd. Chciałam zaznaczyć TAK, a zaznaczałam NIE :p

mamaTomeczka :* Widać Kochanie, widać. Ale powtórz jutro, albo idź na betę :) &&&&&& mocno :* Ale na razie nie gratuluję żeby nie zapeszać.

Cyntia, nie mam jak iść do lekarza, bo M pracuje i nie dostanie urlopu, a teście wracają późno. Kochana, a powiedz mi jedno, czy przy poronieniu, to cały czas się krwawi? Ja odrobinkę mam na tamponie.

susel, poczekam jeszcze, bo nie mam jak.

Cyntia, co do krwi, to ja słyszałam, że w książeczce jak mamy wpisaną grupę krwi, to nie jest nasza tylko z pępowiny i to krew naszych mam. Dlatego też podczas ciąży trzeba robić badanie na grupę krwi, aby sprawdzić jaką mamy. A poza tym jak się czujesz?

Grzaneczko, co tam?

Ostatnia edycja:
mamaTomeczka super :-) życzę "ciemnienia" kresek ;-);-) (po cichu już gratuluję :tak::tak:)
powiem Wam, że zaczynam się nakręcać :tak::tak::tak::tak: a miałam tego nie robić :sorry2:
brzuszek mnie pobolewa (5 dpo - zwariowałam :rofl2::rofl2::rofl2:), mój śluz jest mocno kremowy i ten nieznośny ból głowy plus zmęczenie :-p:-p:-p dlaczego to robię :confused::confused::confused: czemu kobieta na siłę (jak ja) szuka w sobie tych oznak :confused::confused: ale się można wkręcić to szok :tak::tak::tak: i tak teraz do 9 listopada :no::no::no::no:
błagam, przetłumaczcie mi, albo każcie mi wyluzować bo Was teraz zamorduję moimi postami :-p:-p:-p:-p

Malena
chcialabym Ci przetlumaczyc ale sama ostatnio sie nakrecilam haha:-D ale mi juz przeszlo;-) aTy mozerzeczywiscie masz dobre przeczucia, who knows?:-)

Malus
hmmm, nowy miesiac, nowe dobre rzeczy:tak: i tego Ci zycze w oby przypadkach!;-)

no powiem Ci, że nakręcić się to jest pestka :tak: a im bardziej się o tym wszystkim myśli, tym bardziej się widzi i czuje wszystkie dolegliwości :tak: ale brzuch to serio mnie boli :-p no i ten śluz, i głowa :-p:-p:-p:-p i znowu to robię :-D:-D

mamaTomeczka dzięki za "odmulenie" :-D no już mi lepiej :-D (po cichu też liczę na fasolkę :tak:)

Ostatnia edycja:
Malusiolka no to już chyba jakaś złośliwość tych testów w stosunku do Ciebie. A pytanie wiem, że przerąbane, bo moja szwagierka zdawała niedawno teorię i miała pytanie co zrobisz jak Ci się dziecko zacznie krztusić na środku autostrady?

mamaTomeczka trzymam kciuki po cichotku, żeby krecha sciemniała :) oczywiście, że wytrwasz kobieto do weekendu i zobaczysz już mocne II krechy i wtedy będziesz pewna, że to fasolinka :) życzę Ci tego bardzo bardzo mocno :*

missiiss1301 no powiem Ci, że poród miałam ciężki i drugi raz na sn bym się nie zdecydowała z własnej woli, za dużo przeszłam i po wszystkim położna mi nawet powiedziała, że ona była pewna, że to się cc skończy, ale lekarz na dyżurze taki był, że mu się nie chciało pewnie dupy ruszyć i mnie męczyli.

susel tak studiowałam, niestety na drugim roku musiałam zrezygnować, bo miałam do wyboru studia, albo praca i inne studia zaoczne, a że z kasą było ciężko, bo już nie byłam na utrzymaniu ojca, więc musiałam zrezygnować z marzeń o byciu położną :( ale powiem Ci, że był to najcudowniejszy okres studiów, później już nie było tak fajnnie, to jest tak piękne uczucie jak widzisz szczęście kobiety po porodzie, jak to szczęście z nią przeżywasz. Piękne i bardzo cenne... Ale są też strony kiepskie jak wtedy, gdy widzisz kobiety po poronieniach, albo pomagasz przy takich zabiegach, to jest wtedy straszne. Ale tak naprawdę wszystkie emocje przeżywasz razem z tymi kobietami. Myślę, że poród od strony położnej jest znacznie fajniejsze niż własny poród, bo wtedy nie czujesz bólu :)

Tak jak obiecałam wklejam zdjęcie mojego nabytku nowego :) Ale wiecie co wkurzyłam się masakrycznie, bo pochodziłam w nich godzinę i flek mi odpadł ;/ muszę jutro iść to wyjaśnić w sklepie...
Zgierz-20131029-00108.jpg

Kurcze nie chcę się nakręcać, ale jakoś wiecie co już 21 dc i nie mam objawów @, a teoretycznie ovufriend pokazuje, że @ ma być za 4 dni... W zeszłym miesiącu przepowienia ovu się sprawdziła. Jeśli tak ma być to już objawy m@łpy być powinny, jeśli tak jak ja wyliczyłam, to @ za 7 dni być powinna i w sumie objawy @ powinny pojawić się za 2 dni około. Ale palnijcie mnie, bo nakręcać się nie chcę ;/

Załączniki

• Zgierz-20131029-00108.jpg
    Zgierz-20131029-00108.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
misi nie chodziło mi, że coś złego jest w znieczuleniu ale że praktycznie każda go bierze po około godzinie bolów, gdzie one wtedy aż tak mocne nie są, że się kobitki poddają od razu, o to mi chodziło :happy:

mamoTomeczka oby ta krecha ciemniała kochana, życze Ci tego z całego serducha mego małego!! :*

Kinia łooo no też oglądałam ciążę z zaskoczenia , dobre to było :-)

Malusiolka, kciuki pewnie, że będą :-) Fajnie, że nie załamałaś sie tym razem!

ooo susel, dobrze napisałaś a propo aborcji :tak:Mam takie samo zdanie
heh co do porodu no tak, znów źle napisałam :happy: Miałam znów na myśli, że w tej mojej mieścinie i innych pobocznych takich komfortów w szpitalach do rodzenia nie ma bo wiadomo, gdzieś dalej i za jakąś kasę to pewnie i jest :tak:

malena, co mam Ci powiedzieć? że dla mnie kremowy sluz to ciąża ? :-p (ps ja taki miałam w ciąży ) Będzie dobrze, czuje w kościach :tak:

ech bez bzykania to ja tu sama zostane jak paluch i będę chyba spijac od Was wszystkie fluidy :sorry2:

reklama
Mama Tomeczka - super, tak się cieszę niebawem wcielisz swój plan w życie :tak::tak::tak::tak: kreseczki z dnia na dzień będą ładniejsze

ja przez ostatnie dni jak robot funkcjonuje
ruszamy z nowym projektem i krzywo na mnie patrza jak po 9 godz wychodze z pracy:baffled::baffled::baffled:
zwolnili moja przyjaciółkę, tą która straciła fasolkę :no::no:
no comments

Do góry