reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Grzaneczko :* Jak się czujesz?

Phoebe byłam, ale miesiąc temu. Może ja po prostu za bardzo panikuje. Nie miałam nigdy takich skrzepów (nie liczę po porodzie) i dlatego te zmartwienie.

susel, dziękuję :*

mamaTomeczka, doskonale rozumiem. Mój M jak szedł na chorobowe to liczył jaka będzie wypłata i tylko się załamywał. Pierwszą pracę ma na umowę o pracę więc chociaż te 80 % jest, a na działalności z chorobowego dostaje tylko 5 zł na dzień :szok: Można oszaleć.

Uciekam spać dobranoc :*

reklama
hej dziewczyny, jestem nowa, wiec wybaczcie jeśli mylę wątki...
Mam jednak pytanie nie cierpiące zwłoki. Właśnie zrobiłam (ok, 3h temu) domowy test ciążowy "ups Test Optima" i wyszły mi dwie kreski - wyraźna kontrolna i słabsza, ale widoczna wskazująca na ciążę.
Mam pytanie czy taki test powinnam odczytywać jako wiarygodny?
Dla wyjaśnienia: Do zapłodnienia mogło dojść 14dni temu. Na dniach powinnam mieć miesiączkę (mam stan podgorączkowy, nabrzmiały brzuch i piersi i standardowo spadek nastroju)
Co myślicie? Będzie bobo czy to zaburzenia przed planową miesiączką? Pliss help!

zdjęcie-1.jpg

Załączniki

• zdjęcie-1.jpg
    zdjęcie-1.jpg
    10,2 KB · Wyświetleń: 62
Witam z rana ;-)

jestem zła na siebie za to picie od soboty :wściekła/y: choć z drugiej strony pozwoliło mi się odstresować na maksa :baffled: tylko to takie nie zdrowe.... nie piłam dużo w sobotę i niedzielę po 2 lampki wina białego, a wczoraj trzy lampki cin cina (tylko ani w weekend ani wczoraj nie piłam wina w takich kieliszkach do wina jak się pic powinno) wiem to mnie nie usprawiedliwia :baffled:

ja od dziś biorę luteinę dopochwowo :baffled:

mamaTomeczka
zdrówka dla męża :tak:wyobrażam sobie jak to boli, bo mam przechodzoną (uszkodzoną przez to) torebkę stawową :baffled: a i zdrowia dla synka :tak: kurczę dwóch chłopów chorych w domu to może być ciężko :baffled: facet jak jest chory to marudzi i zachowuje się jak dziecko....

Piaska i jak tam Twoja beta :confused:
Malusiolka trzymam & :tak: będzie dobrze tym razem się uda :-D a jak Cię martwią skrzepy to dla spokojności idź do lekarza :tak:

mississ i jak tam u ciebie:confused:

kinia obyś dostałą tą pracę trzymam & :-)

agammemnon ja robię teraz koło 60 pierogów i starczy dla naszej 3 (daje zawsze z 10 teściowej, bo uwielbia) :-D kiedyś robiłam ponad 100 :tak: jak chcę zamrozić robię więcej :-D

kazia
wg testu to może być ciąża ;-) poczekaj kilka dni i powtórz test albo idź na betę :tak: i witaj wśród nas :-D

życzę udanego i owocnego dnia :-):-D

Kazia
gratulacje!

Wiecie co?:zawstydzona/y: Ja chyba tej owu niemialama, tempka dzis spadla mimo luteiny od wczoraj, wczoraj wieczorem mialam 36,9 i pewnie rano tez mi podskakiwala bo sie czyms strulam :-( Cos mi siedzi na zoladku dlatego mi niedobrze , cycki bola bo je molestuje:sorry2: nawet owulacji nie mialam pewnie, jest mi zle bardzo :-( Bo to oznacza ze sie napalilam ze cyklbedzie pierwszy raz w zyyciu normalny, co ja glupia myslalam to nie wiem, ze okres nagle cudem bede miala po 30 dniach a nie 180-200 dniach:angry: smutno mi :zawstydzona/y::-( Przepraszam....

Durny ovu mnie wnerwia bo owu nie mialam w ogole a on mi tylko ja przesuwa:no:palant!!

Ostatnia edycja:
centka moja mama sprawdza prywatnie, na przyklad w LuxMedzie wiec nie wiem czy Cie to interesuje, ale jak tak to chetnie sie podziele informacjami. dawaj znac na priv jak cos sie dowiesz to nie bedziemy dziewczyna tu zasmiecac.

Kazia ta kreska testowa jest bardzo ladnie widoczne wiec to zdecydowanie pozytyw! tak jak dziewczyny radza, zatestuj jeszcze raz albo zrob bete, ale wedlug mnie nie ma juz watpliwosci! GRATULACJE!

missiis co to za depresyjne nastawienie??!! tempka spadla tylko troche a jak widzisz ovu nadal owu wyznacza i to gruba krecha wiec nie ma sie czym narazie martwic!!! glowa do gory bo Ci centka lanie spusci ;-)

reklama
Do góry