reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
susel A to źle, że mam wysoką ? Tempkę mierze drugi cykl, w sumie zaczełam mierzyć 18dc w poprzednim i miała ponad 37.0...więc nie wiem czy mam tak cały czas bo to dopiero mój drugi cykl...

Pobolewają mnie lekko jajniki więc to chyba dobry znak...

A z tym śluzem to też nie jestem do końca pewna..kurcze nie umiem tak tego na 100 % ocenić ale wydaje mi się, że to jest ten wodnisty bo jest rzadki i czuje cały czas mokro :confused: Jestem strasznym laikiem w tych sprawach, normalnie aż jest mi głupio :zawstydzona/y:

karola ale Ci tempka wystrzelila! :szok: no z progesteronem to Ty problemu raczej nie masz ;-)

wczoraj wystrzeliła ale dziś już spadła, no progesteron u mnie jest ok, mój najgorszy wynik to 18,59 a tak to zawsze powyżej 20 :tak: czyli jak progesteron był dobry to nie muszę się martwić czy się czasami nie zepsuł od tamtego czasu? :confused:

Asku Ty juz w 11 tygodniu jestes?!?! :szok: no to GRATULUJE dobrze rozwijajacej sie ciazy!
sama nie mogę uwierzyć, że to już 11 tydzień ;-) aczkolwiek przy Mrówku męczyłam się mdłościami i wymiotami do 16-17 tygodnia, więc twierdzę - dopiero 11 tydzień ;-)

pozdrawiam was dziewczynki ;-) często was podczytuję :tak: nie zawsze mam siłę napisać ;-) nie zawsze też uważnie czytam :zawstydzona/y:

W końcu w domu ogarnięta i teraz mogłam zasiąść przed komputerem. Z małym trolem się jakoś dogadałam :) ale było ciężko. Teraz siedzę oglądam filmy i się relaksuję...

Aśku czas szybko leci nie spojrzysz się, a zaraz będzie rozwiązanie i będziesz miała swoje maleństwo przy sobie.

Ale ostatnio trochę się zafsolkowało dziewczyn - i to dobrze gratuluję i mam nadzieję, że reszta z nas też szybko się zafasolkuje. Miło jak wpadają ciężarówki poopowiadać jak im się wiedzie w ciąży, jak to przeżywają.

Dobranoc dziewczyny serduszkujcie ile wlezie, żeby cykl nie zmarnował się :)

kontra teraz nie widze Twojego wykresu w sygnaturce, wrzuc link do tego i poprzedniego to zerkne i sprobuje pomoc. i niech Ci nie bedzie glupio bo ja na poczatku tez wiele rad od dziewczyn dostawalam. kazdy kiedys byl laikiem :tak:

karola no spadla tylko troszeczke. raczej nie powinien Ci nagle bardzo zmalec ten progesteron ale jak robisz inne hormony i czemu by przy okazji nie utwierdzic sie ze i z tym nadal jest ok!
Asku no to zycze Ci mniej mdlosci a wiecej radosci!:-D:-D
Kinia na zyczenie do mojego wykresu doszlo serduszko :-) a u Ciebie to wiesz co, ja bym ustawila owu na 16dc. z reszta czy ja mam racje czy ovu to widze ze serduszka sa na kazdym etapie wiec musi byc zielona koncowka!

Hej,

Przesyłam świeżą porcje fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dziewczynki witajcie! Chyba mam bladziocha... to siódmy miesiąc wypatrywania drugiej kreseczki i.... aż wiecie? normalnie boję się jeszcze cieszyć...

kontra teraz nie widze Twojego wykresu w sygnaturce, wrzuc link do tego i poprzedniego to zerkne i sprobuje pomoc. i niech Ci nie bedzie glupio bo ja na poczatku tez wiele rad od dziewczyn dostawalam. kazdy kiedys byl laikiem :tak:

karola no spadla tylko troszeczke. raczej nie powinien Ci nagle bardzo zmalec ten progesteron ale jak robisz inne hormony i czemu by przy okazji nie utwierdzic sie ze i z tym nadal jest ok!
Asku no to zycze Ci mniej mdlosci a wiecej radosci!:-D:-D
Kinia na zyczenie do mojego wykresu doszlo serduszko :-) a u Ciebie to wiesz co, ja bym ustawila owu na 16dc. z reszta czy ja mam racje czy ovu to widze ze serduszka sa na kazdym etapie wiec musi byc zielona koncowka!

Dziękuję kochana, mam nadzieję, że się uda :) staram się maltretować męża bardziej o to serduszkowanie, a że akurat teraz takie okazje się nadarzają (miało ich nie być w tym miesiącu, bo mięliśmy się mijać w sensie on w domu, ja w pracy i na odwrót). A ja coś czytałam na ovufriend, że da się gdzieś potwierdzić owulację, ale ja nie wiem o co chodzi? ;/ że powinno być pytanie czy potwierdzić owulację coś takiego, chyba, że się mylę. Widzę tylko, że moja tempka dzisiaj znowu ciut zmalała,m więc już się boję czy napewno owu była w tym miesiącu, czy okaże się cykl bezowulacyjny ;/

Witam Was wszystkie porannnie, ja właśnie dopijam kawusię, dojadam śniadanko i zaraz wybywam do lekarza (problemy z gardłem od tygodnia i z krtanią, jakieś infekcje jak ostatnio się dowiedziałam, choć czuję się dobrze, tylko mi głos ciut zanika jak za długo mówię).

W przyszłą środę znaczy tą co będzie mamy wizytę u psychologa z Nadią, mam nadzieję, że w końcu uda się dociec co się z nią dzieje, czy to faktycznie przez wadę słuchu, którą laryngolog stwierdził, jest taka nadpobudliwa i agresywna w stosunku do mnie i do dzieci w przedszkolu, czy to stres nowym przedszkolem, czy jeszcze coś innego... Boję się, bo kiedyś byliśmy u innego psychologa to powiedział, że to klasyczne objawy ADHD, ale że za mała jest, żeby to na 100% potwierdzić i że póki co trzeba jej organizować dzień i bez żadnych zbędnych niespodziewajek. Ale ja nie wiem czy dziecko z ADHD potrafiło by się skupić długo na jednej rzeczy? Nadia potrafi godzinami rysować, lub układać puzzle i wtedy wcale się nie wierci, nie kręci, nie widać, żeby skupienie ją męczyło. W poprzednim przedszkolu ponoć uwielbiała zajęcia z angielskiego i zawsze aktywnie brała w nich udział i była nadwyraz grzeczna. Ja już nie wiem, martwię się strasznie o nią co z nią jest, bo już nie wiem jak do niej dotrzeć :(

Miłego dnia Wam życzę :)

reklama
Ulika, pokaż zdjęcie ocenimy :-) A test robiłas przed czy w dniu spodziewanej @? U mnie też na początku były bledzinki, dopiero 2-3 dni po terminie @ kreska była ciemniejsza

Do góry