reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

centka, Bez Ciebie nie ma lipcówek :D A co do mojej @, to mam tak długi i dużo leci przez prawie całą @. U mnie obiadek to podstawa. Wstaje rano, ubieram, karmie dziewczynki, później zmywam naczynia i przygotowuje po części obiad. Jak Roksanka idzie około 12-tej/13-tej spać, to staram się kończyć obiad i zostawiać, np. ziemniaki do ugotowania i kotlety do podsmażenia jak mała wstanie. Jak robię zupy, to przeważnie zupa jest już około 10-tej/11-tej :)

Dziewczynki wykąpane, niedługo kolacja i spanie :) A ja się źle czuje. Gardło coraz bardziej mi siada, głowa boli i na dodatek brzuch boli przez tą mendę @. centka, nawet kij nie pomoże :p

Grzaneczko, jak tam? <przytul>:*

Miss, łapiesz za nogi i wieszasz na żyrandol :p Najlepiej żeby miał buty wiązane będzie łatwiej :D

reklama
Centka
no mialas do nadrobienia mialas :-) Ja dlatego nie lubie dni jak mnie na forum nie ma bo ogrom materialu mnie przytlacza hehe :) ta twoja "jaskinia" :-D Dobre dobre. Zapamietam sobie :-D
Malusiolka

hahaha zapamietam sobie haha :D

Wiecie co? Brzuch mnie kluje i boli okresowo zaraz chyba dostane plamien. Jakis:dry: wiem przezywam, wmawiam sobie ale dziwnie sie czuje. Wszystko bylo ok do teraz... Mam nadzieje ze do jutra nie zaczne plamic i ze tempk skoczy lekko ku gorze, wezme luteine wtedy zeby progesteron podtrzymac. Nie chce byc teraz w ciazy, naprawde... Glupio to brzmi na forum starajacych sie ale jak pisalam wyzej nie usmiecha mi sie tlumaczyc na okresie probnym :/ chcialabym zeby to rzeczywiscie owu byla wtedy bym normalnie ucalowala o. Sroke ze wymyslil taka mieszanke. Tesknilo mi sie juz za okresami co miesiac. Co pol roku to przegiecie, i bardzo nerwowa wtedy chodze...

Ostatnia edycja:
Anka az nie chce mi sie wierzyc ze tak Ci powiedzieli!:szok: masakra!

centka az mi sie nie chce wierzyc ze taka tragedia z brytyjska sluzba zdrowia jest. byl kiedys taki program o poloznych na tvnStyle i wszystko wygladalo elegancko i tak jakby fajnie sie zajmowali. w tej telewizji to zawsze jakies bajki sa.

kobietka no tak wykres wyglada jakby @ miala przyjsc ale jeszcze moze sie podniesc gdyby to byla implantacja, mysle ze jutro bedziesz wiedziala. a co do wykresow to ciesz sie ze masz takie przejrzyste bo mi niestety tempka z reguly spada dopiero w nowym cyklu.

missiiss nie martw sie to napewno Twoje cialo dziwi sie tak jak Ty ze tu owu tak szybko przyszla. ach te ziolka :-) przy takich cyklach to jakby sie udalo to ja bym skakala z radosci na Twoim miejscu bo nie wiadomo kiedy nastepna owu przyjdzie. ale Ty wiesz najlepiej co dla Ciebie dobre. nic tylko czekac.

Centka, o już tam od razu grzankę śledzę... :-pwypatrywałam jej po prostu niczym majtek piratów w bocianim gnieździe na statku :rofl2: a co do tej niefajnej wypowiedzi na czerwcówkach to było kierowane do ogółu dziewczyn, które piszą o bólu podbrzusza czy jakiś kłuciach (ja się do nich zaliczam, bo tez napisałam, że mnie brzuch ciągnie) Dziewczyny (w tym ja) martwią sie czy wszystko ok, a tu takie coś... ale ogólnie chyba się trochę poprawia atmosfera... uuf a teraz jak wanda, benfica i grzanka dołączyły to już na pewno bedzie lepiej :cool2:

EDIT: no i poszedł pawik... masakra.... aż mi czoło pulsuje. Pyszny obiad przechodząc przez gardło w drugą stronę juz nie był taki dobry bleee :baffled: hmmm ciekawe czy coś mi w nim zaszkodziło czy to żyganko ciążowe :-D

Ostatnia edycja:
jestem jak obiecałam wieczorkiem,

zjedzone, pobiegane - oj ciężko dziś było, nie chciało się...ale plan zrealizowany, kolacja przygotowana, planu na wieczór brak.

malena - dzięki, masz rację, że myślenie o tym jestem czy nie jestem jest męczące. Ja schudłam z 91 kg do 69 w ciągu roku. I w zasadzie czuję się już dobrze, ale zakładałam wagę 65 i brakuje mi niecałe 5 kg. Ale starania lekko odsunęły odchudzanie. Prowadzę zdrowy tryb życia, staram się postępować zgodnie z filozofią wellness.
Czuję się cudownie fizycznie i psychicznie.

Malusiolka - szczęściara, mój mąż jeżeli nie trzymam ręki na pulsie - czyli korzeniu, to szybko zmienia obiekt pożądania....bieganie. I może przez miesiąc nie bzzzykać...tylko lata

alina - nie potrafię doradzić. Wspomogę dobrym słowem - trzymaj się, oby szybko udało Ci się dostać do lekarza.

agamemnon - ja pamiętam tę dyskusję, wtedy nie chciałam zabierać głosu. Uważam, że piwo czy drink nie zaszkodzą - poza tym w naszym przypadku szybko dowiemy się o ciąży. Z tego co gdzieś czytałam, zarodek do któregoś tam tygodnia - zagnieżdżenie - wytworzenie łożyska - nie pamiętam, nie pobiera z organizmu matki nic, tylko czerpie z jajeczka.
A jakie cytrynowe - może *wareczka ????

Piaska
-życzę aby ten wydłużający się cykl to była fasolka.

susel - wybacz, nie wiedziałam...chlapnęłam bez zastanowienia na temat lamoreli.

Ludzik- marudź. Zwłaszcza jak na chłopa, my chętnie wysłuchamy. Rozumiem Twoje nerwy, ale myślisz, że warto zaczynać aż taką wojnę...rozumiem obiadu nie ugotować... Ale w sumie wojna obrócić się może przeciwko Tobie... Dawaj tu męża, obstukamy zakuty łeb, może pomoże :tak:

Tekla - żyganko ciążowe - chciałaś to masz :-D jedzonko to zazwyczaj smakuje tylko w jedną stronę

Centka - jessss....co za epopeja...jeszcze trochę nadrabiając forum będziemy tu tworzyć dzieła jak Homer - tylko nie takie mądre.

Dziś piątek (jak byście nie wiedziały) małż ma nockę, ale za to sobotę i niedzielę wziął wolne. Zabrał się w końcu za robotę w domu i w ogrodzie, ale najpierw musiałam mu nawstawiać... Zaraz zajrzę co tam tv na dziś podaje, ale myślę, że skończę z książką sama w wielkim łóżku ( nie żebym nie lubiła :-))
Za to jutro raniutko szybko do pracy, na ekspresowe zakupy i ogarnąć z lekka dom. Małż się wyśpi i liczę na fajny weekend. W niedzielę może wybierzemy się do Torunia - biegnie maraton Toruński, kilku kolegów leci, pospacerujemy starówką, bulwarami filadelfijskimi bulwar.jpg starowka_torun9.jpg
Obawiam się, że na forum czasu nie będzie.

Życzę więc wszystkim testującym pozytywnych testów, samych podwójnych II. Owulującym - owocnych staranek, a wszystkim - spokojnego i fajnego weekendu

* post zawiera lokowanie produktu

Załączniki

• bulwar.jpg
    bulwar.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 38
  • starowka_torun9.jpg
    starowka_torun9.jpg
    34,9 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
tekla może to już pierwsze objawy ciążowe dają o sobie znać :baffled::baffled:
i mamy wieczór...chyba dziś dam odpocząć mojemu K :tak: ale tylko do rana ;-) nie ma co odwlekać bo właśnie jestem w połowie cyklu :-) brzuszek pobolewa, ale to dobry znak :-) to znak, że coś się tam dzieje :tak:
jutro szkoła, niedziela szkoła...ehhhhh...a ja tak bym chciała odpocząć po całym tygodniu pracy :-:)-:)-:)-:)-(
dobrej i owocnej nocy Kochane :-):-):-) do usłyszenia soon :-):-):-)

Witam wieczornie kochane :) dzisiaj dziecie me u dziadka na noc, a ja glupia obiecalam kolezance, że zajme się jej corka troche. Takiego trola niedobrego to ja naprawdę jeszcze nie widzialam, a do dzieci nic nie mam, w koncu pracowalam i w zlobku prywatnym i jako opiekunka, ale ten trol to sluchajcie jest masakra. Siedzimy razem 1,5h i ja już czuje się wyczerpana i pisze do was z telefonu :/

Dzisiaj maz odpokutowal wczorajsze wyganianie. Poczytam was troche i postaram się jeszcze udzielac jak mi się uda :D trzymajcie kciuki, zebym przezyla to starcie.

20131025_192546.jpg20131025_192615.jpg20131025_192704.jpg20131025_192734.jpg20131025_192755.jpg20131025_192757.jpgDziewczyny, odebrałam wyniki badań, możecie na nie rzucić okiem?
proooszę

20131025_192704.jpg

Załączniki

• 20131025_192704.jpg
    20131025_192704.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 60
  • 20131025_192546.jpg
    20131025_192546.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 48
  • 20131025_192615.jpg
    20131025_192615.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 48