reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Malusiolka dziękuję Kochanie:*:*

Ja się nie sugeruję żadnymi objawami, nie testuję, nie nakręcam się. Po prostu nigdy mnie tak nie bolały, dlatego pytam.

Muszę się uczyć całą sobotę i niedzielę, bo inaczej tego nie zdam..

reklama
Grzankaa - jeszcze 2 dni wiec dasz radę, ja z ciązy z młoda nie miałam żadnych objawów - pierwszy pojawił mi sie w 40dc i dopiero wtedy zrobiłam test

Malusiolka
- tak jak mowisz, zachciankę człowiek ma zawsze, choć by przed @, ja nie miałam wogóle

dziś musiałam pomknąc do kościoła po akt chrztu młodej
podchodzi do mnie leciwy ksiadz i pyta
"a panienka to chyba chrzest załatwiać?" no to ja grzecznie że dziękuje za komplement ale do komunii dziecko szykuje, to zrobił taką mine jakbym co najmniej kity mu wciskała i odszedł krecąc głową..... także juz zdazyłam się przyzwyczaić, ze traktują mnie jak smarkatą:tak:

rozmowa z drugim księdzem:
- to wy tylko jedną ta Juleczke macie???
- tak proszę ksiedza jedną
- oj przydało by się drugie dzieciątko
- staramy sie prosze księdza, staramy
- I CHWAŁA BOGU!
także tym miłym akcentem pozegnałam swoja stara parafię:laugh2:

Ostatnia edycja:
Grzaneczko, będzie dobrze. Tylko nie ucz się przez całe dwa dni, bo się wykończysz. A Ty jesteś zdolna dziewczyna i dasz sobie radę. I nie pisze o Tobie z tymi zachciankami, tylko o dziewczynach, które za wszelką cenę chcą zajść w ciąże :*

Iwo dzięki:)

Malusiolka muszę uczyć się przez 2 dni, bo w teraz w tygodniu w ogóle nie mam czasy. Jak już wrócę do domu po 19 czy 20 to po 30 minutach uczenia się zasypiam. Wiem, że pisałaś o innych dziewczynach i ja myślę tak samo. Wiem, że wszystkie bardzo chcemy zajść w ciążę, ale bez przesady. Czasami jak czytam, że tu mi wyskoczył pryszcz a wczoraj robiłam siku więcej niż zwykle i na pewno to objaw ciąży to ręce mi opadają:) Może łatwo jest mówić, bo każdy przeżywa to na swój własny sposób, ale to my same sobie robimy krzywdę. Dopatrujemy się jakiś szczególnych objawów i nakręcamy się. Ja też czasem myślę czy udało się czy nie, ale nie nakręcajmy się aż tak. Później bardziej boli rozczarowanie.

Ja coś dzisiaj kicham od rana, mam nadzieję, że nie mam żadnej alergii.

Grzankoo - ja bym chyba wolała sobie ciaze wmawaić bo już wczoraj to półpaścca sobie wmówiłam :szok::szok:
ale chyba jest lepiej i zamiast smarowac Voltarenem co nasilało objawy to po prostu przeciwbólowy wziełam, tyle ze jak sie człowek stara to za bardzo nie chce leków zażywać.....

Zeberka Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

Dziewczyny ślę fluidki ciążowe :-)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dla mnie okazały się szczęśliwe fluidki złapane od Cyntii... gdy napisałam "łaps łaps łaps" :-D
więc mam nadzieję, że moje też okażą się dla Was szczęśliwe!!!! BUZIOLE :*

łaps...łaps... łaps..... - ja też chcę jednego fluidka :-D:-D:-D

benfica - Kochana, ja biegam 3-4 razy w tygodniu po 8-14 km. Cylke mam jak najbardziej regularne od 28 do 31 dni. Wiadomo, że każdy oganizm jest inny.
Szukałam wielu informacji w sieci, u lekarzy, u biegających kobiet i kobiet biegających w ciąży :tak: i z tego co się zorientowałam to nadmierny/ wyczynowy wysiłek może (co nie znaczy, że u każdej, ale u niektórych) zaburzać gospodarkę hormonalną. Podnosi się poziom testosteronu i prolaktyny co może utrudniać zajście. Zbyt wysoki poziom testosteronu wstrzymuje owulację i występowanie @. Wysoki poziom prolaktyny blokuje owulację. Dlatego często olimpijki mają zaburzone cykle. Osoby biagające i przygotowujące się do maratonów również.
Na temat uczestniczenia wątroby w prokreacji i blokowaniu ciąży, nic nie słyszałam. Dziwne skojarzenie.... Nie wiem jakie odczucia masz co to tego lekarza, ale na moje on nie wie co zaburza Twoje cykle i woli zwalić winę na bieganie. Pływanie poleca się nawet kobietom w 3 trymestrze niezagrożonej ciąży więc na pewno Ci nie zaszkodzi. Może spróbuj powstrzymać się na jakiś czas od biegania i sprawdź czy cykle wrócą do normy (ale w zasadzie jak bierzesz jakieś leki na uregulowanie, to może być że leki pomogą a nie zaprzestanie biegania) Czy ten lekarz był młody czy w starszym wieku ??
Ja na pewno zasięgnęłabym opinii innych lekarzy, bo ciężko byłoby mi zrezygnować z biegania.
Przeczytałam dokładnie Twojego posta i na moje ten lekarz to debil. Wybacz, ale nie wiem jak masz wyczuć owulację - po zapachu??? Każdy normalny lekarz powie, że testy, tempki i wszystkie inne nasze badania dają tylko pogląd a nie 100% pewność że owulacja była, to może tylko monitoring cyklu. Kochanie - postaraj się zmienić lekarza, bo od tego nic dobrego nie wyniknie.

mississ - nie wiem jak tam z Twoją wagą, ale niestety nadwaga również może powodować złą gospodarkę hormonalną, choć to nie reguła. Niejedne kobiety z nadwagą zachodzą w ciąże bez problemów a inne nie. Tyle tylko, istnieją badana, że u otyłych ( nie mam na myśli Ciebie - żeby nie było) kobiet zajście w ciąże jest trudniejsze. W każdym razie lekarze często zalecają schudnąć... Z drugiej strony jak by nie patrzeć kobietom starającym się o dziecko zalecany jest prowadzenie zdrowego tryby życia.
Ja żałuję, że kiedy byłam otyła nie wykonałam badań hormonalnych miałabym teraz porównanie (bo teraz wszystkie mam w normie)

[edit: coby nie pisać posta pod postem ;)]

Ostatnia edycja:
reklama
Iwo
:-) No to wizyta niezla hehe :-)

Malusiolka
&&&& trzymam caly czas!:tak:

Tekla
a ja poczekam jeszcze zeby prace miec wiec zachowaj jednego fluidka dla mnie do grudnia stycznia pliiisss !!:-);-)

Mialam was pytac... Nie moge skopiowac miniatury z ovufrienda czy tez ma ktoras ten problem? Na kompie mi tez nie dziala i na tablecie i zla jestem :confused2:

Ostatnia edycja:
Do góry